Haberler

Emin Işık'a Saygı Gecesi Düzenlendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) ile bu ay eğitimci ve yazar Emin Işık'a saygı gecesi düzenledi.

Moderatörlüğünü Uğur Canpolat'ın yaptığı ve İBB Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe, Prof. Dr. Mustafa Tahralı, Dr. Metin Eriş ve Sadık Yalsızuçanlar konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Tahralı, Emin Işık'tan sadece ilim almadıklarını aynı zamanda edep ve irfan aldıklarını söyleyerek, "Emin Hocamızla 1973'ten bu güne kadar hep karşılaştık. Kendisi şairdir, hatiptir, fikir adamıdır, eli kalem tutan bir yazardır, sanatkardır ve musikiyle ilgilenir. Türkçesiyle taktir edilen, gittiği meclislerde aranan bir kimse. Emin Işık Hocamız alim zatlardan duyduğu sohbetleri yeni nesle aksettirecek nadir hocalardan biri olmuştur." dedi.

Bir taşralı olmasına rağmen pek çok mecliste bulunma fırsatı yakaladığını anlatan Tahralı, "Hocamızın fıkracı bir yanı da vardır. Bunu bazen dinlendirmek için yapar. Bunu çoğu zaman doğrudan anlatamadığı şeyleri anlatmak için kullanır. Bazen bir fikri yumuşatmak için kullanır. Hocamız sohbet yaparken ortamı yumuşatmak, kendini deşarj etmek için fıkralar anlatır." ifadelerini kullandı.

Emin Işık'ı anlatmanın çok zor olduğunu ifade eden Dr. Metin Eriş ise, şunları söyledi:

"Emin Işık Hocamızın ve bizlerin yetişmesinde Fethi Gemuhluoğlu'nun, Nurettin Topçu Hocamızın emeği vardır. Emin Işık Hocamızla her zaman yolumuz kesişti. Zor zamanlardan geçti. Bugün çok şükür ciddi anlamda ilim öğreniyoruz. Türk İslam'ının ne demek olduğunu bilmeyenlere o anlatmıştır. Bir şey çok önemli, hocamız sadece tasavvuf ehli olmanın yeterli olmayacağını ve bunun yanında ilim ehli de olmanın gerektiğini söyler."

Eriş, "Kendisini hep gönlümüzde yaşatmak isteriz. Kabul buyurursa gönüldaş olduğumuzu söylemek isterim. Yabancı dillerin hiçbirinde gönül kelimesi yoktur. Gönül kelimesi bizim ruhi derinliğimizde var. Sevgili Emin Hocamız ruhi derinliğim içerisinde ciddi manada bir gönül dostudur. Onunla gönül gönüle yola revan olabilmiş olmak ne kadar güzel bir mazhariyettir." şeklinde konuştu.

Sadık Yalsızuçanlar yaptığı konuşmada, Emin Işık hakkında konuşmanın bir lütuf olduğunu belirterek, "Hocamız bizi medeniyet kökümüzle buluşturdu. Kendisini yenileyen bir ruha sahip. Sokakları tanıyan, evleri iyi bilen, fikri olarak da bunları dile dökebilen, aynı zamanda da rasyonel bir tarafı olan biridir. Hocam aynı zamanda hal ehli olduğu için sözleri son derece tesirlidir." dedi.

Işık'ın etrafında insanların kendilerini irfan cemiyetinde hissedebildiğini söyleyen Yalsızuçanlar, Emin Hocanın hayatının Türkiye'nin yakın tarihinin bir parçasını da oluşturduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sadık Yalsızuçanlar Ali Emiri Efendi Emin Işık Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title