Haberler

Engelli Çiftin Evlilik Hayali Gerçek Oldu

Kahramanmaraş'ta ailelerinin karşı çıkması nedeniyle 4 yıldır evlenemeyen bedensel engelli çiftin hayali, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un devreye girmesiyle gerçek oldu.

Kahramanmaraş'ta ailelerinin karşı çıkması nedeniyle 4 yıldır evlenemeyen bedensel engelli çiftin hayali, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un devreye girmesiyle gerçek oldu.

Türkoğlu ilçesinde yaşayan ve bedensel engelli oldukları için yürüyemeyen Derya Kaplan (45) ile Dursun Pakdil (38), 4 yıl önce tanışıp bir süre sonra evlenmeye karar verdi. Ancak çift, ailelerin karşı çıkması üzerine hayallerini bir türlü gerçekleştiremedi.

Dursun Pakdil 10 gün önce yakınlarının yardımıyla Derya Kaplan'ı kaçırdı. Bunun üzerine aileler arasında husumet oluştu. Sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç durumdan haberdar edildi.

Erkoç, görüştüğü aileleri barıştırdı ve engelli çiftin bütün masraflarını karşılama sözü verdi. Bunun üzerine iki ailenin inadı da kırıldı ve nikah için tarih alındı.

Çift için Atatürk Parkı'ndaki Büyükşehir Belediyesi Orkide Düğün Salonu'nda nikah töreni düzenlendi. Kaplan ve Pakdil, salona gelin arabası olarak süslenen Büyükşehir Belediyesinin engelli aracıyla geldi.

Pakdil, nikah öncesi gazetecilerin sorusu üzerine, severek evlenmek istediklerini ilk başta bu olmayınca "yakınlarının yardımıyla kaçtıklarını" söyledi.

Aile büyüklerinin ve Erkoç'un araya girmesiyle iki aile arasında barış sağlandığını dile getiren Pakdil, "Sonra düğün tarihi alındı. Evlilik hayalimdi, gerçekleşti. Emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.

Derya Kaplan da 4 yıl önce tanıştıklarını, ailelerin evliliklerine karşı çıkması üzerine "kaçtıklarını" ifade etti.

Kaplan, "Belediye başkanımızın haberi oldu. Sonra bizi bugünlere getirdi. Artık çok mutluyum. Belediye Başkanımız Fatih Erkoç'a bize bu güzel mutluluğu yaşattığı için teşekkür ederim. Hayalimiz köy düğünü yapmaktı ama böyle, düğün salonunda daha iyi oldu." diye konuştu.

Kaplan, hayali olan engellilerin amaçlarından hiç vazgeçmemesi gerektiğini belirterek, "Hayat devam ediyor, engel tanımayalım lütfen. Engelleri sevgiyle aşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Nikahlarını Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'un kıydığı çiftin nikah şahitliklerini Vali Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun ile Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu yaptı.

Evlilik cüzdanını çifte veren Vali Özkan, aile kurumunun Türk toplumunun harcı olduğunu belirterek, "Çok iyi saklanması için cüzdanı damat ve gelinin ikisine birden teslim ettiğini" belirtti.

Erkoç, ise evlilik kurumunun çok önemli olduğunu belirterek mutluluklar diledi.

Ailelerin tebriklerinin ardından evlilik cüzdanı ile poz veren Pakdil çifti, "Evet, bu iş tamam, biz kazandık" diyerek mutluluklarını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Fatih Mehmet Erkoç Vahdettin Özkan Kahramanmaraş Türkoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title