Haberler

Emniyet Müdürü Dağdeviren Şiirleriyle Büyüledi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu, 21 Mart Dünya Şiir Günü kapsamında ‘Çatalçeşme Şiir Akıyor’ adlı bir etkinlik düzenledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu, 21 Mart Dünya Şiir Günü kapsamında 'Çatalçeşme Şiir Akıyor' adlı bir etkinlik düzenledi. Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Dağdeviren okuduğu şiirlerle geceye renk kattı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu, 21 Mart Dünya Şiir Günü nedeniyle Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda 'Çatalçeşme Şiir Akıyor' adlı bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Dağdeviren, davetliler ve şiir severler katıldı. Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Arzu Subakan Kabukcu, her hafta tarihi Nuzhet Sürücü Evi'nde şiir akşamları etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bugüne kadar bizden desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a teşekkür ediyoruz" dedi. Şiire gönül veren herkesin gününü kutlayan Kabukçu, 2016 Dünya Şiir Günü Şiir Bildirisini okudu. Şiirin insanların edebiyatla, sanatla buluşmasını sağlayan edebi araç olduğunu kaydeden Kabukçu, "Kişi şiir yazar, okur ve dinlerken edebi ortamın dalgalarında enginlere açılır. Şiir, engin duyguların mısralarda hizaya geçmiş halidir. Hassas ruhların debisi yükselmiş sular gibi, münbit topraklarla buluşmasıdır" dedi.

Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise, 21 Mart'ın bereketli bir gün olduğunu kaydederek, bugüne ağaç dikimi ile başladıklarını daha sonra Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü ile devam edip günün sonunda ise Dünya Şiir Günü için Çatalçeşme'de olduklarını kaydetti. Şiir üzerine söylenecek çok söz olduğunu ifade eden Değirmenci, "Şiir uçsuz bucaksız bir derya, sonu olmayan bir coğrafya. Dünyanın en önemli hazinesi şiir. Şiire dair arayışlar geçmişte devam etti, günümüzde ve gelecekte de devam edecek. Ozanlar, şairler en iyi şiiri arayacak" dedi. Dünya Şiir Günü'nün huzur getirmesi temennisinde bulunan Değirmenci, "Terörden uzak, barış içerisinde, insanca ve kardeşçe yaşayacağımız bir dünya içerisinde herkese şiir dolu bir gece diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Kent Şairleri Topluluğu üyeleri kaleme aldıkları eserlerini Denizlili şiir severler için okudu. Geceye konuk olarak katılan Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Dağdeviren ve görme engelli Ülkü Çetinkaya, kaleme aldığı şiirler ile etkinliğe renk kattı. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Değirmenci Erzincan 21 Mart Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title