Haberler

Erzurum-Olimpiyatlarda Atlayan, Milli Sporcuya Kulübünden Altın

Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Fikret Akbaş, 2018 Kış Olimpiyat Oyunların'da Türkiye'yi temsil eden Erzurumlu Fatih Arda İpçioğlunu tam altınla ödüllendirdi.

Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Fikret Akbaş, 2018 Kış Olimpiyat Oyunların'da Türkiye'yi temsil eden Erzurumlu Fatih Arda İpçioğlunu tam altınla ödüllendirdi.

Erzurum'da 20 Ocak'ta düzenlenen Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) Kıtalararası Kayakla Atlama Yarışları'nda 127,5 metrelik atlayış yapan Fatih Arda İpçioğlu, tarihi bir başarı elde ederek bu branşta olimpiyatlara katılmaya hak kazanan ilk Türk sporcu oldu. Kayakla atlamada mücadele eden 20 yaşındaki Aras 12 Mart Spor Kulübü sporcusu Fatih Arda İpçioğlu, Güney Kore'nin Pyeong Chang kentinde düzenlenen oyunlarda, erkekler normal tepe bireysel elemelerinde piste çıktı. Milli sporcu Fatih Arda İpçioğlu, 2018 Kış Olimpiyat Oyunları'nda normal tepe bireysel elemelerini geçemedi. Türkiye'yi bu kategoride olimpiyatlarda temsil eden ilk sporcu olarak tarihe geçen Fatih Arda, geçen 16 Şubat'ta yapılan yarışta 79 metrelik atlayış ve 68,2 puanla 57 yarışmacı arasında son sırada yer aldı. Olimpiyatlar sonrası bugün memleketi Erzurum'a gelen Fatih Arda İpçioğlu, uçaktan inerek kulübünü ziyaret etti. Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürü Fikret Akbaş, İpçioğlu'nun kendi kulüplerinin sporcusu olduğunu ifade ederek başarısından dolayı gurur duyduklarını belirtti. Akbaş, Fatih Arda İpçioğlu'na tam altın hediye etti.Kendisi için olimpiyatlara katılmanın bir hayal olduğunu söyleyen Fatih Arda İpçioğlu şunları söylediBenim için olimpiyatlara katılmak hayaldi. Olimpiyatlara gidip orada da güzel bir atlayış başarmak istiyordum. Maalesef bunu gerçekleştiremedim. Ama yinede mutluyum, gururluyum. Oraya gitmek bile başarıydı benim için Önümüzde daha çok yolumuz var. Sıradaki hedeflerim World Cup'ta puan almak. Bundan sonraki hedefim 4 yıl sonra Pekin'de yapılacak olan kış olimpiyatlarında madalya peşine koşmak. Olimpiyatlar benim için bir tecrübe oldu. Oraya gittiğinizde artık en üst seviyedesiniz yarışma olarak. Bu çok farklı bir duygu. Yeri geldi üzüldüm, yeri geldi mutlu oldum. Ama hiçbir zaman motivasyonumu kaybetmedim. Beni hep destekleyen birilerinin olduğunu biliyordum arkamda. Gerek kulübüm olsun, gerek ailem, gerek federasyon. Tabiki kötü yorum yapanlarda oldu. Eleştiriye açığız. Önümüzde daha çok zaman var. Geleceğe bir örnek olmaya çalıştım orada elimden geldiği kadar. İnşallah benden sonraki nesiller benden daha iyi konumlarda buralarda bu konuşmaları yaparlar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aras Elektrik Dağıtım Türkiye Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title