Haberler

Erzurum: Başbakan Erdoğan Erzurum'da...(3)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2005 yılı sonunda belde kongrelerini, 2006 yılı başında ilçe ve ardından il kongrelerini yaptıklarını belirterek, bu hafta sonu itibariyle yaklaşık 70 il kongresini tamamlamış olacaklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2005 yılı sonunda belde kongrelerini, 2006 yılı başında ilçe ve ardından il kongrelerini yaptıklarını belirterek, bu hafta sonu itibariyle yaklaşık 70 il kongresini tamamlamış olacaklarını söyledi.

AK Parti 2. İl Kongresi'nde konuşan Başbakan Erdoğan, il kongrelerinin ardından büyük kongrenin hazırlıklarına başlayacaklarını kaydetti. Başbakan Tayip Erdoğan, "Büyük kongremizi yaptıktan sonra artık süreç, 2007 genel seçimlerine hazırlanmak olacak. Ben inanıyorum ki, bugünkü görüşlerimizden sonra benim Erzurumlu kardeşlerim buradan vereceğimiz mesajları alıp Erzurum'un en ücra köşesine kadar ulaştıracak. Bildiğiniz gibi, ama yazılı, ama görsel medya hiçbir zaman yaptıklarımızı anlatmıyor. Bugün 15'e yakın açılış yapacağız, yarın bu açılışları istisnalar hariç hiçbirinde bu açılışları duyamayacaksınız, çünkü onlar bu heyecanı duymuyor. Televizyonlar da aynı. Birçoğunda dedikoduları duyabilirsiniz, ama bu açılışları izleyemezsiniz" dedi.

Göreve geldiklerinde yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadeleden bahsettiklerini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Bu mücadeleye başladık, önce yolsuzluk dedik ve hortumları kestik. Hani bazı zamanlarda vaveyla kopartıyorlar, işte onların hortumları kesildiği için bu vaveylayı koparıyorlar. Bununla da kalmıyorlar 'Acaba AK Parti'ye, yöneticilerine, yerel yöneticilere nasıl iftira atarız' diye bunun gayreti içine giriyorlar. Biz abdestimizden şühpe etmiyoruz ki, namazımızdan şüphe edelim. Onların şüphesi var. Yolsuzluğa bulaşanlar acaba bu paraları ödeyebilirler mi? İnanıyorum ki bu salonda olmayıp bizleri ekranları başında izleyenler 1988'den 2000'e kadar devamlı işçiden, memurdan, işverenden zorunlu tasarruf mevduatı adı altında kesinti yapıldı. Bu anlattıklarımı iyi dinleyin. Oltu'ya, Karayazı'nın her köşesine gidip anlatın. Bu kesintiler 14 katrilyona ulaştı. Geldik, 'nerede bu para' dedik. Para yok kağıt var. Tabii hemen sendikalarla bakan arkadaşlarımızı bir araya getirdik. Devlet işçisine borçlu olamaz, memuruna borçlu olamaz, ne yapacağız bu paraları takır takır ödeyeceğiz. Hesabı yaptık ve geçtiğimiz 20 haziranda 14 katrilyonu, ana parası ve faiziyle sahibine ödedik. Peki soruyorum, 1988'den 2000'e kadar bu borçlanma yapıldı, bugüne kadar neden ödenmedi. Bunların içinde ANAP'ı, CHP'si, DYP'si, MHP'si vardı. Bunlar hükümet oldular niye bu parayı ödemedi? Hani bunlar vatandaşın yanındaydı. Niye ödemediler? Öyle kuru sıkı atmakla olmuyor, insanlar laf değil, icraat istiyor" diye konuştu.

