Haberler

Erdoğan: 'Rüya Görüp, Üfürenlerden Değiliz'

Başbakan Erdoğan, Erzincan'da Yaptığı Konuşmada, 'Biz Gece Rüya Görüp, Sabah Kalkıp Meydanlarda Üfürenlerden Değiliz. Mazotu Ucuzlatacağım Derken Siyaseti Ucuzlatan, Siyasetçilerden Değiliz' Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzincan'da partisince düzenlenen mitingte yaptığı konuşmada, ''Biz gece rüya görüp, sabah kalkıp meydanlarda üfürenlerden değiliz. Biz, 'mazotu ucuzlatacağım' derken siyaseti ucuzlatan, o sulu şaka yapan siyasetçilerden değiliz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin Erzincan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingte vatandaşlara hitap etti. AK Parti hükümetinin icraatlarını anlatan Başbakan Erdoğan, "Diyorlar ki, 'Onlar bir veriyor, biz üç vereceğiz'. Sayın Baykal, bu senin söylediklerini geçmişte birileri de söylüyordu, 'O bir verirse, ben beş veririm' diyorlardı. Bunu söyleyenler ülkeyi krizlere götürdüler. Hesapsız, kitapsız bunlar söylenmez. Türkiye yakın geçmişindeki kriz karanlıklarını artık aştı. Aydınlık ufuklara doğru

milletçe yürüyoruz. Dibe vurmuş ekonomimiz bugün dünyanın en istikrarlı büyüyen, en çarpıcı gelişmeyi gösteren, en çok dikkat çeken ekonomilerinden birisi haline gelmiştir. Bu başarı ülkemizin başarısıdır, topyekun milletin başarısıdır. Birlik olduğumuzda, ortak duyguyu yakaladığımızda doğru hedeflere odaklandığımızda neler başarabileceğimizi, bu 4.5 yıllık süre içinde hep beraber gördük ve yaşadık. İstikrar ve güveni tesis ederek bunu başardık" dedi.

"Suistimaller ve o hortumlamalar vardı ya, bu milletin parasına göz diken haramzadeleri durdurarak başardık" diyen Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu başarıyı demokrasiyi işleterek başardık. TBMM'yi sizlerin vekaletinize yakışır bir olgunluk ve verimlilik içinde çalıştırarak başardık. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir inancıyla yürüdük. Bu iktidarı tazeleme dönemine geliyoruz ve sizlerden tekrar bir yetki için huzurlarınızdayız. Türkiye'nin sırtındaki birer yük haline gelen köhne siyaset anlayışını rafa kaldırarak bu süreci sizler başlattınız. Biz 'değişim' dedik. Sizler bize inandınız, güvendiniz. Biz de sizlere inandık, sizlere güvendik.

Ah, benim sevgili vatandaşlarım, siz bize destek olmakla kalmadınız, bu değişimin mimarı, sancaktarları oldunuz. Sizler her kesimden, her bölgeden her alandan, her yaş grubundan insanımız; Türkiye'nin geleceği için emek verdi, ter akıttı ve bu seferberliğe katıldı. İşte Türkiye, uçurumun kıyısından hamd olsun buralara geldi."

Başbakan Erdoğan, göreve gelmeden önce gecelik faiz oranlarının yüzde 8 binlere çıktığını belirterek, "Türkiye'de faiz gecelik olarak yüzde 7 bine, 8 bine çıktı mı? Yüzde bin 500'lere çıktı mı? Biz işte öyle bir yönetimi aldık. Bu görevi aldığımızda devletin ödediği borçların faizi yüzde 63'tü, şimdi yüzde 18. Bu faizi kim ödüyordu? Benim garip guraba, fakir fukara vatandaşım ödüyordu. İşte biz vatandaşı bu faizleri ödemekten kurtardık. Enflasyon, Türkiye'de geçmişte büyük sorun oldu. Şu anda yüzde

9'lara indi. Türkiye'nin milli geliri 79 senede 181 milyar dolardı. Şu anda 400 milyar dolara ulaştı. Bunlar yan gelip yatarak olmadı, çalışarak oldu" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan; CHP, DSP, MHP ve ANAVATAN'la ilgili sözler söylediği sırada bazı vatandaşların 'yuh' diye bağırmaları üzerine, ''Değerli kardeşlerim isterseniz bu yuhları sandıkta yapalım'' dedi. Erdoğan, iktidara gelmeden önce 22 bankanın hortumlandığını, bunlardan bir tanesinin de İmar Bankası olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

