Haberler

Turkcell Teknoloji Zirvesi İlk Gününde 5 Bin'den Fazla Kişiyi Ağırladı

Türkiye'nin en kapsamlı teknoloji etkinliklerinden Turkcell Teknoloji Zirvesi bugün başladı.

Türkiye'nin en kapsamlı teknoloji etkinliklerinden Turkcell Teknoloji Zirvesi bugün başladı. Tekno-illüzyonist Marco Tempest'in büyüleyici gösterisiyle start alan Zirve'nin birinci gününde, Microsoft Başkan Yardımcısı Alberto Arciniega ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ana konuşmacılar olarak sahne aldı.

Ana oturumların yanı sıra 50'yi aşan paralel oturumda yüzlerce fikir önderi ve iş dünyasının önde gelenleri dünyada yaşanan teknolojik dönüşüm ve bunun iş dünyasına yansımalarını Turkcell'in İş'Te Teknoloji Hamlesi'ne paralel olarak mercek altına aldılar. Fuaye alanında açılan ve Turkcell'in farklı sektörlere yönelik teknolojik uygulamalarını gözler önüne seren standlar da ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, zirvede yaptığı konuşmada, inovasyon ve farklılaşmayı başarının anahtarı olarak gösterdi. Ciliv, yeni dünyayı iyi okuyanların hızla yükselebilidiğini, okuyamayanların ise yok olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin lider teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell'in, kurumsal müşterilerini ve iş ortaklarını en önemli fikir önderleriyle buluşturmak, deneyimlerin paylaşıldığı bir zihin jimnastiği platformu yaratmak ve iş dünyasını tüm dünyada yaşanan teknolojik dönüşüme davet etmek üzere düzenlediği Turkcell Teknoloji Zirvesi bugün başladı. Haliç Kongre Merkezi'nde 5000'in üzerinde katılımcının izlediği ilk gün etkinlikleri, 21. yüzyılın büyücüsü siber illüzyonist Marco Tempest'in büyüleyici şovuyla açıldı. Ardından ana konuşmacıların yer aldığı ana oturumlar ve 50 kadar paralel seans yer aldı. Fuaye alanında açılan teknolojik uygulamaların birebir deneyimlenebildiği standlar da büyük ilgi topladı.

Tekno-illüzyonist Marco Tempest'in nefes kesen gösterisin ardından sahneyi devralan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, "4 yıl önce 23 konuşmacı 800 katılımcı ile yola çıkmıştık, bugün 200 fikir önderini 100'ü aşan oturumda 2 gün boyunca buluşturacağımız Turkcell Teknoloji Zirvesi'ndeyiz. Konuğumuz olacak yaklaşık 10 bin kişi ile Turkcell'in İş'Te Teknoloji Hamlesi vizyonuna paralel olarak teknolojik dönüşümü mercek altına alacağız. En yeni teknolojileri tartışıp, iş ortaklarımızın ve müşterilerimizin deneyimlerini paylaşıp, dünyanın önde gelen vizyonerlerinden heyecanla geleceği dinleyeceğiz. Turkcell olarak farklı ölçeklerdeki ve farklı ihtiyaçlara sahip yaklaşık 520 bin şirkete hizmet veriyoruz. Perakendeden sağlığa, enerjiden lojistiğe ekonomik sistem içinde var olan tüm sektörler için teknolojik çözümler sunuyoruz. Turkcell'li şirketler için en kaliteli iletişim olanaklarını sunmanın yanı sıra iyi bir iş ortağıyız. Birlikten kuvvet doğar, bizimle çalışmayı tercih eden şirketleri teknolojik dönüşümün yolunda bir adım öne taşımayı, başarı yolunda basamakları birlikte tırmanmayı hedefliyoruz" dedi.

Zirvenin ana konuşmacılarından Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ise, içinde bulunduğumuz 50 yıllık dönemin insanlık tarihinde bir dönüm noktası olacağını vurgulayarak şirketler açısından yeni dünyayı doğru okumanın önemine dikkat çekti.

