Haberler

Ergan Kayak Merkezi'nde Fidan Dikimi

Güncelleme:

Erzincan Valiliği, Ergan Kayak Merkezi'nde oluşturulan hatıra ormanına kamu kurum yöneticileri ve öğrencilerin katılımı ile fidan dikti.

Erzincan Valiliği tarafından Ergan Kayak Merkezi'nde oluşturulan hatıra ormanına kamu kurum yöneticileri ve öğrencilerin katılımı ile yüzlerce fidan dikildi.

Erzincan Valiliği tarafından Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde hatıra ormanı oluşturuldu. Ardıçlı Göl çevresinde oluşturulan hatıra ormanında düzenlenen ağaç dikim şenliğine kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ile öğrenciler katıldı.

Vali Selman Yenigün, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak, Vali Yardımcıları Abdullah Çiftçi, Mehmet Kurt ve Ahmet Türköz'ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Seyfullah Kaban ile kurum yöneticileri ile öğrencilerin katıldığı programda bin adet fidan toprakla buluşturuldu.

Şenlik havasında geçen programda konuşan Vali Selman Yenigün, Ergan Dağı'nda, Erzincan'a ve ülkemize hizmet edecek, kayak ve doğa sporlarının yapılabileceği bir merkez yapımını gerçekleştirdiklerinin altını çizerek;

"Bu tesislerin yapımı ile birlikte çevre düzenlemesinin, ağaçlandırmanın ve yeşillendirmenin de yapılması gerekiyor. Bazı yerlerinde ormanlık alan olsa da yeniden ağaçlandırmaya ihtiyacı var. Ergan Dağı'nın bu tesislerle birlikte, güzel bir düzenleme yaptığımız taktirde, görülmeye, gezilmeye ve her türlü sporu yapmaya elverişli bir hale gelecek ve imrenilecek bir doğa güzelliğine sahip olan bu dağ daha da güzel bir duruma gelecek" dedi.

Bütün yapılanların vatandaşlar için olduğunun da altını çizen Vali Yenigün; "Erzincan Valiliği olarak burada hatıra ormanı yapmayı düşündük, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte bugün fidan dikimi yapacağız. Şimdilik 3 hektarlık alanda bin fidan dikeceğiz. Bu alan daha da genişleyeceğiz. Türkiye'nin orman varlığı yaklaşık yüzde 27'lerde, ama Erzincan'da tüm güzelliklerine rağmen orman varlığında eksiğimiz var, yüzde 24. Türkiye ortalamasını yakalamamız, hatta geçmemiz gerekiyor. Orman bölge müdürlüğümüz, işletme müdürlüğümüzle bu oranı yakalamamız için çalışıyor. 2009-2010 yıllarda yaklaşık 2.5 milyon fidan dikilirken 2012 yılında 7 milyon fidan dikildi. Hedef Türkiye ortalamasını yakalamak ve ardından geçmektir. Herkesi ormanları korumaya ve elinden geldiği kadar ağaç dikmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Vali Yenigün ve beraberindekiler daha sonra öğrencilerle birlikte, çeşitli türlerden oluşan bin fidanı 3 hektarlık alanda toprakla buluşturdu. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Şafak Erzincan Ardıçlı Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title