Haberler

Engelli Çocuklar Hayallerini Çamura Yansıttı

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Engelli Şube Müdürlüğü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi.

Engellilere daha iyi bir yaşam kalitesi sunma ve engellileri sosyal yaşama katmak için çalışma yürüten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı Engelli Şube Müdürlüğü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla görme ve işitme engelli 55 çocuğa yönelik bir dizi etkinlik düzenledi.

Etkinlikler kapsamında Surkent İşitme Engelliler İlkokul'un da eğitim gören 35 işitme engelli çocuk Sümerpark'ta bulunan Sî u Ronahi Sanat Atölyesi'nde eğitmen eşliğinde mum süsledi. Çocukların etkinlik süresince oldukça mutlu oldukları gözlemlendi.

Yapılan mum süsleme etkinliğinin ardından Ali İhsan Arslan Görme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu'nda eğitim gören 20 çocuk ise Sî u Ronahi Sanat Atölyesi'nde seramik çamurundan yapılan atölye çalışmasıyla hayal dünyalarını çamura yansıttı. Etkinliğe katılan 20 görme engelli öğrenci yapılan faaliyette oldukça eğlenceli dakikalar geçirdi.

Yapılan etkinliklerde yapılan ürünler 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Engelli Şube Müdürlüğü'nün Sümerpark Resepsiyon Salonu'nda gerçekleştireceği etkinlikte sergilenecek.

Görme ve işitme engelli çocuklara yönelik Engelli Şube Müdürlüğü'nün yaptığı etkinlikte konuşan Surkent İşitme Engelliler İlkokulu Müdürü Sabahattin Can, yaklaşan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin engelli çocuklara yönelik yaptığı etkinliklerin kendilerini oldukça sevindirdiğini söyledi.

Diyarbakır'da bulunan sivil toplum kuruluşları ve belediyelerin engelli çocuklara bu şekilde destek vermelerinin önemli olduğuna vurgu yapan Can, "Engellilere gösterilen ilgi, özünde toplum adına sağlıklı ve yapıcı bir gelişmedir. Yapılan bu tarz etkinliklerin sürekli olarak devam etmesini istiyoruz" dedi.

Boyama, mum süsleme etkinliğine katılan görme ve işitme engelli çocuklara kek ve süt ikram edildi.

Dünya Engelliler Günü Programını Belirlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Şube Müdürlüğü'nün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yapacağı etkinliklerin programı da netleşti.

2 Aralık'ta Engelli Şube Müdürlüğü'nde saat 10:00'da Engelli Meclisi ve Engelli Derneklerinin de katılacağı basın toplantısıyla başlayacak olan program 3 Aralık'ta saat 11:00'de Ofis AZC Plaza önünde toplu taşıma araçlarının engelli erişimine uygun olması için etkinlik yapacak.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün finali ise Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda bulunan Resepsiyon Salonu'nda saat 14:00'de yapılacak olan bir dizi etkinlikle son bulacak. Günün anlam ve önemini belirten şiir ve konuşmalar yapılacak. Engelli yurttaşların oluşturduğu müzik grubunun dinletisi verilecek. Engelli yurttaşların oluşturduğu drama gösterisi ile Dicle Fırat Kültür Merkezi'nden sanatçıların yer alacağı müzik dinletisiyle program son bulacak.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Dünya Engelliler Günü Ali İhsan Arslan Anne Çocuk Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title