Haberler

Engelli Öğrencilerden Mehmetçiğe Destek

Sinop’ta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda eğitim gören engelli öğrenciler, hep birlikte el ele vererek Afrin’de mücadele eden Mehmetçiklere moral verecek.

Sinop'ta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda eğitim gören engelli öğrenciler, hep birlikte el ele vererek Afrin'de mücadele eden Mehmetçiklere moral verecek.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Merkezinde eğitim gören öğrenciler, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de çarpışan Türk Silahlı Kuvvetlerine moral vermek amacıyla kendi yaptıklar el işi ürünleri, kendi yazdıkları mektupları ve Türk bayraklı çıkartmaları Mehmetçiğe gönderecek. Aynı zamanda giysi yardımı da yapacak.

Konu ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan yaptığı açıklamada, "Milli Eğitim Bakanlığımız, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz bizlere bir yazı göndermişlerdi. O yazıya binaen şube müdürüm, müdür yardımcılarımız, öğretmen arkadaşlarımız ve dünyanın en güzel öğrencileri el emeği göz nuru. Bu arkadaşlarımız ile bir toplantı yaptık. Acaba bu Afrin'deki askerlerimize onları mutlu edecek biz buradan ne yapabiliriz anlamında bir düşünce platformu yaptık. Bu düşüncelerimizin neticesinde bizim öğrencilerimiz, kursiyerlerimiz, öğretmenlerimiz bize bu ürünleri sundular. Biz askerlerimize başarılar diliyoruz. Devletimize teşekkür ediyoruz. Askerlerimizin Sinop olarak yanındayız" dedi.

Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu el sanatları öğretmeni Nurten Tekin ise, "Şimdi bize resmi yazı geldiğinde bakanlığımızdan müdür bey bize bunu iletti. Çocuklarımıza ben dedim ki, Afrin'e ürünler gönderilecek destek verir misiniz? Engelli öğrencilerimizin hepsi ama engelsiz gibi maşallah hepsi iş yaptılar. Bunu yaparken de kesinlikle yapmayız ya da yapamayız demediler. Canı gönülden hepsi tek tek uğraşarak 2 gün içerisinde bu ürünleri tespihleri bitirdiler. Afrin'e göndermek için elinden geleni yaptı hepsi. Sizin adınıza onlara çok teşekkür etmek istiyorum. Yeri geliyor farklı kişiler bunları yapmak istemiyor. Ama onlar kendi ortamlarında ne yapmak isterlerse hepsini yaptılar. Ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar. Şimdi biz engelli öğrencilerimizle Afrin'e destek amaçlı tespih göndermeyi uygun gördük. Yani çünkü tespih onlara orada hem maddi hem manevi bir değer kazanacakları için. Öğrencilerimize söylediğimde önce bileklik demiştik ama sonra tespihe çevirdik. Manevi bir değerin olacağını düşünerekten öğrencilerimizle tespih yapmayı uygun gördük" diye konuştu.

"Çok sevindik"

Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda eğitim gören engelli Nurten Demir ise çok sevinçli olduklarını belirterek, "Askerdekilere tespih yaptığımız için çok sevindik. Onlara bir katkıda bulunduğumuz için teşekkür ederiz. Mutluyuz. Şuan şehitlerimiz de var onlara da üzülüyoruz" ifadelerini kullandı. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nevzat Türkkan Afrin Sinop Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title