Haberler

Yoksulluk, Soru Biçimi Nedeniyle Düşmüş

Güncelleme:

Yoksulluğun yüzde 15.5'e inmesinin arkasında yatan nedenlerden biri de soruş biçimindeki değişiklik çıktı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2014 yılı Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması verilerinde 2012-2103 arasında 11 puan düşen maddi yoksulluğun yüzde 15.5'e inmesinin arkasında yatan nedenlerden biri de soruş biçimindeki değişiklik çıktı. BloombergHT'ye konuşan TÜİK Başkanı Birol Aydemir, "Niye son yıllarda birdenbire radikal olarak daha fazla düşme var?" sorusuna, "2013 yılında maddi yoksunluk için sorduğumuz soruların dördünde soruş şeklinde değişiklik yaptık." yanıtını verdi.

GİNİ KATSAYISINI HATIRLATTI

Sorulardaki değişiklikten ziyade, soruların algılanış biçimindeki değişimin etkili olduğunu söyleyen Aydemir, "Ama şunu unutmamak gerekiyor. 2006'dan itibaren Gini katsayısındaki iyileşmeyi de göz önünde bulundurduğumuzda genelde bir iyileşme var." dedi.

'GÖSTERGELERDE DE İYİLEŞMELER VAR'

Aydemir bu durumun 2012-2013 arasındaki düşüşü açıklamasına rağmen, 2014'teki düşüşü açıklamadığına dikkat çekerek bunu genel olarak göstergelerdeki iyileşmeye bağladı. "Özellikle gelir dağılımındaki detaylarda, en az gelir gruplarında görülen iyileşmenin diğer gruplara göre daha iyi olması gibi iyileşmeler etkili oldu." dedi. Soruların Eurostat'ın kurallarına göre hazırlandığını belirten Aydemir, Eurostat'ın da sorularda değişiklikler yaptığını hatırlattı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Birol Aydemir Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (80)

Genç Osman Mobil-IOS:

AKP oy vermeyib de kime verecez hadi hadi söyleyin inadına ak parti güçlü Türkiye için istikrar için tek başına iktidar AK PARTİ

29
41
yanıtYanıtla
:

Sen kaç para alıyorsun?

yanıt17
yanıt8
GERCEK:

GENC OSMAN , sen kafami buluyon?

yanıt16
yanıt7
karadenizli:

hırsızlık kanınıza işlemiş artık demekki

yanıt7
yanıt6
Aynen ak parti:

Benim Karnım tok borcum harcım da yok şükür ak parti yada diğeri her yol dört yol Ak Parti gelsin çünkü daha çok kazanıyorum

yanıt0
yanıt3
fuzuli işler:

acaba vurdursak kafan calışırmı yoksa düz kontakmı denesek

yanıt2
yanıt0
sivaslı:

sanayide çarklar durma noktasında, çiftçinin traktörü tarlası icralık esnaf siftah bile yapamıyor emeklinin durumu içler acısı asgari ücretli ölüm kalım mücadelesinde işsizlik artmış endüşük konut fiatı bile yüzbinlerle başlıyor bu ekonomi modeline ÇAKMA FİAT EKONOMİSİ denir ya kim zenginleşmiş siz bizimle dalgamı geçiyonuz yoksa bu milletmi kör.

32
6
yanıtYanıtla
Aynen ak parti:

Banane bundan bize ne tencere tava hep aynı hava geçin bunları herkes halinden memnun istemeyen gitsin

yanıt0
yanıt2
VATANDAŞ:

YAKINDA İÇ SAVAŞ ÇIKAR. . . ÇIKAR AMA TÜRK KÜRT KAVGASINDAN DEGİL YOKSULLUKTAN

23
9
yanıtYanıtla
yildiz:

ac gozlulukten yoksulluktan degil turkiyeyi her ziyaret eden bu ne para ne zenginlik diye sasirip kaliyor

yanıt6
yanıt15
Tüm 80 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title