Haberler

Emektar" Traktörünü 50 Bin Avroya Satıyor

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde 76 yaşındaki Ahmet Toprak, 68 yıllık traktörünü 50 bin avroya internetten satışa çıkardı.

MEHMET ALİ CİNTOSUN - Aydın'ın Kuyucak ilçesinde 76 yaşındaki Ahmet Toprak, 68 yıllık traktörünü 50 bin avroya internetten satışa çıkardı.

Pamukören Mahallesi'nde çiftçilik yapan Toprak, 1980 yılında hem işi gereği hem ilgisi nedeniyle Almanya'dan 2 bin mark karşılığı 1950 model Lanz Bulldog model traktör satın aldı.

Traktörü bir süre iş için kullanan Toprak, yaşının da ilerlemesiyle sadece gezmek için binmeye başladı.

"Emektar" dediği traktörünü bir müddet garajında tutan Toprak, kendisine ait 5 traktörü de internet üzerinden satmaya karar verdi.

Antika değerindeki bu traktörü için 50 bin avro talep ettiğini bildiren Toprak, 4,5 ton ağırlığındaki traktörde anahtar, marş ve ısıtıcının olmadığını, bu nedenle motorun önce dışarıdan LPG tüpünün aleviyle ısıtıldığını ardından çarkın elle döndürülmesiyle çalıştırıldığını söyledi.

Araştırmalarında şu ana kadar Türkiye'de bu motorun aynısını bulamadığını belirten Toprak, "Yarım asırdır çiftçilikle uğraşıyorum. Çocukluktan beri babamın traktörleri vardı. Bunlara merakım oradan geliyor, çiftçiliğe hastaydım ben. En iyi traktörü kullanma tutkum vardı. Bu emektar traktörün emsali yok, bulursanız ancak müzelerde vardır, vatandaşın elinde yoktur." dedi.

Traktörüne 30 bin avro teklif edildiğini ancak kabul etmediğini ifade eden Toprak, "Bu traktöre genellikle Avrupalılar hasta. Hollanda'dan 30 bin avro teklif yapıldı, kabul etmedim. Almanya'dan 2 bin marka almıştım. Şimdi 50 bin avro istiyorum. 35 beygir, tek silindirli motora sahip. Traktörüm halen çalışıyor. Arada sırada binip geziyorum." diye konuştu.

"Aşırı talep oluştu"

Traktörlerin internetteki satışlarıyla ilgilenen Toprak'ın akrabası Muhammet Akçay da ilanı gören çok sayıda meraklının bilgi istediğini anlattı.

Akçay, şöyle konuştu:

"Aşırı talep oluştu. İnternetten soruyorlar, telefonla arıyorlar fakat istediğimiz fiyata henüz ulaşamadık. Bu traktörlerin hepsi birer efsane. Lanz Bulldog traktöründen Türkiye'de tek olduğunu biliyorum. Almanya'dan Hollanda'dan teklifler geldi ancak anlaşamadık ama almakta çok hevesliler, yeni bir teklifle geleceklerini düşünüyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Toprak Almanya Kuyucak Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Trabzonspor Karagümrük maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) TS Karagümrük maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title