Haberler

Eskişehir Ayrılan Sevgililer Köpek İçin Mahkemelik Oldu

Ayrılan sevgililer köpek için mahkemelik oldu (2)EZGİ'NİN AVUKATI: MARLEY BİZİM KÖPEĞİMİZEskişehir'de üniversite öğrencisi Osman Orhan Baçaru, Golden Retriever cinsi 3,5 yaşındaki 'Marley' isimli köpeğini geri vermediği iddiasıyla yaklaşık 6 ay önce ayrıldığı sevgilisi Ezgi Bölükbaşı...

Ayrılan sevgililer köpek için mahkemelik oldu (2)

EZGİ'NİN AVUKATI: MARLEY BİZİM KÖPEĞİMİZ

Eskişehir'de üniversite öğrencisi Osman Orhan Baçaru, Golden Retriever cinsi 3,5 yaşındaki 'Marley' isimli köpeğini geri vermediği iddiasıyla yaklaşık 6 ay önce ayrıldığı sevgilisi Ezgi Bölükbaşı hakkında 3'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı dava ile ilgili olarak Ezgi Bölükbaşı'nın avukatı Buket Ünlü Hatip, "müvekkilim Ezgi, Marley'in gerçek sahibidir" dedi.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Ezgi Bölükbaşı'nın avukatı olduğunu belirten ve daha önce 3 dönem Eskişehir Bürosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanlığı da yapan Buket Ünlü Hatip davayla ilgili olarak şunları söyledi:

"Yine Eskişehir, yine bir hayvan davası. Bunu halk diliyle tabir edersek, genelde haberlerde de bu şekilde çıkıyor, vatandaşlar daha iyi anlıyor. Köpek için velayet davası olarak değerlendirebiliriz. Hatırlarsınız yıllar önce buna benzer bir olay Sertap Erener ve Levent Yüksel boşandığı zaman köpeklerini paylaşamamışlardı. Türkiye'de bir gündem olmuştu. Burada da iki üniversite öğrencisinin köpeği paylaşamaması söz konusu. Müvekkili olduğum Ezgi, Marley'i 2,5 aylıkken aldı, sahiplendi, büyüttü, ona evladı gibi baktı. Davacı taraftan önce hırsızlıkla suçlandı Ezgi. Güveni kötüye kullanmakla suçlandı. Ama bu talepleri boşa çıktı. Çünkü Ezgi'nin hırsızlık yapmadığı, güveni kötüye kullanmadığı takipsizlikle sonuçlandı. Bununla ilgili bir ceza davası açamadılar. Şimdi hukuki boyutunu deniyorlar. Bu köpek kimindir, Ezgi'nin mi Osman'ın mı şeklinde bir dava görülüyor. Hayvan hakları bakımından böyle bir davada olmaktan gururluyum, mutluyum. Bir tane kediye, köpeğe sahip bulanamazken iki kişi tarafından paylaşılamaması gibi güzel bir durum söz konusu esasına bakacak olursak. Bir hukukçu olarak böyle bir davada olmaktan dolayı mutluyum ama olayın iç kısmına gelecek olursak da Ezgi, Marley'in gerçek sahibi. En başından itibaren bakımını, kısırlaştırılmasını, eğitimini, tüm masraflarını Ezgi yapıyor. Bir erkek arkadaşı oluyor, erkek arkadaşı Ezgi ile ilişki yaşadıktan sonra tabi ki köpeği kendisi de seviyor olabilir, bir şey diyemeyeceğim. Aslında bir hayvan hakkı görünümü sevgisi altında biraz da kadına şiddet durumu söz konusu. Çünkü Ezgi mağdur durumda. Tehdit edildi, korkutuldu. Dolayısıyla aynı zamanda kadına şiddet de var burada. Köpek kullanılarak bir noktada Ezgi burada mağdur edilmek isteniyor. Ama hayvan haklarının tartışılması ve gündemde tutulması açısından içinde olmaktan mutluluk duyduğum bir dava. Ayın 25'ini heyecanla bekliyoruz."

'MARLEY BİZDE KALACAK'

Ezgi hakkında 'El atmanı önlenmesi' ile dava açıldığını ifade eden avukat Buket Ünlü Hatip şöyle devam etti:

"Onlar diyor ki 'Marley bizim köpeğimiz, Ezgi'den köpek alınsın bize verilsin.' Biz de 'hayır diyoruz. Marley bizim köpeğimiz, Marley bizde kalacak diyoruz.' Şimdi bununla ilgili olarak Asliye Hukuk Mahkemesi'nde bir dava açıldı. Marley'in kime ait olduğu tespit edilecek. Ama Marley'in aşı karnesi, sahiplenmesi en başından itibaren bizde. Çünkü gerçekten Ezgi köpeğin sahibi. Ezgi Eskişehir'de bir üniversite öğrencisi, bir ara köpeğini sahiplendirmeyi düşündüğünü kendisi dile getiriyor zaten. Bu süreçte Osman'la tanışıyorlar. Ancak Ezgi'nin fiili anlamda sahiplendirmesi söz konusu değil. Hukuki anlamda da bir sahiplendirme yok. Herkes düşünebilir. Önemli olan bunun fiilen icraatını gerçekleştirmek ve hukuken bir bağını kurmak gerekir. Hukuken ve fiilen bir bağlantı yok. Dolayısıyla Ezgi'nin köpeği sahiplendirme durumu söz konusu değil. 25 Mayıs'taki davaya tüm hayvan severleri, hayvan hakları savunucularını bekliyoruz. Hatta bence kadın haklarını bu duruma dahil olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü kadın hakları da çiğneniyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Üniversitesi Sertap Erener Osman Orhan Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title