Haberler

Eskişehir'den Kısa Kısa

Prof. Gazi Özdemir'in öncülüğünü yaptığı sokak kedilerine barınma evleri bağış kampanyası amacına ulaştı.

Prof. Gazi Özdemir'in öncülüğünü yaptığı sokak kedilerine barınma evleri bağış kampanyası amacına ulaştı.

Odunpazarı Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, sokak kedilerinin barınıp beslenmesi için barınak yapma fikri devam ederek 8 barınak daha hazırlandı.

Hazırlanan kedi barınma evleri Kurtuluş Mahallesi Şehit Nedim Emekçi Parkı, Gökmeydan Mahallesi Ulus Caddesi, Sümer Mahallesi Saim Günal parkı, Yıldıztepe Mahallesi Şehit Polis Selahattin Orak Parkı, Büyükdere Mahallesi Ali Çetinkaya Parkı, Odunpazarı Kurşunlu Külliyesi yanı ve Kırmızıtoprak Mahallesi Kanlıkavak Parkı'na yerleştirilerek anahtarları sahiplerine teslim edildi.

Kadına yönelik şiddet anlatıldı

Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğü, bilinçli kadın, bilinçli toplum sloganıyla çalışmalarını sürdürüyor ve kadınlara yönelik eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, kadınlara yönelik verilen eğitimler kapsamında son olarak Kadın ve Aile Müdürlüğü binasında "Kadına Şiddet" konulu eğitim düzenlendiği belirtildi.

70 kadının katıldığı eğitimde Betül Duman'ın, kadına yönelik şiddet, şiddet türleri, toplumsal cinsiyet eşitliği, toplumda kadının rolü gibi konular hakkında bilinçlendirme çalışması yaptığı ifade edildi.

Yetkililer bu tür eğitimlerin devam edeceğini kaydetti.

"Yaşam Boyu Sağlıklı Beslenme" semineri

Eskişehir Kent Konseyi Çevre Sağlık Çalışma Grubu tarafından "Yaşam Boyu Sağlıklı Beslenme" konulu seminer düzenlendi.

Kent Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon'da yapılan seminere katılımı yoğun olduğu belirtildi.

Yoğurt, süt, beyaz et gibi yiyecekler sayesinde sağlıklı beslendiği zannedildiğini anlatan Dr. Yavuz Dizdar, "Kimse bilmiyor ki o gıdaların doğal olmayanları sağlığımızı mahvediyor. Endüstriyel ürünler mikropsuz olmakla övünüyorlar ancak dünyanın en sağlıklı besini olan anne sütü dahi mikroorganizma içeriyor. Endüstri, ürünün raf ömrünü uzatabilmek için ürünleri aşırı yüksek sıcaklık (UHT), çok yüksek basınç gibi işlemlere tabi tutuyor. Böylece süt, ayran ve yoğurt ekşimiyor, yumurta kokuşmuyor. Ancak bu uygulamalar vücudumuz için çok gerekli olan süt, yoğurt, yumurta gibi gıdaların besleyici değerini yani faydalandığımız kısmını yok ediyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Odunpazarı Belediyesi Gazi Özdemir Gökmeydan Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title