Haberler

Portekizliler Yatırım İçin Ege'ye Odaklandı

Portekiz'in İzmir Fahri Konsolosu Fahri Gökyayla, bu ülkedeki firmaların golf sahasından oyuncak mağazasına, özel otoparktan elektrikli otobüse kadar pek çok alanda Ege Bölgesi'nde yatırım yapmayı düşündüğünü söyledi.

Portekiz'in İzmir Fahri Konsolosu Fahri Gökyayla, bu ülkedeki firmaların golf sahasından oyuncak mağazasına, özel otoparktan elektrikli otobüse kadar pek çok alanda Ege Bölgesi'nde yatırım yapmayı düşündüğünü söyledi.

Portekizli yatırımcıları İzmir'e ve Ege Bölgesi'ne getirmek için çalışmaları hızlandıran, bu ülkenin İzmir Fahri Konsolosu Fahri Gökyayla, özellikle golf sahası yatırımlarına odaklanan planları EGİAD Yarın Dergisi'ne anlattı. "Dünyada 250 milyon kişi Portekizce konuşan ülkelerde yaşıyor ve bu ülkelere açılmanın yolu Portekiz'le iyi ilişkiler kurmaktan geçiyor" diyen Gökyayla, Türkiye'nin 2023'teki hedefine ulaşabilmesi için bu tür pazarları değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Portekiz'in büyük elektronik firması Sparks'ın Vestel ve Arçelik gibi devlere metal parçalar ürettiğini, Türk-Portekiz ortak firması Alkeg Tegopi'nin de rüzgar santrali direklerini İzmir'de ürettiğini hatırlatan Gökyayla, yatırımların devam edeceği sinyalini verdi.

İKİ AYRI GOLF SAHASI PLANI

Portekizlilerin bölgenin turizm potansiyelini en iyi gören ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Gökyayla, "Onyria Otel Zinciri, Özdere'de Carpe Diem Claros Oteli'ni satın alarak 50 milyon euroluk yatırım yaptı. Bu grup şimdi Pamucak'ta 5 milyon euroluk yatırımla 27 delikli golf sahası kurmak istiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuru yaptılar. İzmir verildiği takdirde hemen yatırıma başlayacaklar" diye konuştu. Portekizli golf yatırımcılarından Pestena'nın da Türkiye'de araştırma yaptığını, Onyria Otelleri'nin yatırım yapması halinde bu firmanın da Ege ve İzmir'e yöneleceğini ifade eden Fahri Gökyayla, "Golf sahası kuranlar içinde villa ve otel projesi de gerçekleştiriyor" dedi.

GOLF SAHASIYLA SINIRLI DEĞİL

Diğer yatırımlarla ilgili de bilgi veren Portekiz'in İzmir Fahri Konsolosu Fahri Gökyayla, şunları söyledi:

"Şehir içi elektrikli otobüs üreten Salvador Caetano İzmir'de yatırım yapmak istiyor ve yerli ortak arıyor. Bu yatırım 10 milyon euroyu bulacak. İstanbul'da özel otopark işleten Emparque'nın İzmir'deki fırsatları gözlediğini biliyoruz. Portekizli çocuk giyim ve oyuncak markası Zippy, İstanbul'dan sonra ikinci mağazasını İzmir'e açma kararı aldı. Simoldes otomotiv yan sanayine kalıp üretmek istiyor, Brisa da Türkiye'de otoyollarla ilgileniyor." - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title