Haberler

Eskişehir Tayfun Talipoğlu, Eskişehir'de Anıldı

Tayfun Talipoğlu, Eskişehir'de anıldıGazeteci, yazar ve televizyon programı yapımcısı Tayfun Talipoğlu, ölümünün 1'inci yıldönümünde Eskişehir'de ismini taşıyan 'Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi' önünde düzenlenen törenle anıldı.

Tayfun Talipoğlu, Eskişehir'de anıldı

Gazeteci, yazar ve televizyon programı yapımcısı Tayfun Talipoğlu, ölümünün 1'inci yıldönümünde Eskişehir'de ismini taşıyan ' Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi' önünde düzenlenen törenle anıldı. Törene katılanlar Talipoğlu'nun fotoğrafının önüne kırmızı karanfiller bıraktı.

Geçen yıl 21 Mart'ta 55 yaşındayken vefat eden Tayfun Talipoğlu için bugün Eskişehir'in Odunpazarı semtindeki Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi önünde tören düzenlendi. Anma törenine Odunpazarı Belediye Başkan Vekili Hüdai Doğu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, basın mensupları ile çok sayıda kişi katıldı. Odunpazarı Belediye Başkan Vekili Hüdai Doğu, Tayfun Talipoğlu'nun 2016 yılında 80 daktiloyu belediyeye bağışladığını, kendilerinin de bu daktilolarla Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi'ni açtıklarını belirtti. Müzeye daha sonra çok sayıda gazetecinin de daktilo bağışladığını belirten Doğu şöyle konuştu Talipoğlu, yaşadığı müddet içerisinde mesleğinde dik duran, örnek alınması gereken gazetecilerden birisiydi. O, kalemi ile direndi. Onurlu yaşantı sürdü. Ne yazık ki ülkemizde onurlu gazetecilerimizin sayısı giderek azalıyor. Talipoğlu'nu tüm gazetecilerin örnek alması gerektiğini düşünüyorum. Talipoğlu Eskişehir'de çocukluğunu geçirdi. Dünyada ilk olan, daktilo müzesini ilimize kazandırdı. Elindeki 80 daktiloyu belediyemize bağışladı. Zamansız ayrılışı bize de, sevenlerine de tarifsiz bir acı yaşattı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve aynı zamanda Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olan Yılmaz Karaca da, Anadolu basının bağrından çıkan Talipoğlu, aynı zamanda bir Eskişehir aşığıydı. Kendisi ile ölümünden 3 gün önce telefon ile görüşmüştüm. Görüşmemizde Eskişehir'i çok özlediğini söylemişti. Ancak tekrar gelmek nasip olmadı. Talipoğlu, çok nadir yetişen gazeteci arkadaşlarımızdan birisiydi. Kendisi çok zamansız ayrıldı aramızdan dedi. Yapılan konuşmalarının ardından TayfunTalipoğlu'nun şiirleri seslendirildi. Törene katılanlar Talipoğlu'nun fotoğrafının önüne kırmızı karanfiller bıraktı, daha sonra müzeyi gezdi. Müzede daktiloların yanısıra Bülent Ecevit'in ve Tayfun Talipoğlu'nun daktilo başında olan balmumu heykelleri de bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tayfun Talipoğlu Yılmaz Karaca Odunpazarı Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title