Haberler

Eşinin düğün hediyesi olarak aldığı dikiş makinasıyla atölye kurdu

Güncelleme:

Van Erciş ilçesinin Ulupamir mahallesinde yaşayan Rahat Cevher, 2 yıl önce eşinin kendisine düğün hediyesi olarak aldığı dikiş makinasıyla tekstil atölyesi kurdu.

Van Erciş ilçesinin Ulupamir mahallesinde yaşayan Rahat Cevher, 2 yıl önce eşinin kendisine düğün hediyesi olarak aldığı dikiş makinasıyla tekstil atölyesi kurdu. Atölyedeki makina sayısını 4'e çıkaran ve 3 ev hanımına iş imkanı sunan Cevher, Kırgızların yöresel kıyafetlerini dikerek aile bütçesine büyük katkı sağlıyor.

Doğa koşulları ve hastalıklar nedeniyle 1980'li yıllarda Afganistan'ın Pamir Yaylası'ndan göç etmek zorunda kalan, 1982'de Türkiye'ye getirilen ve Erciş'e 30 kilometre uzaklıktaki Altındere mevkisinde oluşturulan Ulupamir Mahallesi'nde yaşayan Kırgız Türklerinden Rahat Cevher'in (33), diktiği yöresel kıyafetler, büyük ilgi görüyor. Eşini 4 yıl önce kaybeden Beşir Cevher'le 2 yıl önce evlenen Rahat Cevher, eşinin düğün hediyesi olarak kendisine aldığı dikiş-nakış makinasıyla yöresel kıyafetler dikmeye ve bunları satarak güvenlik korucusu olan eşine destek olmaya başladı.

SİPARİŞLERE YETİŞEMEYİNCE 3 MAKİNE DAHA ALDI

Kısa sürede işlerini geliştirip, büyüten Cevher, siparişlere yetişemeyince 3 makina daha alarak, evinin bahçesine küçük bir tekstil atölyesi kurdu. Mahalledeki 3 kadına da iş imkanı sunan Cevher, ürettiği yöresel kıyafetlerle hem büyük ilgi görüyor, hem de aile bütçesine katkı sağlıyor. İşini severek yaptığını anlatan Cevher, "Kurduğum atölyeden, işimden ve yaptığım işten büyük mutluluk duyuyorum. Köyümüzde evlilik yapan çiftler gelip, bize sipariş veriyorlar. Ayrıca yanıma gelen kadınlara da işi öğretip harçlık veriyorum" dedi.

'İŞİMİZİ DAHA DA BÜYÜTMEK İSTİYORUZ'

Kültürlerini yaşatmaya çalıştıklarını da anlatan Cevher, "Atölyede kırk parça, şapka, yastık kılıfı, çeyiz malzemeleri ve Kırgız yöresine ait kıyafetler dikiyoruz. Bunu yaparken kendi kültürümüzü de kıyafetlerimizle yaşatmaya çalışıyoruz. Eşim ve üniversite öğrencisi olan oğlum da atölyede bana yardım ediyor. Beraber el birliğiyle çalışıp, işimizi daha da büyütmek istiyoruz" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erciş Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title