Haberler

Sigorta Acentelerinin Sorunları ve Çözümleri İzmir'de Konuşuldu

Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) Başkanı Hüseyin Kasap, yaşadıkları sorunların çözümü için yeni yönetmeliğin biran önce çıkarılmasını istedi.

Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) Başkanı Hüseyin Kasap, yaşadıkları sorunların çözümü için yeni yönetmeliğin biran önce çıkarılmasını istedi.

Özdere Pasha Resort Otel'de gerçekleştirilen toplantıda İzmir'de faaliyet gösteren acentelerin yanı sıra TÜSAF Başkanı Hüseyin Kasap, İzmir Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu, Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Çetin ile Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Ahmet Genç hazır bulundu. Açılış konuşmasını yapan TÜSAF Başkanı Hüseyin Kasap, acentelik sözleşmelerinin güncellenmesi gerektiğine dikkat çekti. Başkan Kasap özellikle süre, fesih, komisyon oranları, acentenin başka yerde çalışıp, çalışmaması ve uzaktan satış gibi konuların biran önce çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı. Sorunlarının birçoğunun çıkarılacak Sigorta Acenteleri Yönetmeliği ile çözüme kavuşacağını ifade eden Başkan Kasap, "Teminat verilmeyen işler de artık Türkiye ekonomisinin sorunu olmaya başladı. Sektörel bazda verilemeyen teminat sıkıntısı ilk çırçır fabrikalarıyla başlamıştı; şimdi ise çığ gibi yeni iş alanları da buna ekleniyor. 10 yıldır sigorta yaptıran bir fabrikaya birden 'size teminat veremiyoruz' der hale geldik" diye konuştu.

Komisyon oranlarının da her saat değişkenlik gösterdiğini sçyleyen Başkan Hüseyin Kasap, "Ortalık yangın yeri ve bu yangın acenteleri iyice sarmadan kontrol altına alınmalı. Fiyat değişkenliğinin hızlı olmasının yanı sıra komisyon oranlarının da düşmesi bizleri sıkıntıya sokuyor. Bugün verdiğimiz teklifi firma yarın imzalamak istediğinde 'şartlar değişti' demek zorunda kalıyoruz" ifadelerini kullandı.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu da, sigortacılığın tüm iş alanlarında önemli görevler üstlendiğini söyleyerek, iş yerlerinin devamının bir anlamda sigorta şirketlerine emanet olduğunu kaydetti. Bireysel Emeklilik Sigortası'nın (BES) son derece önemli bir adım olduğunu vurgulayan Kazançoğlu, şu ifadelerde bulundu:

"Türkiye'nin iç tasarruflarının gayri safi yur tiçi hasılaya oranı yüzde 10'lara kadar geriledi. BES'in sosyal güvenlik sisteminin tamamlayıcısı olması noktasında önemi büyük. Bir diğer konu da zorunlu olmasına rağmen bu sigortaların denetlenememesidir. Örneğin zorunlu deprem sigortası denetlenmediği için yaptıranların sayısı da son derece düşük. Bugün trafikte zorunlu trafik sigortası yaptırmayı göremezsiniz. Çünkü polis kontrolünde yakalanırsanız yüksek cezalar öderseniz. O nedenle zorunlu sigorta türlerinin hepsinde denetimler mutlaka arttırılmalı." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Serhat Çetin Türkiye Özdere İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title