Haberler

Ereğli'de Hayvanları Koruma Günü Etkinliği

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 4 Ekim dünya hayvanları koruma günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.Kdz.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 4 Ekim dünya hayvanları koruma günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kdz. Ereğli'de 4 Ekim dünya hayvanları koruma günü nedeniyle Ereğli Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ile İlçe Milli eğitim Müdürlüğü'nce çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM)Vedat Can Sergi Salonu'nda resim sergisi açılışı, kermes ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hayvan Sevgisi konulu serbest resim yarışmasının ödül töreni yapıldı. Törene, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın ve Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, bazı Belediye Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Başkan Hayrettin Kartal, STK temsilcileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Karadeniz Ereğli Gönülden Hayvan Sevenler Derneği Başkanı ve Dernek Sözcüsü Belgin Alcan, gerçekleştirdikleri etkinlikte birçok hayvanseveri bir arada görmekten mutlu olduğunu söyledi. Kdz. Ereğli'de, özellikle de sokak hayvanlarının toplum yaşamına kazandırılması ve rehabilite edilmesi noktasında duyarlı vatandaşların bir araya gelmeleri ile oluşan derneklerinin yaptıkları çalışmaların kısa bir değerlendirmesini yapan Alcan, bugüne kadarki çalışmalarında en büyük desteği Belediye Başkanı Halil Posbıyık'tan gördüklerini belirterek kendisine teşekkür etti.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise son dönemlerde hayata geçirdikleri sosyal projeler kapsamında sokak hayvanlarının rehabilitasyonu ve bakımları konusunda titiz çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi. Ereğli'nin, ülkenin en beğenilen ve çalışmalarıyla takdir edilen bir rehabilitasyon merkezine sahip olduğunu belirten Başkan Posbıyık, buna rağmen vatandaşların büyük kısmının Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen başarılı çalışmalardan yeteri kadar bilgi sahibi olmadığını kaydetti. Posbıyık, hizmete açıldığı günden bu yana sürekli olarak kendini yenileyen, 3 veteriner hekim, 8 personel ve 2 araçla hizmet veren Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin, sokak hayvanlarının doğal yaşama kavuşturulması noktasında başarılı çalışmalar sergilediğini söyledi.

Konuşmaların ardından da Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Enç, Belediye Başkanı Posbıyık ve diğer davetliler tarafından, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim ve ortaöğretim okulları arasında düzenlenen 'Hayvan Sevgisi' konulu resim yarışmasına katılan öğrencilerin eserlerinin sergilendiği serginin açılış kurdelesi kesildi. Serginin ardından davetlilere Ereğli Belediyesi Veteriner Hekimi Erdal Terzi tarafından slayt eşliğinde, Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Etkinlikte ayrıca düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç ve Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından da etkinlik için Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nden getirilen köpek ve kedilerin sahiplendirilmeleri yapıldı. Başkan Posbıyık, getirilen köpeklerden birini sahiplenmek isteyen bir vatandaşa, sergi salonun önünde gerekli aşıları yapılan bir yavru köpeği, sağlık karnesi ile birlikte teslim ederken "Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün en önemi faaliyetlerinden biri de bakımlarını yaptığımız ancak sahipsiz olan bu hayvanları sahiplendirebilmek. Bu dostlarımızı yeni ailelerine teslim etmekle işimiz bitmiyor. Hayvanlarımızın yapılması gereken her türlü bakım ve sağlık taramalarını da biz yapmaya devam ediyoruz ve hayvanlarımızın gelişimleri ile durumlarını takip diyoruz" dedi.

AKM'de Vedat Can Sergi Salonu'ndaki etkinlik, Gönülden Hayvan Sevenler Derneği tarafından düzenlenen kokteyl ile sona erdi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title