Haberler

Emekliler, Emekli Evinde türkülerle eğlendi

MERSİN (İHA) – Emekliler, Mersin Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Türk Halk Müziği sanatçılarının İkinci Bahar Emekli Evinde verdikleri konserle türkü dolu bir gün geçirdi.

MERSİN (İHA) – Emekliler, Mersin Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Türk Halk Müziği sanatçılarının İkinci Bahar Emekli Evinde verdikleri konserle türkü dolu bir gün geçirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ikinci baharlarını yaşayan emeklilerin evlerinde yalnız kalmamaları ve bir araya gelip sosyalleşmeleri için birbirinden renkli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bu amaçla oluşturulan ve sohbet, dinlenme, oyun, sağlık, sanat ve kültür alanlarının yer aldığı Emekli Evinde Belediye Konservatuvarı Türk Halk Müziği sanatçıları tarafından seslendirilen türkülerle kimi zaman hüzünlendiler kimi zaman oynayarak keyifli bir gün geçirdiler.

Aşık Veysel, Neşet Ertaş gibi usta ozanların türküleri, bağlamada Zekeriya Yıldız, klavyede İbrahim Daylam ve solist Dilek Polat tarafından seslendirildi. Emekliler de türkülere eşlik ederek güzel anlar yaşadılar.

Emekliler mutlu

Emekli ev hanımı Suna Özbulur, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne kendilerine bu imkanı sunduğu için teşekkürlerini ileterek, "Burada bir nebze de olsa sıkıntılarımızı atıyoruz. Emekli Evine fırsat buldukça geliyoruz. Çok güzel, çok memnunuz. Bizim için harika bir yer ve bugün daha da güzel" dedi.

65 yaşındaki Güzin Güngör Turgut ise konser sayesinde çok güzel bir geçirdiklerini belirterek, "Başkanımız bize böyle bir şans verdiği için çok şanslıyız. Çok güzel günlerimiz geçiyor. Burada arkadaşlarımızla çok güzel diyaloğumuz var. Her gün buraya geliyoruz. Kahvelerimizi, çayımızı içiyoruz. Çok güzel imkanlarımız var. Çok teşekkür ederiz, çok mutluyuz. Bu müzikler harika. Bizi daha çok gençleştiriyor. Daha dinçleşiyoruz, kendimizi genç hissediyoruz" diye konuştu.

Emekli Beden Eğitimi Öğretmeni Bayram Yılmaz da sürekli olarak Emekli Evine geldiklerini ifade ederek, "Özellikle müzik etkinliklerinin daha da çoğalmasını istiyorum. Ben öncelikle Anadolu çocuğu olduğum için halk türkülerine bayılan, çok seven birisiyim. O yüzden oldukça mutlu olduğumu söyleyebilirim ki, herkes de zaten öyle" şeklinde konuştu.

Emekli Hasan Topçu ise "Ben burayı çok güzel gördüm. Allah razı olsun. Başkanın istediğimizden daha güzel şeyler yapacağına inanıyorum. Bir de kendi toprağımızdan birinin olması daha iyi oldu. Ben de Mersinliyim. 24 senedir muhtarlık yaptım ve inşallah 24 sene Sayın Vahap Seçer de bizim başkanımız olur. Temennimiz o. Konser de çok güzel. Şimdiden böyle başladıysak sonu çok iyi gelecektir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Emekli öğretmen Haşim Kalender de sanatçılarla birlikte türküler seslendirdi. Kalender, "Çok güzel bir mekan ve Büyükşehir'in en iyi hizmeti bana göre. Konservatuvara, sanat müziği ve halk müziği korolarına 23 sene gittim. Müzikle dolu bir insanım" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mersin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title