Haberler

Türk Eximbank Genel Müdürü Kaplan Aman Unıon İcra Komitesi Başkanlığı'na Seçildi

Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, Aman Union İcra Komitesi Başkanlığı'na Seçildi.

Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, Aman Union İcra Komitesi Başkanlığı'na Seçildi.

Türk Eximbank'tan yapılan açıklamaya göre Aman Union'ın 9-11 Aralık 2013 tarihleri arasında Doha/ Katar'da gerçekleştirilen IV. Yıllık Toplantısı'nda, Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, Birliğin İcra Komitesi Başkanlığı'na seçildi.

Açıklamada, İslam Konferansı Teşkilatı ülkeleri arasındaki ticaret ve yatırımların artırılması hedefi doğrultusunda ihracat kredi kuruluşlarını bir araya getiren ilk şemsiye kuruluş olan Aman Union ve Türk Eximbank hakkında bilgi verildi. Buna göre Aman Union, ihracat kredi sigortası, reasürans ve müşterek sigorta (co-insurance) hususlarında işbirliğin geliştirilmesi amacıyla, ICIEC ve Arap Yatırım ve İhracat Kredi Garanti Kuruluşu'nun (DHAMAN) girişimleri ile 2009 yılında kuruldu. Türk Eximbank, Aman Union'un kuruluş sözleşmesini, Kurucu Üye sıfatıyla imzaladı. Tamamı devlete ait olan Türk Eximbank, sürdürülebilir ihracat stratejisi çerçevesinde en büyük ihracat teşvik unsuru olarak Türkiye'nin resmi destekli ihracat kredi kuruluşu.

İhracata ve yurt dışında hizmet veren Türk müteahhit ve yatırımcılarına destek veren Türk Eximbank'ın temel amacı; ihracatın geliştirilmesi, ihraç edilen mal ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi, ihraç mallarına yeni pazarlar kazandırılması, ihracatçıların uluslararası ticarette paylarının artırılması, ihracatçılar ile yurt dışında faaliyet gösteren müteahhitler ve yatırımcılara uluslararası piyasalarda rekabet gücü ve riskten arındırılmış bir ortam kazandırılması. İhracatın geliştirilmesi için, kredi, sigorta ve garanti programları aracılığıyla bir çok finansal hizmet sunmakta olan Türk Eximbank, sigortalanan işlem hacmi açısından Aman Union üyeleri arasında lider konumunda.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Hayrettin Kaplan Katar Doha Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title