Haberler

Eskişehir Kadın Sağlığı Çalıştayı Yapıldı

ESKAM'ın Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı ile birlikte düzenlediği 'Eskişehir Kadın Sağlığı Çalıştayı' yapıldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESKAM)'nin Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV) ile birlikte düzenlediği 'Eskişehir Kadın Sağlığı Çalıştayı' yapıldı. Üniversite, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katılımıyla yapılan çalıştayın açılışında konuşan ESKAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. İnci Parlaktuna, çalıştayda kadın sağlığı ile ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin birikim ve tecrübelerini katılımcılar ile paylaşacağını ve bu alanda yeni çalışmaların geliştirileceğini belirtti. TAPV Genel Koordinatörü Nurcan Müftüoğlu sınırlı kaynaklarla çalışmalarından dolayı sivil toplum kuruluşlarının kurumsal ortaklıklara büyük önem verdiğini söyleyerek, kurumlar ve sektörler arası ortaklıkların 90'lı yıllardan beri artmakta olduğunu kaydetti. Nurcan Müftüoğlu, kadın sağlığı alanındaki çalışmalarda başarılı olabilmek için bütünsel bir yaklaşım ve işbirliği içinde olunması gereğine işaret etti.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen konuşmasına, Eskişehir'de kadın sağlığı üzerine yapılan çalışmalara emek veren ve enerjisini ortaya koyan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek başladı. Bir ülkenin dünyada başı dik ve güçlü bir ülke olabilmesi için; eğitimli, bilgili ve sağlıklı bir kadın nüfusuna sahip olması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Hasan Gönen, kadın sağlığı konusunda da sadece üreme sağlığına yönelik değil; genetik, çevresel ve psiko-sosyal faktörleri de dikkate alan yeni bir paradigmaya ve bakış açısına ihtiyaç olduğunu söyledi. .

Açılış konuşmalarının ardından "Eskişehir'de Kadın Sağlığıyla İlgili Bugüne Kadar Neler Yapıldı? Neler Yapılması Planlanıyor?" başlıklı ilk oturuma geçildi. Oturumun ilk konuşmacısı olan Eskişehir Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün "Sağlık Bakanlığı Kadın Sağlığı Politikaları ve Eskişehir'deki Durum" konulu bir sunum yaptı ve taşra teşkilatları ile Türkiye Halk Sağlığı Kurumu teşkilatını da kısaca katılımcılara tanıttı. Türkiye genelinde ve Eskişehir'de üreme sağlığı ile ilgili olarak yürütülen programlar ve

yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Doç. Dr. Mustafa Tözün; Aile Sağlığı Merkezleri ve Toplum Sağlığı Merkezleri'nin üreme sağlığı ile ilgili görevlerine ilişkin yasal mevzuat hakkında da katılımcıları bilgilendirdi.

(HÖ)

06.12.2012 16: 18: 47

TSI

NNNN - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mustafa Tözün Hasan Gönen Türkiye Yerel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title