Haberler

Tusaş-aırbus İşbirliği Güçleniyor

Airbus ve TUSAŞ büyüyen işbirliklerine yeni bir sayfa ekleyecek iş paketi için imza attı.

Airbus ve TUSAŞ büyüyen işbirliklerine yeni bir sayfa ekleyecek iş paketi için imza attı. İmzalanan sözleşmeyle TUSAŞ, Airbus A320 Ailesi uçaklarının bir başka gövde paneli olan 19 numaralı gövde panelini üretme sorumluluğunu aldı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), TUSAŞ ve AIRBUS Şirketleri arasındaki işbirliğini genişletecek sözleşmenin imzası ve TUSAŞ üretimi ilk kuyruk dümeninin (Rudder) Airbus firmasına teslimatı nedeniyle tören düzenlendi. TUSAŞ'ın Ankara Kazan'daki tesislerinde düzenlenen törene Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Bilgin, Airbus Grup ve Airbus Satın Alma Direktörü Klaus Richter ve birçok davetli katıldı.

Airbus'ın çift kaynaktan tedarik stratejisi ve şirketin büyümesini desteklemek amacıyla bugün imzalanan yeni anlaşma ile TUSAŞ Airbus A320 ailesi uçaklarının bir başka gövde paneli olan 19 numaralı gövde panelini üretme sorumluluğunu aldı. 18 ve 19 numaralı gövde panelleri Airbus A320 Ailesi uçaklarının gövdelerinde önemli bir yüzeyi kaplıyor. Bu önemli parçaların imalatı ile TUSAŞ, Airbus'ın çok satan uçak ailesinin artan üretiminde de daha fazla sorumluluk üstlenmiş oluyor. Bugün ayrıca, iki sene önce imzalanan anlaşmayı takiben üretilen ilk A330 kuyruk dümeninin (Rudder) teslimi ile Airbus ve TUSAŞ arasında bir başka dönüm noktasına da sahne oluyor. A330 uçağının kritik kontrol yüzeylerinden bir tanesi olan bu parça karbon fiber malzemeden üretiliyor. İlk teslimatın başlaması ile TUSAŞ, A330'lar üretildiği sürece bu önemli parçanın tek tedarikçisi olmaya devam edecek.

Airbus Grup ve Airbus Satın Alma Direktörü Klaus Richter, "TUSAŞ'ın kaliteli işçiliği, rekabetçi fiyatları ve zamanında teslimat performansı ve modern uçak ailelerimizle Türkiye pazarındaki varlığımızı ve var olan işbirliğimizi artırmanın yolunu açtı. Airbus ve TUSAŞ'ın genel işbirliğine bakacak olursak TUSAŞ'ın A400M ve A350 XWB programlarındaki performanslarının da göz ardı etmemeliyiz. İki program da şu anda seri üretim artışı fazında ve teslimatlarda takvimlendiği gibi gerçekleşiyor" ifadelerini kullandı.

TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, "Tüm bu aktiviteler Airbus-TUSAŞ ilişkisinin yalnızca müşteri tedarikçi ilişkisinden ibaret olmadığını hatta daha da büyüme potansiyeli olan stratejik bir ortaklıktır" dedi.

Açıklamaların ardından Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Bilgin ile Airbus Grup ve Airbus Satın Alma Direktörü Klaus Richter işbirliği anlaşmasını imzaladı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Muharrem Dörtkaşlı Tusaş Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title