Haberler

"Yurt Dışı Varlık Barışı"Nda Sona Doğru

Adana Vergi Dairesi Başkan Vekili Yavuz: "Varlık Barışı kapsamında bugüne kadar Adana'da 451 milyon lira varlık beyan edildi" "9 aylık dönemde bir önceki yıla göre tahakkuk eden vergi tuta...

Adana Vergi Dairesi Başkan Vekili Recep Yavuz, Varlık Barışı kapsamında bugüne kadar Adana'da 451 milyon liralık varlık beyan edildiğini bildirdi.

Yavuz, düzenlediği basın toplantısında, gerçek veya tüzel kişilere ait yurt dışında bulunan para, döviz, altın, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının ekonomiye kazandırılması ve taşınmazların kayda alınmasını sağlamak amacıyla düzenlenen "Yurt dışı varlık barışı" uygulamasının mükelleflere önemli vergi avantajlar sağladığını belirtti.

Uygulamadan faydalanmak isteyenlerin 31 Ekim'e kadar bildirimde bulunmaları gerektiğini ifade eden Yavuz, "Varlık barışından faydalanmak, gerçek kişi veya şirketler açısından vergi incelemeleri sonucunda doğacak vergi cezaları için bir nevi sigorta anlamına geldiğinden önemli avantaj sağlıyor. Bu avantajdan faydalanmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin en geç 31 Ekim akşamına kadar bildirim ve beyanda bulunmaları kendi lehlerine olacaktır" dedi.

Yavuz, varlık barışının mükelleflere önemli avantajlar sağladığını belirterek, "Varlık Barışı kapsamında bugüne kadar Adana'da 451 milyon lira gibi varlık beyan edildi" diye konuştu.

Vergi çalışmaları hakkında da bilgiler veren Yavuz, şunları kaydetti:

"Adana Vergi Dairesi Başkanlığı'nın son 9 aylık dönemde tahakkuk eden vergi tutarı 2 milyar 347 milyon 593 bin lira, tahsil edilen vergi tutarı ise 1 milyar 992 milyon 890 bin lira olarak gerçekleşmiştir. 2012 yılının aynı döneminde tahakkuk eden vergi tutarının 1 milyar 942 milyon 545 bin lira, tahsil edilen vergi tutarının ise 1 milyar 798 milyon 612 bin lira olduğu dikkate alındığında 2013 yılı 9 aylık dönemde bir önceki yıla göre tahakkuk eden vergi tutarında 20.8, tahsil edilen vergide ise yüzde 10.8 oranında bir artış sağladık. Yıl sonuna kadar tahsilat çalışmalarına ağırlık verilmesi ve tahsilat artım oranının tahakkuk artışı seviyesine çıkarılması hedeflenmektedir."

Kayıt dışı ekonomiyle mücadadele konusunda da yaygın ve yoğun denetimlerde bulunduklarını anlatan Yavuz, 9 ayda 289 bin 865 kez denetim gerçekleştirildiğini, 6,2 milyon lira civarında usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezası kesildiğini, kayıtsız çalıştığı belirlenen 822 mükellefin kayıt altına alındığını aktardı. - Adana

Kaynak: AA / Ekonomi

Recep Yavuz Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title