Haberler

Elazığ'daki Pkk/kck Operasyonunda 6 Kişi Tutuklandı

Elazığ’da düzenlenen terör örgütü PKK/KCK operasyonunda gözaltına alınan 8 şüpheliden eski HDP milletvekili adayları ile eski il başkanının da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Elazığ'da düzenlenen terör örgütü PKK/KCK operasyonunda gözaltına alınan 8 şüpheliden eski HDP milletvekili adayları ile eski il başkanının da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında önceki gün terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyon yapmıştı. Operasyonda aralarında HDP Elazığ Milletvekili adayları Türkan Bingöl ile İbrahim Bingöl, DBP İl Başkanı Nafiz Koç, HDP Merkez İlçe Başkanı Semra Çelik, HDP eski İl Başkanı Yunus Güneş ve parti üyelerinin de bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alınmıştı. Bugün adliyeye sevk edilen şüphelilerden HDP Milletvekili Adayı İbrahim Bingöl ile HDP eski İl Başkanı Yunus Güneş'in de aralarında bulunduğu 6 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerden DBP İl Başkanı Nafiz Koç ile HDP Milletvekili Adayı Türkan Bingöl ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Konuya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında Y.G., S.Ç., A.E., M.N.K., T.B., İ.B., H.A. ve H.Ü. isimli şüpheliler gözaltına alındı. 02/06/2016 günü Cumhuriyet Başsavcılığımızca alınan ifadelerine müteakip Y.G., S.Ç., A.E. isimli şüpheliler, 'silahlı terör örgütüne üye olmak', M.N.K., T.B., İ.B., H.A. ve H.Ü. isimli şüpheliler ise 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamalarıyla tutuklanmaları talebiyle Elazığ Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Şüphelilerden Y.G., S.Ç., A.E., İ.B., H.A. ve H.Ü. tutuklanarak Elazığ E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi. Diğer şüphelilerden T.B. ile M.N.K. ise adli kontrol hükümleri altına alınarak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardır" denildi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Terörle Mücadele Şubesi Cumhuriyet Başsavcılığı Türkan Bingöl Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title