Haberler

Erdemli Ayrancı yolunda yeni güzergah çalışmaları sürüyor

Güncelleme:

Mersin'in Erdemli ilçesini Karaman'ın Ayrancı ilçesine bağlayan Erdemli Ayrancı Yolu'nun Erdemli kısmında yeni güzergah üzerinde yol çalışmaları devam ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun girişimleri sonucu 30 kilometrelik yolun 5 kilometrelik kısmı tamamlandı, 7 kilometrelik ikinci kısmında da çalışmalar hızla devam ediyor. 7 kilometrelik yeni güzergah üzerindeki çalışmaların Ağustos ayında tamamlanması hedefleniyor.

AK Parti Erdemli İlçe Başkanı Serdal Kaya, Yaylayolu olarak da bilinen Erdemli-Ayrancı Yolu'nun Erdemli kısmında yeni güzergah üzerinde çalışmaların hızla devam ettiğini 5 kilometrelik kısmın tamamlanmasının ardından 7 kilometrelik ikinci kısım da çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi.

"Yol sorununun büyük bir kısmını da çözmüş olacağız"

Kaya, "Geçen yıl hepimizin bildiği gibi yolumuzun 5 kilometrelik bölümünü tamamladık. Şimdiki hedefimiz ise Aslanlı'dan Çiriş'e kadar olan 7 kilometrelik bölümün bitirilip Ağustos ayında teslim edilmesi. Böylelikle Erdemli'nizin yol sorununun büyük bir kısmını da çözmüş olacağız. Ondan sonra da 2023'e kadar yolu Erdemli'mize kadar ileteceğiz. Bu yıl çalışmalar daha hızlı ilerliyor" dedi.

Yeni güzergahta tamamlanan 5 kilometrelik kısmın virajlar kaybolduktan sonra yolu yaklaşık 1 kilometre kısalttığını ve yolun önceki güzergaha göre daha güvenli olduğunu ifade eden Kaya, "Bunun yanında şuan yapılan yol ile eski güzergah da açık. Daha önceleri yaz dönemlerinde yoğun bir trafik vardı. Bu trafik yoğunluğundan kurtulmuş oluyoruz. Aslanlı ve Çiriş güzergahında da yine eski yolda açık olmaya devam edecek. Bu yolu alternatif Yaylayolu ve Mersin Erdemli - Karaman Ayrancı yolu olarak kullanacağız. Trafikte de yüzde yüzlük bir rahatlama olacak" diye konuştu.

Yüklenici firma yetkilisi Mahmut Kaya ise, "Projemizin tamamladığımız 5 kilometrelik kısmını karayollarına teslim ettik. 2021 yılındaki hedefimiz 7 kilometredir. 7 kilometre içerisinde Aslanlı'dan Çiriş köy çıkışına kadar çalışmayı planlıyoruz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hisarcık Ayrancı Erdemli Mersin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title