Haberler

Yerel Vergilendirme Sorunları Marmara Üniversitesinde Ele Alındı

’Türkiye’de Yerel Vergilendirme Sorunları’ konulu sempozyum Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü’nde gerçekleştiMarmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve İstanbul Yüksek Ticaret ve İktisadi idari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği tarafından ’Türkiye’de Yerel Vergilendirme Sorunları’ konulu sempozyum düzenlendi.

' Türkiye'de Yerel Vergilendirme Sorunları' konulu sempozyum Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü'nde gerçekleşti

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve İstanbul Yüksek Ticaret ve İktisadi idari Bilimler Fakültesi Mezunları Derneği tarafından ' Türkiye'de Yerel Vergilendirme Sorunları' konulu sempozyum düzenlendi.

Sempozyumda açılış konuşması yapan Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat, kamu hizmetlerinin daha etkili ve verimli bir şekilde sunulması amacıyla ortaya çıkan 'Merkezi ve yerel yönetim' ayrımının, vergileme konusunda da 'Merkezi ve yerel' ayrımının yapılması zorunluluğuna yol açtığını belirterek bunun temel nedeninin vergi konularının da nitelikleri itibariyle merkezi veya yerel özellikler taşıması olduğunu söyledi.

Marmara Üniversitesi Rektörü Arat konuşmasına şöyle devam etti: "Merkezi yönetim ile yerel yönetimler arasında gelir ve hizmet bölüşümü konusunda bir denge sağlanması gerekir. Özellikle yerel yönetimlerde görev-gelir dengesinin sağlanması büyük önem arz etmektedir. Diğer bir ifade ile yerel yönetimlere tahsis edilen gelir kaynaklarının, onlara verilen görevlere koşut olması hem idari hem de mali özerklik ilkelerinin bir gereğidir. Merkezi yönetimin, yerel vergileme konusunda yerel yönetimlere vereceği yetki de bu çerçevede değerlendirilmelidir. Bu noktada, yerel yönetimlerin vergileme yetkilerinin sınırlarının nasıl çizileceği, hangi vergilerin yerel yönetimlere, hangi vergilerin merkezi yönetime tahsis edileceği üzerinde durulması gereken temel konulardan biridir.Yerel vergileme konusuna yerel yönetimler açısından yaklaşıldığında yerel yönetimlerin, vergilerin tahsilatı ve denetimi konusunda hem hukuki hem de yönetsel ve siyasal sebeplerle birçok sorun yaşadığı görülmektedir. Bugünkü programda bu konulara değinilecek olması, bu sempozyumun önemini ortaya koymaktır".

Arat'ın konuşmasının ardından Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Eryılmaz moderatörlüğündeki oturumda Marmara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ayşe Güner, Doç. Dr. Erkan Aydın, Yrd. Doç. Dr. Ülkü Arıkboğa, Dr. Funda Tunçel, Doğuş Üniversitesi'nden Doç. Dr. Besim Bülent Bali birer sunum yaptı.

İstanbul Yüksek Ticaretliler Vakfı Başkanı Nazım Topal moderatörlüğündeki oturumda ise Maliye Bakanlığı'ndan Erhan Erenoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayretin Güngör, Beykoz Belediyesi Başka Yardımcısı Salim Öztürk ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gelirler Müdürü Yakup Keskin konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Marmara Üniversitesi Türkiye Ekonomi Haberler

Derbinin faturası ağır oldu! Fenerbahçe'de 7 isim PFDK'ya sevk edildi

Derbinin faturası ağır oldu! Fenerbahçe'de 7 isim PFDK'ya sevk edildi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Türbülans sonrası acil iniş yapan Singapur uçağında can kaybı 2'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title