Ciliv şunları söyledi: "Yeni dünyanın belki de en önemli olayı mobil internetin insanlığa etkisi. Bilgiye ulaşmak çok önemli. Teknoloji devriminin geliştirdiği bu yeni dünyada kurum ve şirketlere çok önemli görevler düşüyor. Teknoloji ve inovasyonla farklılaşmak kilit önem taşıyor. Bu yeni dünyayı iyi okuyanlar hızla yükselebiliyor, okuyamayanlar ise yok oluyor. Bugün artık her yer ofis haline geldi, akıllı telefonlar yeni iş bilgisayarlarımız. Bu nedenle şirketlerin, kritik işleri ve uygulamaları için üstün network platformuna ihtiyacı var. Network kesilince bilişim duruyor, bulut duruyor, M2M duruyor. Biz Turkcell takımı olarak tüm müşterilerimize güçlü, çevik ve akıllı network ayrıcalığını sunuyoruz. Yeni network'e; yani fiber ve mobil entegrasyonuna yaptığımız yüksek yatırım sayesinde kapsama, kalite ve hızda güçlü ve üstün hizmet sunuyoruz. Seyyar istasyonlarımız, proaktif hazırlıklarımız ve afet-acil durum yönetimi konusundaki uzman ekibimizle çevik bir network deneyimi yaşatıyoruz. Network'ümüzü cihaza göre optimizasyon gerçekleştirerek, trafiği içeriğe göre yöneterek akıllı hale getiriyoruz. Başlattığımız İş'te Teknoloji Hamlesi ile, şirketlerin işlerine odaklanmalarını, teknolojiyle inovasyonu yakalamalarını hedefliyoruz. Elinizdeki en büyük kaynak bilgi ve teknoloji ile inovasyon. Turkcell olarak bizim odak noktamız inovasyon. Bunu siz de yaptığınız zaman, inovasyonu odağınıza aldığınız zaman başarı sizden kaçamaz.

Turkcell Teknoloji Zirvesi'nin ilk gününde ana konuşmacı olarak yer alan Microsoft Başkan Yardımcısı Alberto Arciniega, konuşmasında Turkcell'in, Türkiye'deki teknoloji gücünü şekillendirmede lider olduğunu vurguladı. Geleceğin başarılı şirketlerinin bugün doğru teknolojileri seçenler olacağının altını çizen Arciniega,"Geleceğin şirketlerini şekillendiren mega trendler mobil iletişim, sosyal ağlar, büyük data analizi ve bulut bilişim olacak. İşte bu noktada bugün şirketiniz için yaptığınız teknoloji seçimleriniz, gelecekte ne olacağınız noktasında anahtar bir öneme sahip" dedi.

Turkcell Teknoloji Zirvesi'nin ilgi odaklarından biri de fuaye alanında yer alan Akıllı Şehir standları oldu. Akıllı fare kapanı, sim kartlı otomat makineleri, Akıllı Bahçe projesi, sokak aydınlatması ve enerji yönetimi sunumları, reaktif enerji servisi sunumu, Turkcell Connected Car Platform ve M2M teknolojisine sahip Kırcı jeneratörlerinin sergilendiği standlar gün boyu davetlilerin akınına uğradı.

Turkcell, Zirve boyunca fuaye alanında oluşturulan özel standda 150 Mbps'e varan Long Term Evolution (LTE) teknolojisini deneme fırsatı da sunuyor. Dileyenler, 4G teknolojisiyle ilgili özel eğitilmiş teknoloji uzmanlarından da bilgi alabiliyorlar.

Zirve'nin birinci gününde, "Akıllanan Makineler Şirketlere ve Türkiye'ye Kazandırıyor", "Giyilebilir Teknoloji ve Mobil Güvenlik", "Geleceğin Araçlarında Güvenli ve Keyifli Seyahatin Sırları", "160 Karakter'den Yeni Pazarlama Açılımlarına, Big Data: İnovasyon, Verimlilik ve Farklılaşmaya Giden Anahtar", "Akıllı Eğitimle Akıllı Gelecek", "Türkiye'nin Enerjisi Akıllı Şebekeler ile Artıyor", "Geleceği Yazanlar" başlıklı paralel oturumlarda 100'ün üstünde fikir önderi konuşmacı olarak yer aldı. Turkcell Superonline ve Turkcell Global Bilgi gibi Grup şirketlerinin üst düzey yöneticileri de panellerde moderatör ve konuşmacı olarak yer aldı. 50'yi aşkın paralel oturumun ardından Zirve'nin ilk günü Candan Erçetin'in verdiği konserle sona erdi.

Turkcell Teknoloji Zirvesi'nin ikinci günü olan 13 Kasım'da ana konuşmacılar, Wired dergisinin kurucu editörü ve yaşayan en ilham verici teknologlardan Kevin Kelly ve Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş olacak. İş'te Teknoloji Hamlesi'nin derinlemesine masaya yatırılacağı ikinci günde "Önümüzdeki 10 Yıl" başlıklı oturumlarda perakende, sağlık, spor, enerji sektörleri ayrı ayrı, konunun uzmanları tarafından ele alınacak. Etkinlik, ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın teknolojik yenilikleri hicvedeceği İLERİTKNLJ gösterisi ile son bulacak.

Turkcell Teknoloji Zirvesi'ne katılma fırsatı bulamayanlar için teknolojik çözümler de düşünüldü. Etkinliği iki gün boyunca Twitter'da #TeknolojiZirvesi etiketi ile takip etmek, oturumları ve röportajları www.turkcell.com.tr/teknolojizirvesi adresinden etkinlik boyunca canlı olarak izlemek mümkün olacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Turkcell Teknoloji Zirvesi Süreyya Ciliv Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title