Haberler

Erzurum Aralarında Ünlülerinde Bulunduğu Senkronize Kayak Milli Takımı Palandöken'de

Aralarında ünlülerinde bulunduğu senkronize Kayak Milli Takımı Palandöken'deTürkiye Kayak Federasyonu bünyesinde tam 17 yıl sonra oluşturulan Senkronize Kayak Milli Takımı, Nisan 2019'da Amerika'da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını Palandöken'de sürdürüyor.

Aralarında ünlülerinde bulunduğu senkronize Kayak Milli Takımı Palandöken'de

Türkiye Kayak Federasyonu bünyesinde tam 17 yıl sonra oluşturulan Senkronize Kayak Milli Takımı, Nisan 2019'da Amerika'da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını Palandöken'de sürdürüyor. Yoğun bir antrenman programına başlayan takım üyeleri çalışmalarını deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken'de sürdürüyor.

Aralarında işadamı, sanatçı, öğretim üyesi ve kayak öğretmeninden oluşan Türkiye'nin 11 kişilik senkronize takımı bir koreografiye bağlı kalarak gerçekleştirdikleri Alp disiplini olan Senkronize Kayak branşında uzun yıllar sonra yeniden aktif rol almaya başlıyor. 17 yıl sonra oluşturulan Milli Takım, 11-13 Nisan 2019 tarihinde Amerika'nın Colorado eyaletindeki Aspen şehrinde düzenlenecek ve 3 farklı disiplinde gerçekleşecek Dünya Senkronize Kayak Şampiyonası'na katılmaya hazırlanıyor. Uludağ ve Kartalkaya'dan sonra 19 Mart'ta Palandöken Sway Otel'de kampa giren Türkiye Senkronize Kayak Milli Takım kadrosu, Ender Alkoçlar, Cem Hakko, Üstün Özbey, Mustafa Sandal, Doruk Kaya, Atakan Alaftargil, Arif Alaftargil, Fatih Kıyıcı, Metin Polat, Tunç Taşdemir ve Çetin Şirvani'den oluşuyor.

Senkronize Kayak Milli Takımı Kartalkaya ve Uludağ'dan sonra 18 Mart'ta da Palandöken'de kampa girdi. Kış turizmin gözde mekanlarından biri olan Palandöken'in aydınlatılmış pistleri sayesinde gece -gündüz demeden çalışmalarını Fransız Antrenör Marc Garcıa eşliğinde günde 5 saat çalışarak sürdüren Milli Takım büyük ilgi görüyor. Çalışmaların çok iyi geçtiğini söyleyen Garcıa, Yapacak çok işi var. Karşımızda bir ya da iki yıl çalışan takımlar olacak. Biz daha çok yeniyiz. Yalan söylemeye gerek yok. Ekip çok motive. Her sporda olduğu gibi Türkiye'yi temsil etmek çok önemli tabi ki. En iyi işi yapmamız lazım sonuç almak için. Bu Türkiye için başlanan bir programın bir öncülüğü. Uzun bir yolculuğun başı. Takımın hepsi değişik yerlerden geliyor. Önemli olan spordaki düşünce tarzı, içine koyacakları motivasyon diye konuştu

Amerika'ya ümitle gitmek istediklerini belirten Cem Hakko, Güzel bir takımız. Epeyde çalıştık. Bir de tabi ki en önemli sebebimiz bizim misyonumuz, önümüzdeki senelerde artık dünya şampiyonasına yollayacak takımların çıkması. Türkiye'de bütün herkesi, liseleri, üniversiteleri amatörleri, profesyonelleri yarışmalar yapıp bu işi çok daha ileri götürmek. Bunun fikir babası ise Çetin ve Tunç'un başkanlığında oluştu dedi.

Türkiye'nin 17 sene sonra Aspen'e gittiğini hatırlatan pop şarkıcı Mustafa Sandal, Çok güzel takım olduk. Türkiye 17 sene sonra Aspen'de dünya senkronize şampiyonasına katılıyor. Gece, gündüz demeden emeğimizi, eforumuzu ortaya koymaya çalışıyoruz. Ülkemizi, bayrağımızı inşallah en güzel şekilde Aspen'de Kolarado'da temsil edeceğiz. Bizim burada birlikte olmamızın amacı hem Türkiye'de kayak sporunu hem gençlerimize bizden sonra senkronize şampiyonasına katılacak olan arkadaşlarımıza bir motivasyon sağlamak. Onları bu işe yönlendirmek heveslendirmek. Kayak sporunu yaygınlaştırmak. Bunun için de burada gördüğünüz herkes takım olarak elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyor diye konuştu.

Senkronize Kayak Milli takımının bir parçası olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu söyleyen Doruk Kaya ise şunları söyledi

Arkadaşlarımızın da söylediği gibi biz kayak sporunun farkındalığını artırmak üzere milli takımlar seviyesinde Türkiye'nin yurt dışında her dalda katılımını sürekli olarak sağlamak üzere bir misyonla toplandık. Kayak Federasyonumuzun da destekleriyle inşallah bu sene Aspende iyi bir yarışma çıkartacağız. Ama asıl hedefimiz gördüğünüz gibi iki kamp Kartalkaya da iki kamp Uludağ'da yaptık. Şimdi Erzurum Palandöken'deyiz. Ülkemiz cennet gibi. Pistlerimiz elverişli neden bunu daha organize bir şekilde bütün dağlarımızda Kayseri, Sarıkamış'ta, Kastamonu'da Ilgaz'da herkes kendi takımlarını kurup antrenmanlarını sezon içinde yapıp bir final eşliğinde önümüzdeki yıl milli takımı seçip onu her sene Aspene yollasak. Biz bu misyonla yola çıktık, öncü olmak zor her zaman ki gibi. Tabi biz sporcu değiliz aslında kayağa gönül vermiş kişileriz. Ciddi sıkı bir kamp süreçlerinden geçiyoruz. Hepimizde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Biz hayırlısıyla gideceğiz başlatacağız ve bizden sonra bu işin yayılıp kitlelere erişmesini milli takımlar nezdinde her disiplinde yurt dışında yarışmalara katılıp ülkemizi bayrağımız başarıyla dalgalandıracağız amacımız bu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Palandöken Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title