Haberler

Dağcı Erdek Cennet, Baranlı dağına tırmandı

Güncelleme:

Dağcı Erdek Cennet, Baranlı dağına tırmandı Balıkesirli dağcı Erdek Cennet, "Anadolu Parsı" unvanı almak için 48. tırmanışını Kırşehir'de yaptı.

Dağcı Erdek Cennet, Baranlı dağına tırmandı

KIRŞEHİR - Balıkesirli dağcı Erdek Cennet, "Anadolu Parsı" unvanı almak için 48. tırmanışını Kırşehir'de yaptı.

Ahi Evran Yılı nedeniyle 48'inci tırmanışını Kırşehir'in Baranlı Dağı'na gerçekleştiren Cennet, Türkiye'nin 81 ilinin en yüksek zirvelerine tek başına tırmanıp "Anadolu Parsı" unvanı almak istiyor. Balıkesirli profesyonel dağcı Erdek Cennet, Kırşehir'de, Cacabey Meydanı, Cacabey Medresesi ve bazı tarihi mekanları gezdi. Tırmanışları ile ilgili açıklama yapan Cennet, "81 İl 81 Zirve Solo Tırmanış Anadolu Parsı Unvanı Projesi"ni hayata geçirdiğini belirterek, dağların zirvelerine solo tırmanış yapmayı, Türkiye'de olmayan bir unvanı almayı hedeflediğini söyledi.

48'inci tırmanışını Kırşehir'de gerçekleştireceğini Erdek Cennet, "Proje kapsamında buradaki zirve etkinliğimi 1677 metre yüksekliğindeki Baranlı Dağı'na yapacak olmaktan dolayı mutluyum. Ozanlar diyarı ve Neşet Ertaş'ın memleketinde bulunmaktan çok mutluyum" dedi.

Erdek Cennet, daha sonra Baranlı Dağı'na tırmanmak üzere Kaman ilçesine bağlı Ömerhacılı köyüne gitti. Kuş Kalesi'nden itibaren dağın güneydoğu sırtından tırmanışına başlayan Cennet, yaklaşık 4 saatte etkinliğini tamamladı. Kırşehir Doğa Sporları ve Trekking Kulübü Başkanı Hikmet Gözübüyük de Cennet'e rehberlik yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Toros Dağları Kırşehir Türkiye Yerel Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title