Haberler

Renault, Her Yıl Türkiye'de Yeni Bir Model Üretecek

Oyak Renault'nun Yeni Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu, "Bursa'daki Fabrikanın Esnek Olması, Farklı Modelleri Üretmemize İmkan Veriyor. Her Yıl Renault'nun Yeni Bir Modelini Türkiye'de Üreteceğiz" Dedi.

Oyak Renault’nun yeni Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu, "Bursa’daki fabrikanın esnek olması, farklı modelleri üretmemize imkan veriyor. Her yıl Renault’nun yeni bir modelini Türkiye’de üreteceğiz" dedi.

SON 10 yılda 11 milyar doların üzerinde ihracata ve 1.3 milyar dolarlık yatırıma imza atan Oyak Renault, her yıl yeni bir modeli Bursa fabrikasındaki bantlardan indirecek. Oyak Renault’nun yeni Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu, ilk iş gününde yeni projelerin sinyalini verdi. Sadece Türkiye’de üretilen Clio Grand Tour’un Türkiye tanıtımının yapıldığı Bursa Oto Show’da konuşan Tunalıoğlu, "Son 10 yılda 1.3 milyar doların üzerinde yatırım yaptık, en sevindiricisi istihdamımız 5 yılda ikiye katladık. 3 yeni istihdamla 6 bin 300 çalışana ulaştık" dedi.

ÜRETİMİ 3’E KATLADIK: Son 6 yılda fabrikadaki üretimi 3’e katladıklarını belirten Tunalıoğlu, yeni projelerin yolda olduğunu söyledi. Tarık Tunalıoğlu, şunları kaydetti: "Oyak Renault’da her yıl yeni bir model olacak. Her yıl zaten yeni bir projeyi ortaya koyduk. Bursa’da üretilecek modelin mutlaka Türkiye pazarında çok satacak bir ürün olması gerekiyor. Türkiye’nin en çok satan iki modelini üretiyoruz. Bundan sonra da bu strateji devam edecek."

26 YENİ MODEL: Renault 2009 Kontratı gereği grup 13’ü tamamen yeni 26 modeli pazara sunmayı hedeflediğini sözlerine ekleyen Tunalıoğlu, "Bu çerçeve dahilinde Oyak Renault’ya görevler düşüyor. Yeni projeler açısından 2009 yılına kadar daha süre var" diye konuştu. Bursa’da halihazırda 3 modelin 5 farklı kasasını ürettiklerini hatırlatan Tunalıoğlu, "Fabrikanın esnek olması, farklı modelleri üretmemize imkan veriyor. Bu da bizim endüstriyel becerimizden kaynaklanıyor" dedi.

20 BİN GRAND TOUR İHRAÇ ETTİK: Ocak ayından itibaren Avrupa’nın 15 ülkesinde pazara sunulan Clio Grand Tour’un şimdiden 20 bin adetlik ihracat rakamına ulaştığını vurgulayan Tarık Tunalıoğlu, şunları söyledi: "Araca Avrupa’da beklediğimizin üzerinde ilgiyle karşılaştık. Yüzde 90’ı ihracat olmak üzere yıllık 60 bin adetlik üretim hedefi koymuştuk. Ancak gelen talep artışı karşısında bu rakamı yüzde 50 oranında artırma karar verdik. Saatten 10 Clio Grand Tour’dan, 15 adetlik üretime çıkıyoruz. Bu kapasite artışını da modeller arasında paylaştırarak sağlayacağız."

Satıcı’ya bakılırsa yeni oto yatırımı var

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Samsun’a büyük batılı bir otomotiv devinin yatırıma hazırlandığını açıkladı. Satıcı, yatırımcı firmanın adını vermedi, ama sözünü ettiği yatırımcının Peugeot olduğu öğrenildi. Yatırımın büyük olasılıkla Samsun’a yapılacağını aktaran Satıcı, Karadeniz’in geleceğinin çok parlak olduğunu bunu da tüm dünyanın keşfetmeye başladığını kaydetti. Satıcı, yatırımla ilgili şu bilgileri verdi: "Bu yatırım bu sıralar açıklanacaktı ama son siyasi gelişmeler nedeniyle açıklama ertelendi. Şirket Samsun’u, deniz, kara ve demiryolunun kesişme noktası olduğu için düşünüyor. Artık otomobil bu bölgelerde daha çok satılıyor. Üretilen otomobiller Ro-Ro gemileriyle Rusya ve Türki Cumhuriyetlere gönderilecek. Şirket şu anda fabrika için arazi bakıyor."

Renault Clio’nun 21 santimi 1000 YTL

BURSA Oto Show 2008 Fuarı’nda Renault standının yıldızı Türkiye’de ilk gösterimi gerçekleşen Clio Grand Tour oldu. Sadece Türkiye’de Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda, özellikle Batı Avrupa pazarlarına yönelik olarak üretilen Clio Grand Tour, Ocak ayından bu yana 15 Avrupa ülkesine toplam 20 bin adet ihraç edildi. 18 Nisan’da Türkiye’de piyasaya sunulacak. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, 18 Nisan’da Türkiye’de piyasaya sunulacak Grand Tour’un fiyatının mevcut Clio 3’ün bin YTL üzerinden başlayacağını belirtti. Aybar, "Bu kapsamda Grand Tour’un fiyatı 27 bin YTL’den başlayacak. Bu arada yeni modelimiz mevcut Clio’dan 21 santim daha uzun" dedi. Aybar, Clio Grand Tour’un satışa başlamasıyla birlikte Clio 3 ve Clio Grand Tour’un toplamında, bu yıl segmentte yüzde 11 pazar payı hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title