Haberler

Yağ Sanayicileri Balıkesir'de Buluştu

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği'nin (BYSD) aylık olağan toplantısı Balıkesir'de yapıldı.

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği'nin (BYSD) aylık olağan toplantısı Balıkesir'de yapıldı.

Merkezi Ankara'da bulunan Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği'nin Nisan ayı olağan toplantısı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Edip Uğur'un başkanlığında Balıkesir'de yapıldı. Toplantıya 10 kişilik yönetim kurulu üyesi ile derneğin 30 sanayici üyesinin tamamı katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur'u da makamında ziyaret eden dernek yönetim kurulu üyeleri, Uğur'u yeni görevinden dolayı kutladı. Balıkesir'deki Arı Rafine Yağ Sanayi ile Turyağ'ın sahibi olan Büyükşehir Başkanı Uğur'un başkanlığındaki derneğin aylık olağan toplantısına Başkan Vekili Ümit Ersoy (Ana Gıda), Başkan Yardımcısı Suphan Akıl (Bunge Gıda), Ahmet Küçükbay (Küçükbay Yağ Sanayi), Şükrü Çin (Besler Gıda ve Kimya Sanayi), Önder Serin (Günyağder), Tahir Büyükhelvacıgil (Helvacızade Gıda), Faruk Sarı (Doğa Gıda Sanayi), Adnan Tekçe (Trakya Birlik), Suat Öztürk (TrakyaDer), H. Suat Atalay (Yudum Gıda Sanayi) ile yönetim kurulu yedek üyeleri, Denetim Kurulu üyeleri ve Haysiyet Divanı üyeleri de katıldı. Başkan Uğur'a makamında gerçekleşen ziyaretin ardından toplantı salonunda olağan toplantının gündem maddeleri görüşüldü.

"BİTKİSEL YAĞLAR DAHA ÇOK TERCİH EDİLİR OLDU"

BYSD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Edip Uğur, yağların insan hayatında beslenme konusundaki önemine değindi. Bitkisel yağların günümüzde daha çok tercih edilir hale geldiğini belirten Uğur, şunları söyledi:

"İnsan hayatının sürdürülebilmesi için tüm besin öğelerinin yeterli oranda ve dengeli bir şekilde sürekli olarak alınması gerekmektedir. Yağların beslenmemizde önemi büyük. Nüfus artışı ve beslenme alışkanlıklarının sağlıklı yönde ilerlemesi nedeniyle bitkisel yağlar düne göre daha çok tercih edilir olmuştur. 1975 yılında kurulan Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği, bitkisel yağ sektörüne ve yağ sanayicisine hizmet vermektedir. Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği, insanlarımızın sağlıklı beslenmesi için daha fazla ve kaliteli bitkisel yağ tüketmesi, ülkemiz yağlı tohum üretiminin arttırılması, güven ve istikrar ortamında serbest rekabet şartlarında bitkisel yağ sektörünün büyümesi hedeflenmiş ve bunun için de büyük gayret göstermektedir." - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ahmet Edip Uğur Balıkesir Turyağ Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title