Haberler

Eskişehir - Bakan Avcı: Son 15 Yılda Sosyal Politikalarda Olağanüstü Gelişmeler Sağlandı

Bakan Avcı: Son 15 yılda sosyal politikalarda olağanüstü gelişmeler sağlandı (ek)

VİLAYET MEYDANI'NDA İFTAR YEMEĞİ

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, son kararnameyle Şanlıurfa Valiliğine atanan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna için Vilayet Meydanı'nda düzenlenen veda töreni ile iftara katıldı. Bakan Avcı'nın yanısıra Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver, Ak Parti Milletvekili Harun Karacan ve yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı iftarda Vali Tuna veda konuşması yaptı. Tuna "Eskişehirliler, iyi günde ve zor zamanlarımızda hep yanımızda oldunuz. Bize güvendiniz. Sağduyunuzla hep bizimle gönül birliği ettiniz. Sizlere veda ve minnet borcum olduğunu lütfen hiç unutmayınız" dedi.

Bakan Nabi Avcı da konuşmasında Vali Güngör Azim Tuna'yı Şanlıurfa'ya uğurladıklarını belirtti. Avcı şunları söyledi:

"Sevgili valimizi buradan Şanlıurfa Valiliği'ne uğurluyoruz. 3 yıl boyunca sevgili valimiz gece demeden, gündüz demenden, kar-kış demeden Eskişehir'imize, Eskişehirlilerimize hizmet etti. Devletimizi, şanla şerefle Eskişehir'de temsil etti. Bütün şehir bürokrasisiyle uyum içerisinde çok güzel hizmetlere imza attı. 2013 Türk Dünya Kültür Başkenti Eskişehir'e büyük hizmetler getirdi. Onlarca, yüzlerce etkinlik gerçekleştirdi. Pek çok tarihi eserimiz, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından ihya edildi, pek çok yeni eser Eskişehir'imize kazandırıldı. Bu pek çok hayırlı eserde sevgili valimizin de imzası var. Ben sayın valimizin şahsıda Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu'na, birlikte kurduğumuz Türk Dünyası Vakfı'na çok teşekkür ediyorum."

'HAKKI DEVRİM'İ RAHMETLE ANIYORUM'

Bakan Avcı konuşmasında hayatını kaybeden gazeteci-yazar Hakkı Devrim'i de andığını söyleyerek,"Rahmeti rahmana uğurladığımız hemşerimizi Hakkı Devrim'i rahmetle anıyorum. Özellikle Türkçemiz konusundaki hassasiyetiyle basında çok mutena bir yer edinmiştir. Allah rahmet eylesin" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Avcı, Şanlıurfa Valiliği'ne atanan Güngör Azim Tuna'ya ahşap üzerine dua yazılı bir tablo, Vali Tuna da bakan Avcı'ya Yunus Emre'nin yağlıboya tablosunu hediye etti.

İftar yemeğinde sahne alan ve ilahiler okuyan yerel sanatçı Osman Vahit Özdal da Şanlıurfa'ya atanan Vali Güngör Azim Tuna için 'Urfa'nın etrafı dumanlı dağlar' türküsünü söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı iftar yemeğinden sonra karayolu ile İstanbul'a hareket etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güngör Azim Tuna Hakkı Devrim Eskişehir Nabi Avcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title