Haberler

Elif Şafak Okurlarıyla Buluştu

Güncelleme:

Elif Şafak Londra'dayken İstanbul'daki okurlarıyla buluştu.

Doğan Kitap, Microsoft Türkiye ve Galatasaray Üniversitesi Öğrenci Konseyi Sosyal Sorumluluk Komitesi, Galatasaray Üniversitesi öğrencilerini Elif Şafak ile buluşturdu.

Dünyaca ünlü kadın yazar Elif Şafak, romanlarındaki gizemi Microsoft Lync teknolojisiyle gerçek hayata taşıdı. Microsoft Londra Ofisi'nden Lync 2010 ile İstanbul'a bağlanan Elif Şafak, Dünya Kadınlar Günü'nün hemen ertesinde Galatasaray Üniversitesi öğrencileri ile "Kadın ve Teknoloji" üzerine sohbet etti.

Doğan Kitap'ın Londra'da yaşayan dünyaca ünlü yazarı Elif Şafak, Microsoft Lync teknolojisi kullanılarak İstanbul'daki okurları ile buluştu. Microsoft Londra Ofisi'nden Lync 2010 ile İstanbul'a bağlanarak "Kadın ve Teknoloji" üzerine Galatasaray Üniversitesi öğrencileri ile sohbet eden Şafak, satış rekorları kıran son kitabı İskender ile ilgili soruları da yanıtladı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün hemen ertesinde teknolojinin kadınlara sunduğu fırsatlar üzerine öğrenciler ile konuşan Elif Şafak teknolojinin getirdiği değişimlere hızla ayak uydurabilmenin rekabet konusunda kadınlara büyük avantaj sağlayacağına dikkat çekti.

Microsoft'un hayatı kolaylaştıran çözümleri ile kurum ve bireylerin yeni ve önde olması için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Microsoft Türkiye Office Grubu Ürün Pazarlama Müdürü Atalay Aktaş, "Lync 2010 ile her zaman, her yerden ve her cihazdan etkili iletişim kurabilmeyi sağlıyoruz. Kullanıcıların ortam, cihaz ve mekândan bağımsız olarak istedikleri şekilde paylaşımda bulunmasını hızlandıran Lync 2010, iletişimde yeni bir dönemi temsil ediyor. Yeni nesil birleşik iletişim çözümümüz Lync 2010 tek bir ara yüz üzerinde anlık mesajlaşma, sesli ve görüntülü konferans ve web konferansı, telefon gibi birbirinden farklı iletişim araçlarının entegrasyonunu sağlıyor" dedi.

Microsoft Lync teknolojisi kullanılarak, İstanbul-Londra arasında kurulan bağlantı sayesinde Galatasaray Üniversitesi öğrencileri Elif Şafak'ı İstanbul'daymış gibi izleyip, soru sorma fırsatı buldular. Etkinlikte Microsoft Lync 2010 ile sağlanan bağlantıyla, Elif Şafak'ın görüntüsü dev ekrana yansıtıldı. Ayrıca Lync ile birlikte çalışan RoundTable cihazı sayesinde yazara ortamın 360 derece panoramik görüntüsü sunularak öğrencilerle interaktif bir iletişim kurabilmesi sağlandı. Bu sayede hem yazar hem de öğrenciler için bu toplantı en gerçekçi hale getirildi.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Elif Şafak Microsoft İstanbul Londra Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title