Haberler

Ulusal Baklagil Konseyi Başkanlığına Yeniden Mahmut Arslan Seçildi

Ulusal Baklagil Konseyi’nin 4. Olağan Genel Kurulu’nda, mevcut başkan Mahmut Arslan bir kez daha Ulusal Baklagil Konseyi’nin başına getirildi.

Ulusal Baklagil Konseyi'nin 4. Olağan Genel Kurulu'nda, mevcut başkan Mahmut Arslan bir kez daha Ulusal Baklagil Konseyi'nin başına getirildi.

Mersin Ticaret Borsası'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin bakliyat sektöründeki tüm bileşenlerini bir araya getiren en büyük kuruluşu olan Ulusal Baklagil Konseyi'nin 4. Olağan Genel Kurulu Mersin'de yapıldı. Sekretaryasını Mersin Ticaret Borsası'nın yaptığı genel kurula Türkiye genelinden üretici, tüccar, sanayici, ihracatçı, akademisyen ve ilgili kamu kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Ulusal Baklagil Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, genel kurulda yaptığı konuşmada, 2016 yılının Türkiye'nin çabalarıyla Dünya Bakliyat Yılı ilan edildiğini anımsattı. Bakliyat üretim miktarındaki azalma ve kalite sorunlarına değinerek, bu konularda yaptıkları çalışmaları anlatan Arslan, bu çalışmalar neticesinde ortaya çıkarılan yeni tohum cinslerinden örnekler verdi ve sorunların devlet desteği olmadan çözülemeyeceğinin altını çizdi.

Konsey Yönetim Kurulu Üyesi ve Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir de üretim ve ihracattaki azalmaya ve ithalattaki artışa dikkati çekerek, bu durumun Türkiye'deki üretimin yetersiz olduğunun açık bir göstergesi olduğunu belirtti. Bakliyat ürünlerine verilen desteklerin yetersiz olduğunu dile getiren Özdemir, Türkiye'nin bu sektördeki eski gücüne kavuşabilmesi için desteklerin artırılması gerektiğini vurguladı.

Genel Kurulda yapılan seçimler sonucunda, Konsey organlarının üyeleri belirlenirken, Yönetim Kurulu Başkanlığına da Mahmut Arslan yeniden seçildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mersin Ticaret Borsası Abdullah Özdemir Mahmut Arslan Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title