Haberler

Scanıa, Krone ve Meıller'ın Batı Karadeniz Şovu

Nakliye ve İnşaat Sektörünün Önemli Araç Markalarından Olan Scania, Krone ve Meiller, Karabük'te Bir Toplantıyla Tanıtıldı.

Nakliye ve inşaat sektörünün önemli araç markalarından olan Scania, Krone ve Meiller, Karabük'te bir toplantıyla tanıtıldı.

İthal ağır ticari araç pazarının en çok satılan araç markası Scania, Mart ayında Bursa Autoshow'da tanıtımını gerçekleştirdiği G serisi ile Türkiye yollarına çıkarken, Krone treyler ve Meiller damperlerin de sergileneceği tanıtım organizasyonları Batı Karadeniz'den başladı. Bursa Autoshow'da tanıtımı yapılan Scania G serisinin Türkiye tanıtımı kapsamında başlayan roadshow'ların ilk durağı Karabük oldu.

Doğuş Otomotiv tarafından Türkiye distribütörlüğü yürütülen ağır ticari araç sektörünün öncü markaları Scania, Krone ve Meiller, Büyük Kulüp'te düzenlenen organizasyonla Karabük'lü 500 civarında nakliyecilerle buluştu. Doğuş Otomotiv yetkilileri ve taşımacılık sektörünün temsilcilerinin katıldığı tanıtım gecesinde Scania'nın P ve R serisi ile Mart ayında tanıtımı yapılan G serisi kamyon ve çekicilerin yanı sıra Krone'nin en iddialı modellerinden Cool Liner ve Profi 2 treylerleri ile Avrupa'nın en büyük damper markası Meiller'in semi treyler damperi sergilendi. Karabüklü nakliyeciler gece boyunca araçları inceleme ve bilgi alma fırsatı buldu.

Doğuş Otomotiv ve Bolu Yetkili Satıcısı Çarıkçı Otomotiv iş birliğiyle düzenlenen araç tanıtım gecesine katılan Doğuş Otomotiv Scania-Krone-Meiller Genel Müdürü Tolga Senyücel, Türk nakliyecisine en iyiyi sunmak için çalıştıklarını belirterek, G serisi ile artık ağır ticari araç pazarında tüm ihtiyaçlara cevap verebildiklerini söyledi. Senyücel, Scania'nın faaliyet gösterdiği 110 ülke arasında dünyada geçen yılki satışlarla Türkiye olarak 11. sıraya yükseldiklerini anlattı. Geçen yıl yaptıkları 2 bin 200 adet Scania ağır vasıta taşıtı satışı gerçekleştirdiklerini belirten Senyücel, şöyle konuştu: "Bu anlamda bizim için, sizlerin güveni sonucunda oluşan olağan üstü büyük projeler. Türkiye adına büyük projeler. Bu tabii ki Türkiye'nin taşımacılık sektöründe kalite çıtasını ne kadar yükselttiği göstergesidir. Türkiye'de taşımacılık sektörü kabuk değiştiriyor artık. Devriye giren kanunlar, düzenlemeler sürekli yenilenmekte. Buda rekabet çıtasını üst seviyeye çıkarmaktadır." Son 10 yıl içerisinde kaliteli, dayanıklı ve teknolojisi yüksek araçlara olan talebin giderek arttığını anlatan Senyücel, sözlerine şöyle devam etti: "Bununda nedeni maliyet yönetiminin oldukça düşük olması. Taşımacılık sektöründeki ihtiyaçlara cevap vermek üzere özel geliştirilmiş, kabin, motor ve şase seçenekleri sunan Scania, sürüş güvenliği ve konforunun yanı sıra yakıt ekonomisi ile de dikkat çekmektedir. Piyasayla yeni tanıştırdığı G- serisi ürünüyle P-, G- ve R- Serisini tamamlayan Scania, müşterilerine özel geliştirdiği ürünleriyle 'Ağır ticari araç pazarında Türkiye'nin en çok satılan ithal çekicisi' olmanın haklı gururunu taşımaktadır." SCANİA AÇIK ARA LİDER Türkiye pazarında son beş yılda Scania markasında 7 tane ithal marka açık ara lider olduklarını anlatan Senyücel, şöyle konuştu: "Geçen sene 2 bin 200 adet araç satarak Scania ithal pazarda yüzde 26, toplam ağır vasıta pazarında ise yüzde 11.5 paya ulaştı. Krone markasıyla Doğuş Otomotiv İzmir'de 2009 yılının 2. yarısında faaliyete geçmek üzere bir ortaklık projesi imzaladı. Krone markası ile İzmir tesislerinde yıllık tek vardiya 10 bin treyler, üç vardiya ile 20 bin treyler. Şu an Türkiye'de bütün yerli treyler üretimi 13 bin civarında. Bu tesisle Türkiye kapasitesinin 2 katı üretime sahip olacağız." Çarıkçı Otomotiv Yetkilileri tanıtım gecesinde yaptıkları açıklamada, bu bölgede Scania'nın en çok tercih edilen ağır ticari araç markası olduğunu dile getirerek, Doğuş Otomotiv yetkili satıcısı olmaktan gurur duyduklarını, kendilerinin de gerek satış, gerek satış sonrası hizmetler konusunda müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmayı hedeflediklerini vurguladı. Şirket Merkezi Bolu olan Çarıkçı Otomotiv, Karabük yolu 13. kilometrede 4 bin 500 metrekarelik kapalı alanda, 75 kişilik uzman kadrosuyla 2002 yılından bu yana Scania ve Krone yetkili satıcısı olarak satış ve satış sonrası servis ve yedek parça hizmeti veriyor.

Roadshow kapsamında tanıtımı gerçekleştirilen araçlar, Bolu ve Ereğli'de nakliyecilerle buluşarak turuna devam edecek.

(YE-ET-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title