Haberler

Erzurum Emniyeti'nde Tayin-terfi Töreni

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kadrosunda Görev Yapan ve Bir Üst Rütbeye Terfi Eden Müdür ve Sıralı Amirler İçin Rütbe Takma Töreni Düzenlendi.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapan ve bir üst rütbeye terfi eden müdür ve sıralı amirler için rütbe takma töreni düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda düzenlenen rütbe törenine Vali Celalettin Güvenç, Emniyet Müdürü Kamil Çolak, Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş ile rütbeli personel katıldı. Tören öncesi konuşan Emniyet Müdürü Çolak, Erzurum'da görev süresini tamamlayıp başka illere ataması yapılan ve bir üst rütbeye terfi eden teşkilat mensuplarına başarı temennisinde bulundu. Müdür Çolak, şöyle konuştu:

" 2007 yılı atama döneminde 2 Emniyet Müdür Yardımcısı, 5 Şube Müdürü, 6 Emniyet Amiri, 15 Başkomiser, 3 Komiser, 1 Komiser Yardımcısı, 418 Polis Memuru, olmak üzere toplam 450 personelimizin birinci hizmet bölgesine ataması yapılmış. İlimizde görevli olan 3. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’nden 2. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne 2, Emniyet Amirliğinden 4. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne 3, Başkomiserlikten Emniyet Amirliğine 10, Komiserlikten Başkomiserliğe 4, Komiser Yardımcılığından Komiserliğe 2, olmak üzere toplam 21 personelimiz bulundukları rütbeden bir üst rütbeye terfi ettirilmiştir. Görevinizi en iyi şekilde yerine getirebilmeniz için her konuda donanımlı, eğitimli ve çalışkan olmanız büyük önem arz etmektedir. Kolay kazanç peşinde koşmayınız. Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden kolay kazanç peşinde koşanlar önce hürriyetlerini, sonra haysiyetlerini, daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdur. Bunu asla unutmayınız. Sizler, amiri olduğunuz kuruluş ve hiz­met birimlerinde kanun, tüzük ve yönetmeliklerle belirlenen görev­leri zamanında ve eksiksiz olarak yapmaktan ve yaptırmaktan, maiyetinizdeki memurları yetiştirmekten, hal ve hareketlerini takip ve kontrol etmekten de sorumlusunuz. Memuriyet hiyerarşisi içinde emretme yetkisi olan sizler, yetkinizi yasalarda belirtilen esaslar dahilinde kullanarak, memurlara hakkaniyet ve eşitlik ölçüleri içinde davranmak zorundasınız. Önder olarak Sizler, tutum ve davranışlarınızla teşkilat içinde önemli bir role sahipsiniz. Sizlerin, kurum içi personel yönetimindeki performansınız ve çalışanları olumlu yönlendirme yeteneğiniz astlarınıza güven duygusu verir. Sizlerin olumlu tutumu, astlarınızın çalışma istek­lerinde, kurallara uymalarında ve disiplinli çalışmalarında etkili olur. Hatta, bu etki nedeniyle sizin tutumunuz, emrinizdekilere aynen yansır. Dolayısıyla, bu etki sayesinde disiplin sorunları ortaya çıkmadan kaynağında çözülebilir. Kamu hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla astına emir verme yetkisi ile donatılan sizlerin sadece emir vermeniz, etkin ve verimli bir hizmet için yeterli değildir. Sizler amir olarak verdiğiniz emirle­ri sonuna kadar takip ederek sonuçlandırmalı ve gerekiyorsa astlarınıza destek ve yardım sağlamalısınız."

Daha sonra konuşan Vali Güvenç ise modern devletleri ilkel devletlerden ayıran en büyük özelliklerden birisinin asayiş ve güvenlik olduğunu belirterek,"Asayiş ve emniyet bütün devletlerin vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Bu şerefli ve mümtaz görevi yapanlar gurur ve onurla yaşamalıdır." diye konuştu.

Daha sonra bir üst rütbeye terfi edenlere rütbeleri takdim edildi. Rütbe töreni sonrasında ise tayinci personele Polis Evi'nde öğle yemeği verildi.

Öte yandan Polis Muhabirleri de uzun yıllar Erzurum'da görev yapan ve basın mensuplarına her konuda yardımcı olan Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Sambur ile Pasaport ve Yabancılar Şube Amini Hasan Dedebaş'a plaket verdi.

(AA-İRT-Y)

27.07.2007 15:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title