Haberler

Emine Şenlikoğlu Elif Şafak'ı Geçti

Güncelleme:

Bağcılar Kültür Merkezi Kütüphanesi'nde 2012'ye ilişkin ilginç istatistiki veriler ortaya çıktı.

Bir yılda yaklaşık 140 bin kişinin ziyaret ettiği kütüphanede yaklaşık 30 bin kitap okundu. En çok okunan yazar ise Elif Şafak, İskender Pala gibi popüler yazarları geride bırakan Emine Şenlikoğlu oldu.

Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi Kütüphanesi'nde 2012 yılına ilişkin ilginç istatistikler ortaya çıktı. Yaklaşık 30 bin kitabın bulunduğu kütüphanede ziyaretçilere internet hizmeti de veriliyor. Özellikle üniversite öğrencileri ve ev hanımlarının yoğun olarak yararlandığı kütüphane son bir yıl içerisinde 139 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı. Toplam 13 bin 822 kayıtlı üyesi bulunan kütüphaneden isteyen herkes ödünç kitap alabiliyor.

30 BİNE YAKIN KİTAP ÖDÜNÇ ALINDI

İstatistiki verilere göre 2012 yılında okunmak üzere 27 bin 725 kitap alındığı görülüyor. Kütüphane istatistiklerinden, 2012 yılında en çok okunan kitaplar ve en çok okunan yazarlar da belirlendi. Verilere göre 2012 yılında en çok okunan kitap Canan Tan'ın Yüreğim Seni Çok Sevdi isimli kitabı oldu. Tan'ı Adam Fawer'in Olasılıksız isimli kitabı ile Elif Şafak'ın Aşk isimli kitabı izledi. Çok okunan kitaplar arasında Çalıkuşu, Suç ve Ceza, Kürk Mantolu Madonna, Sefiller gibi Türk ve dünya klasiklerinin en seçkin eserleri de bulunuyor.

EN ÇOK OKUNAN YAZAR EMİNE ŞENLİKOĞLU

Kütüphanenin bir yıllık verilerine göre en çok okunan yazar sıralamasında Emine Şenlikoğlu ilk sırada yer alırken, Ahmet Günbay Yıldız da kitapları en çok okunan ikinci yazar oldu. Listede Canan Tan 3. İskender Pala 4. Elif Şafak da 5. sırada bulunuyor.

Kütüphaneden en fazla kitap okuyan isimler de belirlendi. Kütüphane istatistiklerine göre Meryem Safran bir yılda toplam 124 kitapla ilk sırada yer alırken, Maide Benli 120 kitapla ikinci, Sevgi Geçer de 112 kitapla üçüncü oldu.

Kütüphane istatistiklerini çok önemsediklerini ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "İstatistiki verilerin her yıl düzenli bir şekilde artıyor olması bizleri memnun ediyor" dedi. Özellikle ev hanımlarının kütüphaneye gelmelerinin çok daha sevindirici olduğunu ifade eden Çağırıcı, "Toplumumuzda kitap okuma alışkanlığını artırmaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda Kültür Merkezi Kütüphanemizde ve diğer kütüphanelerimizde etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Mesela anasınıfı öğrencilerimize yönelik masal okuma saatlerimiz var. Ev hanımlarına yönelik kitap okuma programlarımız bulunuyor. Yaptığımız bu etkinliklerin de sonuçlarını kitap okuma istatistiklerinin her geçen gün artması ile alıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Emine Şenlikoğlu İskender Pala Elif Şafak Canan Tan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title