''Unutmayın, bu İmar Bankası'ndan dolayı İmarzedeler doğdu. Biz bunlara ne ödedik biliyor musunuz? 8.5 milyar dolar ödedik. Birileri hortumladı ama biz ödedik. Şimdi sıkılmadan siyaset meydanlarında dürüstlük örneği vermeye kalkıyorlar. Ben milleti bu noktada 22 Temmuz'da gerekli dersi de vermeye davet ediyorum. Çünkü bunların bu millete zararı çok fazla oldu. Bu ülkede meydanlarda rahatlıkla dolaşabiliyorlar. Baktığınızda üzerlerinde bir şey yokmuş gibi görünüyor. Ben bunlara, 'yavuz hırsız ev sahibini

bastırırmış' diyorum. Milletin gönülden desteğini almayan hiç bir hükümet ayakta kalamayacak. Ama biz gönülden destek aldık ve hamd olsun başarılı olduk. Şimdi tekrar yetki istiyoruz. Dünyada artık bir dev uyanıyor."

Konuşması sık sık "Türkiye seninle gurur duyuyor"' tezahüratıyla kesilen Erdoğan, bazı vatandaşların "3, 3" diye tezahüratta bulunmaları üzerine, ''Siz isterseniz yaparsınız. Ben canlarımın 3'te 3 yapacağına inanıyorum zaten. Hele hele şu son zamanlardaki gelişmelerden sonra kesinlikle inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak da şunları kaydetti:

''Biz; sayın Özal, sayın Demirel, sayın Sezer nasıl seçildiyse onu yapmaya çalıştık. Ancak dediler ki 'dur', siyasette herşey 2 kere 2, 4 etmez. Bunun hesabını gelsin de CHP bu meydanlarda versin."

Başbakan Erdoğan "Halkım, vatandaşım 22 Temmuz'da 367 demiyor artık, ne diyor?'' diye sordu. "400" karşılığını alan Erdoğan, ''Siz isterseniz olur. 22 Temmuz'da AK Parti çok daha farklı çıkacak. Çalışarak 22 Temmuz'dan başarıyla çıkacağız" şeklinde konuştu. Erdoğan, ülkenin her karış toprağını, her canı aziz bildiklerini ifade ederek şunları söyledi:

''Taş üstüne taş koymamış olanlar bizim önümüzü tıkamak, yolumuzu kesmek istiyorlar. Biz bunlara aldırmadık. 780 bin kilometrekarede, 'sadece git, İstanbul'a, Ankara'ya, İzmir'e yatırım yap' demedik. Her yere gittik. Bu kardeşiniz, başbakan olarak Türkiye'de en az gittiği yere 2 kere gitti. Niye gidiyoruz? Acaba çalışıyorlar mı, bütün bunları yakından takip ettik. Hep yerinde yaptık. Hani o toplanamayan hükümetler yok muydu? 1 ay, 2 ay toplanamayan Bakanlar Kurulu. Gazeteciler soruyordu ya 'Bakanlar

kurulu toplantısı nerede olacak? Hastanede mi? Konutta mı?' diye. Şimdi bu devran değişti, şimdi yüreğini ortaya koyan bir hükümet var. Onun için 'durmak yok, yola devam' diyoruz.''

Erdoğan, Türkiye'ye gelen yabancı sermayenin önceden 1 milyar doların üzerine çıkmadığını hatırlatarak, ''Geçen yıl 20 milyara dolara çıktı. Bire 20 katladı. Bu yatırımlar olmasa, benim işsiz kardeşime iş nasıl olacak? İlk 4 ayda gelen yatırım 10 milyar dolar. Bu gösteriyor ki geçen yılı inşallah aşacağız. İşte bunlar olacak ki; benim işsiz kardeşime iş, aş olsun. Türkiye ayağa kalkıyor, küllerinden yeniden doğuluyor'' diye konuştu.

''Biz gece rüya görüp, sabah kalkıp meydanlarda üfürenlerden değiliz" diye devam eden Erdoğan, daha sonra şu ifadeleri kullandı:

"Biz, 'mazotu ucuzlatacağım' derken, siyaseti ucuzlatan, o sulu şaka yapan siyasetçilerden değiliz. Biz bu yola çıktık. Kalkıp diyorlar ki, 'Efendim mazotu 1 YTL'ye indireceğiz.' Kardeşim bunu söylüyorsun, bizim petrol kuyularımız mı var? Bu yatırımları, dışarıdan alacağımız bu petrolü neyle alacağız. Eğer bu vergi gelirlerimiz olmadığı taktirde, biz eğitime, sağlığa, sosyal destekleri neyle yapacağız? Türkiye'nin şu anki mevcut borcunun faiz ödemeleri var. Bunları neyle ödeyeceğiz? Kusura bakmayın, açık

söyleyeceğim, dobra söyleyeceğim. Bekara karı boşamak kolaydır. Bunlar bu. Ve bizim arkamızda kapı gibi bir 5 yıl var. Türkiye'nin geleceğine damgasını vuracak eserlerimiz var.''

(İS-İRT-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title