Haberler

En Az 10 Takım Madalya Hedefleyerek Gelecek"

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, Çekya'nın ev sahipliğinde yapılacak Avrupa şampiyonası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun, Çekya'nın ev sahipliğinde yapılacak Avrupa şampiyonası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Memnun, Türkiye Basketbol Federasyonunun internet sitesinde yer alan röportajında, 16-25 Haziran tarihlerinde Çekya'nın ev sahipliğinde organize edilecek Avrupa şampiyonasında en az 10 takımın madalya hedefleyerek geleceğini ve bu nedenle de çok sert bir turnuvanın kendilerini beklediğini söyledi.

Şampiyona hazırlıkları kapsamında Slovenya'da yapılan kampı değerlendiren Memnun, "Ekip olarak sakin bir ortamda sadece basketbola konsantre olduk. Buranın ortamının çalışmak için çok uygun olduğuna inanıyoruz. Burada her şey kontrol altında. Oyuncular basketbol dışında bir şey düşünmüyor. Eksik bir kadroyla buraya geldik. Bizim açımızdan değerlendirecek olursak, lig bu yıl uzun sürdü ve kulüplerimiz çok başarılı bir sezon geçirdi. O nedenle de çoğu oyuncumuz aramızda yok." ifadelerini kullandı.

Sakatlıkları bulunan oyuncular olduğuna dikkati çeken Memnun, "İlayda Güner ile İnci Güçlü, bir süre bizimle çalıştılar ama onları da Gençler Türkiye Şampiyonası karşılaşmalarında yer almaları için takımlarına yolladık. Ortam ve çalışma şartları çok iyi ama tam takım olarak birlikte değiliz. Burada olan arkadaşlarla kondisyon ve eksikleri giderme açısından bir yol kat ettik. Bizim buradaki kamplarımız her zaman çok iyi geçiyor ve yine öyle olacak. Diğer arkadaşlarla birlikte daha da iyi olacağına inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Oyuncuların özelliklerini ön plana çıkartan bir oyun oynayacağız"

Ekrem Memnun, milli takımın kısa bir sürede çok önemli bir turnuvaya hazırlandığını ve bu süre içinde bildikleri doğruları en iyi şekilde yapmaya çalışacaklarını dile getirdi.

"Elimizde farklı oyuncular var ve yeni sorumluluk alacak başka isimler de bulunuyor." diyen Memnun, şöyle devam etti:

"İnsanların isimleri üzerinden giderecek konuşmayacağım ama daha önceki milli takımda görev yapmış bir çok oyuncuya sahibiz. Onların tecrübesi ve yenilerin enerjisini birleştirip bir oyun çıkartmak istiyoruz. Kadın basketbolunun karakteristik özellikleri bellidir. Kalkıp burada şimdi Amerika'yı bir daha keşfedecek bir durum yok. Kısa bir sürede 2,5-3 haftada takım kamp yapıyor ve çok önemli bir turnuva oynayacağız. Böyle dramatik değişiklikler yapacak zamanımız yok. Hayallerimiz çok ama maalesef fikstürlerden dolayı hazırlanacak bir süremiz yok."

Avrupa şampiyonasına hazırlık sürecinde gerçek performansını ortaya koyamamış ya da sakatlığı nedeniyle yeteri kadar süre alamamış oyuncuların bu yıl şans yakaladığını vurgulayan tecrübeli antrenör, "Esasında biz çok inançlıyız. Takımımıza organizasyonumuza ve tecrübelerimize inanıyoruz ama bir de gerçekler var. Birincisi yeni bir takım olacağız. Geçtiğimiz son Olimpiyat Oyunları dahil, önceki dönemde oynayan iki skorerimiz oynamayacak. Biri basketbolu bıraktı diğeri de sakat. Kadro değişikliği var ve bu iki oyuncunun yanı sıra bir önemli oyuncumuz da basketbolu bıraktı. O da takımda önemli rolü olan bir oyuncuydu." şeklinde görüş belirtti.

"Hedefimiz gruptan ilk sırada çıkabilmek"

Ekrem Memnun, Avrupa şampiyonasında kendilerini birbirinden zorlu maçların beklediğini ifade ederek, İtalya, Belarus ve Slovakya karşılaşmalarını kazanıp grupta ilk sırayı alarak çeyrek finale kalmak istediklerini belirtti.

Yeni bir takım olarak şampiyonada yer alacaklarını vurgulayan Memnun, şunları kaydetti:

"İtalya, geçtiğimiz Avrupa şampiyonasında yavaş yavaş jenerasyon değişikliğiyle ilgili adımlarının bir kısmını attı. Belarus'u bu sene bekliyoruz. Slovakya da her zaman çok mücadele eden ve sert bir takım oldu. Biz bunların üçünü de daha önce yendik. Yeni bir takımla oynayacağız ama bunları yenme kültürümüzü devam ettirmek istiyoruz. Çok umutluyuz ama çok ciddi hazırlanıp çok iyi konsantre olup, grupta 3 sert maç oynayacağız. Amacımız ve hedefimiz gruptan ilk sırada çıkabilmek. Direkt olarak çeyrek finali hedefliyoruz. Maç maç bakacağız ve bu turnuva zor olacak. Dünya şampiyonasına katılma hakkı kazanmak için herkesin kıran kırana mücadele edeceği bir turnuva. Sert maçlar bizleri bekliyor. Moralimiz ve inancımız yerinde. En az 10 takım Avrupa şampiyonasına madalya hedefleyerek gelecek. Umuyorum ki görevimizi yerine getireceğiz."

Kaynak: AA / Spor

İnci Güçlü Slovenya Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title