Haberler

Ergenekon davasında yargılanan 235 sanık örgüt üyeliği suçundan beraat etti

Güncelleme:

Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden görülen Ergenekon davası karara bağlandı. Yargılanan tüm sanıkların örgüt üyeliği suçlamasından beraat ettiği davada, 'anayasayı ihlal' suçundan Alparslan Arslan ağırlaştırılmış müebbet, İsmail Sağır, Osman Yıldırım ve Erhan Timuroğlu ise müebbet hapse çarptırıldı.

Yargıtay'ın bozma kararını ardından yeniden görülen Ergenekon davası karara bağlandı. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında tutuklu sanıklar Alparslan Aslan, Erhan Timuroğlu ile Bedirhan Şinal, tutuksuz sanıklar ve avukatlar hazır bulundu.

"Polislerin kurbanı oldum"

Önceki duruşmada savunmasını yapamayan sanık Bedirhan Şinal esasa ilişkin savunmasını yaptı. Şinal, "Benim çocukluğumu kullanıp, olaylarda kullanan rütbeli polislerin kurbanı oldum. Hangi merci olursa olsun bildiklerimi sorduklarında anlattım. Bildiklerim ve gördüklerim beni yanıltmadı. Benim itiraflarımı gören, kapatılan 13 ACM heyeti 'frene bas Bedirhan' diyerek beni durdurmaya çalıştı. Ergenekon kumpasında hakkında müebbet istenen ve 1 gün bile tutuklu kalmayan insanlar var" dedi.

"Adaletsizliğe maruz kaldım"

Savunmasını sürdüren sanık Şinal, "Osman Yıldırım, FETÖ'nün Osman'ı mıydı? 20 yıl ceza aldı ve beraat etti. Ben Allah'tan ve milletimin kalbinden beraatimi aldım. Benim gençliğim FETÖ'ye kurban gitti. Bende aldatıldım, pişmanım. Gerçekleri anlattığım için adaletsizliğe maruz kaldım. Yine mahkum edilmemeyi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Sanık Bedirhan Şinal'in savunmasının ardından karar öncesi, sanıklara son sözleri soruldu. Tutuklu sanık Alparslan Aslan, "Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Sanık Osman Yıldırım ise, "Daha önce beraat ettiğim bu davadan, beraatimi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

235 sanığa delil yetersizliğinden beraat kararı verildi

Mahkeme, diğer sanıkların da beraat taleplerinin ardından kararı açıklamak üzere duruşmaya ara verdi. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, davada yargılanan 235 sanığa Ergenekon adlı örgütü kurma, yönetme veya üyelik suçlarından, delil yetersizliği sebebiyle beraat verdi.

Alparslan Arslan'ın cezasında indirime gidilmedi

Mahkeme, Danıştay saldırısının faili sanık Alparslan Arslan'ı, nitelikli öldürme ve birden fazla kişiyi nitelikli öldürmeye teşebbüs eylemleri sabit olduğundan, 'anayasayı ihlal' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı. Arslan, 'Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma' suçundan ise 5 yıl 3 ay hapis ve 12 bin TL adli para cezasına ve 'Cumhuriyet Gazetesine bomba atmak suretiyle mala zarar verme' suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Arslan'ın cezasında indirime gitmedi.

3 sanığa müebbet hapis cezası

Cumhuriyet Gazetesi ve Danıştay'a saldırının failleri arasında yer alan Osman Yıldırım, İsmail Sağır ve Erhan Timuroğlu, Danıştay'da nitelikli öldürme ve birden fazla kişiyi nitelikli öldürmeye teşebbüs eylemleri sabit olduğundan, 'anayasayı ihlal' suçundan müebbet hapse çarptırıldı. Mahkeme, sanık Osman Yıldırım'ın tutuklanmasına karar verdi. Sanık Osman Yıldırım ayrıca 'Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma' suçundan 4 yıl 4 ay 15 gün hapis ve 8 bin TL adli para cezası ile 'Cumhuriyet Gazetesine bomba atmak suretiyle mala zarar verme' suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar İsmail Sağır ve Erhan Timuroğlu da 'Cumhuriyet Gazetesine bomba atmak suretiyle mala zarar verme' suçundan 2'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

206 sanık beraat etti

Aralarında Doğu Perinçek, Bedreddin Dalan, Veli Küçük, Tuncay Özkan, Dursun Çiçek, Emin Şirin, Erol Mütercimler, Sedat Peker, Sinan Aygün, Yalçın Küçük, Kemal Alemdaroğlu, Mehmet Ali Çelebi, Mehmet Haberal, Kemal Kerinçsiz, Hasan Iğsız, Mustafa Balbay ve Hurşit Tolon'un da bulunduğu 206 sanık beraat etti. Yakalamalı sanıklardan Saipir Debzlelvidze ve Turhan Çömez'in de beraatine karar verilerek, yakalama yazılarının işlemsiz olarak iadesine karar verildi.

14 sanık ceza aldı

Asim Demir, Aydın Gergin, Aydın Yüksek, Bedirhan Şinal, Ersin Gönenci, Gürbüz Çapan, Hayrettin Ertekin, Hüseyin Gazi Oğuz, Ufuk Mehmet Büyükçelebi, İbrahim Şahin, Yaşar Aslanköylü, Yusuf Dinçer, Oktay Yıldırım ve Yusuf Ethem Akbulut'un da aralarında bulunduğu 14 sanık çeşitli suçlardan, 10 ay ile 11 yıl 4 ay arasında ceza aldı. 2 sanığın davası düşürüldü. 1 sanığın dosyası ayrıldı. 8 sanığa verilen cezada ise hükmün açıklanması geri bırakıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Osman Yıldırım 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title