Haberler

Rusya'nın Yaptırım ve Ambargo Uygulamayacağı Türk Şirketleri

Güncelleme:

Türk ürünlerine yaptırım uygulayan Rusya, aralarında Colin's, LC Waikiki ile Anadolu Efes'in de olduğu 10 markayı yaptırım dışına çıkardı.

Kasım ayında yaşanan uçak krizinin ardından Türk ürünlerine yaptırım uygulayan ve Made in Turkey etiketine savaş açan Rusya, bazı Türk hazırgiyim markalarını beyaz listeye aldı. Ülkede uzun süredir faaliyet gösteren ve büyük montanlı iş yapan markaları kapsayan liste Rus Kommersant Gazetesi'nde yayımlandı. Haberde, yaptırımların dışında tutulacağı iddia edilen Adl, Colin's, Defacto, Koton, LC Waikiki, Mexx ve Rusya operasyonları Fiba Grubu tarafından yürütülen Marks&Spencer, Banana Republic ile Gap markaları ürünlerini sorunsuz şekilde göndermeye başladı. Haberde, yaptırım uygulanmayacak bir diğer Türk markası da Anadolu Efes olarak gösterildi. Böylece, Türklerin arkasında olduğu toplam 10 marka Rus ambargosunun dışında kaldı.

YUMUŞAMA BAŞLADI

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Rusya'ya ürünleri sorunsuz biçimde sokabildiklerini söyledi. Rusya'da istihdam sağlayıp ülkeye yatırım yapanların ayrı tutulduğunu ifade eden Küçük, "İhracat başka bir konu ancak çoğu Türk markası Rusya'da ciddi yatırımlar yapıyor; gayrimenkul sahibi. AVM'lerde önemli yer işgal ediyoruz. Biz olmazsak mağazaları nasıl dolduracaklardı? Yumuşama tam zamanında başladı" dedi. Adl, Colin's ve Mexx'in sahibi Eroğlu Holding, Fiba Grubu, Koton ve Defacto'nun yetkilileri de sorunsuz sevkıyata başladıklarını doğruladı. Avrupa Moda ve Tekstil İhracat Konseyi'nin verilerine göre Rusya'da hazırgiyim pazarının toplam büyüklüğü 32.6 milyar Euro. Ülkede kendi mağazalarını açarak faaliyet gösteren Türk markaların pazardan aldığı payın ise yüzde 7 olduğu tahmin ediliyor. Bu da yaklaşık 2.3

"MAĞAZALARDA RAFLARIN YARISI BOŞALMIŞTI"

20 yılı aşkın süredir Rusya'da faaliyet gösteren ve 25 mağazası olan Adl'nin patronu Zehra Işık, kasımdan bu yana ilk ürün sevkıyatını geçen hafta yaptıklarını belirtti. "14 kilometre TIR kuyruğu olduğundan 3 gün sıra bekledik" diyen Işık, şöyle devam etti: "Sorun tam zamanında aşıldı; zira mağazalarımızın rafları yarı yarıya boşalmıştı. Mecbur kalsak biz de başka yollar denerdik ama ülkeye uzun süredir yatırım yapmamız göz önünde bulundurulmuştur."

"1 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPTIK İŞİN İÇİNDE BİRAZ DA VEFA VAR"

Ambargo dışında tutulacağı öne sürülen Anadolu Efes'in sahibi Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan da büyük yatırımları olan şirketlerin sorun yaşamayacağının ifade edildiğini söyledi. "Anadolu Efes olarak fazla bir sıkıntımız olmayacak" diyen Özilhan, Rusya'da yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım sahibi olduklarını hatırlattı. Özilhan, şöyle devam etti: "Ülkede 5 bine yakın çalışanımız var. Bunların büyük çoğunluğu Rus. Üretimde yerli hammadde kullanmaya dikkat ediyoruz. Vergimizi veriyoruz. İşin içinde biraz da vefa var. 98 krizinde yatırıma başladık ve herkes Rusya'dan çıkarken biz kalıp ülkeye katkı sağladık. Olayların başlangıcında bir ofisimize gidip bağıran çağıran, protesto edenler oldu ama bunlar münferit şeylerdi ve sona erdi. Şu an herhangi bir sorun yaşamıyoruz." (Kaynak:Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Anadolu Efes Defacto Koton Rusya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (45)

SMS55:

SEN O VİTESİ DAHA ÇOOOKKK GERİ ATARSIN PUTİN

24
11
yanıtYanıtla
ArAP:

PUTIN SEN IYIKI VARSIN YOKSA DINCI TERORISTLER YOK EDILEMEZ DI

8
15
yanıtYanıtla
neci:

Saftirik bu sarı kelle tam teröristere destek silah beriyo sen ayda mı yaşıyon

yanıt6
yanıt0
Realist:

İçimizdeki rus hayranları bu ülkeyi begenmiyosa rusyaya gidebilirler.En azından bir hain gider ülkemizden.

18
5
yanıtYanıtla
GAVURSUNUZ:

ATATURKUN ASKERI SONRA GAVUR DİYİNCE YOK BİZ GAVUR DEĞİLİZ DEMEYİN

yanıt5
yanıt1
hako:

rusya amerikadan daha iyi bir dosttur aramız zamanla düzelecek

11
11
yanıtYanıtla
AHISKALITÜRK:

markalar Türk yahudilerin ki )))))

17
2
yanıtYanıtla
erdem:

sonuç Türk malıdır. üretim burada yapılmakta. siz Ahıska türkler saten zamanında burada bizim ekmek çaldınız. turizm bir bakalım çalışan kimlerdi . . . öz türklerin işsız bıraktınız yalan dolan çalıştınız.

yanıt0
yanıt4
asil TurkMobil-ANDROID:

Buyuk baba Erdogan

10
8
yanıtYanıtla
Ercan:

Aglanacak halimizden halen Kabadayı takiliyoruz adam seciyo ayar yapıyo icraat adamı Putin buyuksun. Bizimkiler de büyük. Uçağı düşürdü hatta Rusya uçağı olduğunu bilse yapmazdik oda ayrı ardından abd yi arayıp abi bi şeyler yap dedik kurtar dedik putini aradık telefonu muzu acmadi halen siz sosyal maddi eğitim alanındaki zavallı ırkçı yaratıklar tepinin.

3
13
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title