Haberler

Turquality'nin 'İlk Vuruşu'na Gitti 4 Yıl Sonra Rus Güzel Dedikodusu Çıktı

Rus Troud Gazetesi'nin, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'i Aktris Elena Korikova'nın 'Yakın İlişkisi Olan' Erkekler Arasında Saymasının 2004'te Moskova'da Gerçekleşen "Turquality Çıkarması"ndan Kaynaklandığı Belirlendi. 16 Aralık 2004'te Gerçekleşen "Turquality Gecesi"ne Katılanlar Arasındaki Korikova Tüzmen'le Aynı Masadaydı.

Rus Troud Gazetesi’nin, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’i aktris Elena Korikova’nın ’yakın ilişkisi olan’ erkekler arasında saymasının 2004’te Moskova’da gerçekleşen "Turquality çıkarması"ndan kaynaklandığı belirlendi. 16 Aralık 2004’te gerçekleşen "Turquality Gecesi"ne katılanlar arasındaki Korikova Tüzmen’le aynı masadaydı.

RUS Gazetesi Troud’un aktris Elana Korikova’nın, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile bir zamanlar ’yakın ilişkisi’ olduğunu iddia etmesinin, Moskova’da 4 yıl önce gerçekleşen "Turquality Gecesi"nden kaynaklandığı belirlendi. 16 Aralık 2004’te Moskova’da düzenlenen "Turquality Gecesi"ne davetli olan Elena Korikova, Tüzmen’le aynı masada ağırlandı. Masada Türkiye’nin yıldız ses sanatçılarından Sertab Erener ile perküsyon sanatçısı Burhan Öçal da yer aldı. Ancak, Tüzmen’in masada çok üzün süre kalmadığı belirtildi.

Başlama vuruşuydu

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Turquality Moskova tanıtımından sonra düzenlediği basın toplantısında "Türkiye ve Rusya yıllarca dünya tarihini yazdılar ve yönlendirdiler. Onun için böyle bir başlangıcı Moskova’da yapmaktan onur duyuyorum. Bu, maçın ilk başlama vuruşudur" demişti. Bakan Tüzmen, bir gazetecinin ’Gecede, Rus tekstilcilerini pek göremedik’ demesi üzerine de "Hedef kitlemiz Rus gazeteciler ile büyük mağaza ve işyeri sahipleriydi. Onlar geldi. Bu aslında butik bir tanıtımdı. Amacımız Turquality ürünlerinin satılabileceği Rus firmalarla biraraya gelmekti. Kısıtlı bütçemizle ilk vuruşu yapmak istedik" yanıtı vermişti.

Rusya’nın ’Hülya’sı

Turquality projesi için ilk yurtdışı çıkışın gerçekleştiği Moskova’daki organizasyonda Rusya’da kurulu Tequila adlı ajanstan hizmet alındı. Moskova’dan geceye ve defileye davet edilecekler listesini Tequila hazırladı. Elena Korikova da bu davetliler arasında yer aldı. Korikova, Türkiye’den giden gazetecilere, "Rusya’nın Hülya Avşar’ı" diye tanıtıldı. Turquality Projesi’nin 16 Aralık 2004’te Moskova’da düzenlenen tanıtım organizasyonu sonrası yapılan basın toplantısına Colin’s, Dice Kayek, İpekyol, Damat-Tween’in de aralarında bulunduğu, 18 markayı yaratan 15 firmanın yöneticisi, Türk modacılar Hüseyin Çağlayan, Ayşe-Ece Ege kardeşler ile Atıl Kutoğlu da katılmıştı.

1.2 milyon dolar

Turquality Moskova tanıtımına yaklaşık 1.5 milyon dolar harcanmıştı. Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ziya Altunyaldız, organizasyondan sonra yaptığı açıklamada gecenin maliyetinin 250-300 bin dolar arasında olduğunu, bilboard’lar, yazılı medya ile 6 televizyon kanalındaki reklamlar için de 1 milyon 200 bin dolar harcandığını söylemişti.

Dedikoduyu duyuran Troud Turquality’yi de yazdı

16 Aralık 2004’teki Turquality Moskova organizasyonu, Rus basınında da geniş yer almıştı. Troud Gazetesi 29 Aralık 2004’ta yayınlanan haberde şu ifadeler yer almıştı: "Moskova’yı ziyaret eden Türkiye Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, önde gelen Türk markalarını birleştien yeni devlet programı Turquality’yi tanıttı. Turquality projesi, başarılı Türk markalarını uluslararası piyasalarda kalite imajı haline getirmek için Türk üreticilerine finansal ve idari destek sağlayan bir program. Turquality, Türk ve kalite kavramlarını biraraya getiriyor; bu konudaki sertifikalar, Rusya’da ve Avrupa’da tanınan 18 Türk markasına verildi. Etkinlik ilgi çekici ve parlak geçti. Kürşad Tüzmen de Turquality’nin amaçları ve rolü üzerine detaylı bilgiler verdi."

Elena Korikova şimdi çok ünlendi

ELENA Korikova son yıllarda özellikle TV dizilerinde aldığı rollerle ününü iyice artırdı. Birkaç ay içinde de ’bir Rus milyarder’ ile evlenmesi bekleniyor. Rus Troud Gazetesi, Korikova’nın "İyi bir evlilik yapmak estediğini" anlatırken, bugüne kadar geçmişte Dimitri Liqsker, Maksim Osadçim, Marat Safin ile berebarlik denediğini, yabancı arkadaşları arasında Türkiye’nin dış ticaretten sorumlu bakanı Kürşad Tüzmen’in de bulunduğunu belirtmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title