"BİZ MİLLETE EFENDİ OLMAYA DEĞİL, MİLLETE HİZMETKAR OLMAYA GELDİK"

Konuşmasında İmar Bankası olayına da değinen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu ülkede bir zadeler vardı bir de zedeler vardı. Biri saltanatta diğeri maalesef mağdur. Ne kadar alacak çıktı 8.5 katrilyon İmar Bankası mağdurunun alacağı çıktı. Şu ana kadar 7 katrilyon ödedik. Kalanını da inşallah ocak 2007'ye kadar ödeyeceğiz. Göreve geldik 'hazinenin kasanında ne vardı?' diye sorduk. Dediler ki '26 milyar dolar'. Değerli kardeşlerim şimdi o kasada 60 milyar dolar var. Nereden nereye, fark 34 milyar dolar. Şu andaki YTL'ye baktığımızda 51 katrilyon. Ne yaptı 92 katrilyon. Yolsuzluklara batan iktidar bu paraları ödeyebilir veya bu paraları istifleyebilir miydi? Bitti mi, daha devam edecek değerli kardeşlerim. Biz göreve geldik sadece Erzurum'da kömür gönderilen garip guraba, fakir fukara aile sayısı 25 bin civarındaydı. Bizim zamanımızda bu rakam 40 bini aştı. Çünkü biz karda kışta, garip guraba, fakir fukara üşümesin istedik. Sobası yoksa, Kaymakamlık verdi. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti devleti sosyal bir hukuk devletidir."

Partiler tarafından yapılan "Tayyip Baba" tezahüratlarını susturan Başbakan Erdoğan, "Şu sloganı değiştirelim. Çünkü bu ülkede çok babalar geldi gitti. Beni o sınıfa sokmayın. Çünkü çok çeşitli babalar var. Beni o sınıfa katmayın. Ben sizin bir kardeşinizim ve bu ülkede verdiğiniz görevi yerine getiriyorum o kadar. Biz millete efendi olmaya değil, millete hizmetkar olmaya geldik. Farkımız bu, bunu böyle bileceksiniz" diye konuştu.

Hükümetin tarıma verdiği desteklerden bahsetmek istemediğini ancak, "Doğudan Gelir Desteği" ile açıklama yapacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan, 2005 yılında çiftçiye mazot ve gübre desteği ödemelerinin yapıldığını ancak Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin yapılamadığını belirterek, "Şimdi 2005 yılı Doğrudan Gelir Desteği'ni bir çırpıda ödemek için çalışmalar başlattık. İnşaallah 2006 yılında mazot, gübre ve Doğrudan Gelir Desteği'ni birleştireceğiz. Bunların dışında bir de prim desteği ödemesi yapacağız. Artık yavaş yavaş araziye destek değil, prim desteğine geçeceğiz. Doğrudan Gelir Desteği azalacak, prim desteği artacak" şeklinde konuştu.

Erzurum'un Şahdeniz Doğalgaz Projesi'nde çok önemli bir arter olacağını anlatan Başbakan Erdoğan, partililere hitaben, "Biz sizi seviyoruz. Biz size inanıyoruz, siz de bize inanın, siz de bize güvenin. Siz bizi yalnız koymadıkça Türkiye daha büyük olacaktır. Bu iktidar Ahmet'in, Mehmet'in, Hasan'ın, Hüseyin'in değil, bu iktidar sizlerin iktidarıdır" ifadelerini kullandı.

Partililerin coşkulu tezahüratları eşliğinde konuşmasını tamamlayan Başbakan Erdoğan'a, Oltu AK Parti İl Başkanı Kuddusi Aykut tarafından Oltu taşından yapılmış ve üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yazılı Oltu Kalesi maketi ile bir çocuk tarafından üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yazılı Oltu taşı bir tespih hediye edildi. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Tanfer de Başbakan Erdoğan'a Erzurum Çifte Minareli Medrese önünde resmedilmiş bir yağlıboya tabloyu hediye etti. Başbakan Erdoğan sahneden inmeden Aşkale'de bir kaç gün önce meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 4 AK Parti yöneticisinin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, AK Parti İl Kongresi'nin ardından İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirilecek toplu açılış törenine katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title