Haberler

Pepsico, Gözünü Türkiye'ye Dikti

Altı ay içinde ikinci kez Türkiye'ye gelen PepsiCo CEO'su Indra Nooyi, Türkiye'yi bölgenin operasyon merkezi haline getirmek istediklerini söyleyerek "Önünüzde altın bir çağ var" dedi.

Altı ay içinde ikinci kez Türkiye'ye gelen PepsiCo CEO'su Indra Nooyi, "Türkiye dünyada çok önemli bir rol oynuyor. Türkiye'nin önünde altın bir çağ uzanıyor. Hem demografik açıdan avantajlı bir durumda hem de iyi bir şekilde yönetiliyor. Batılı ülkelerden daha fazla ekonomik getiri sağlıyor. Sonuç olarak Türkiye çok iyi bir gidişat içerisinde" dedi. Türk tüketicilerin genç ve pratik yaşam tarzı peşinde olduğunu, bunun kendileri için ülkeyi çekici bir pazar haline getirdiğini dile getiren Nooyi, "Türkiye'de birlikte çalışabileceğimiz olağanüstü insanlar var. Bu açıdan da, bize çok ilgi çekici fırsatlar sunuyor" diye konuştu. Son yıllardaki büyümelerinin rakiplerinden daha yüksek olduğunu söyleyen Nooyi, bunun da Türkiye'ye yatırıma devam anlamına geldiğini anlattı. Nooyi, Türkiye'yi iyi bir operasyon merkezi haline getirmek için yatırım yapacaklarını da söyledi. Küresel krizle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Nooyi, "Hükümetler politikayı bir kenara bırakıp, ekonomik krize çare bulmak üzere bir araya gelirse krizden çıkmak mümkün olacak. Tüm politikacılar ve kanun yapıcılar krizi el birliğiyle çözmeli" dedi.

ORGANİK BÜYÜYEBİLİRİZ

Sabah'ın haberine göre, Nooyi'ye PepsiCo'nun, Rusya'da büyük bir şirketi satın aldığı hatırlatılıp, Türkiye'deki yatırım planları da soruldu. PepsiCo CEO'su kendilerine değer katacak şirketler aradıklarını, Türkiye'deki birçok şirketin zaten iyi yönetildiğini dile getirdi. Nooyi, "Organik büyüme kapsamında Türkiye'de yapacağımız birçok çalışma var" diyerek de satın alma değil yeni kapasiteler ve inovasyonla büyüyecekleri mesajını verdi.

KİLİT PAZARSINIZ

Pepsi Güneydoğu Avrupa Bölgesi Başkanı Eugene Willemsen ise rakamlar bazında Türkiye'nin çok iyi bir performans gösterdiğini belirterek, "Geçen yıl, PepsiCo Türkiye, PepsiCo'nun içerisinde performansı en yüksek ülkelerden biriydi. Gelirlerimize ilişkin raporlarda her çeyrekte Türkiye'den bahsedilmekteydi. Türkiye'deki işimizde yüzde 20'nin üzerinde büyüdük. Türkiye'yi, büyüme hızımızı daha da artırabileceğimiz kilit bir pazar olarak görüyoruz" diye konuştu.

PARİTE, KÂRI 3 PUAN İNDİRDİ

Euro-dolar paritesindeki düşüşün etkisini de anlatan Nooyi, "Kârın yüzde 40'ı Amerika kıtasındaki ülkelerden. 2011'de döviz kurundaki değişiklikler kârımızı 3 puan aşağı çekti" dedi.

TÜRK ÇALIŞANLARIMIZ EVİNİ ÖZLÜYOR

Pepsi'nin Asya'daki birçok operasyonundan sorumlu Ümran Beba'nın hatırlatılması üzerine Nooyi, "Türk insanı ülkesini çok seviyor; nereye giderse gitsin özlüyor. Türk kadınları olağanüstü. Son 24 saattir Didem Şinik ( Pepsi Güneydoğu Asya Kurumsal İletişim Müdürü) hayatımı öylesine kolaylaştırdı ki, onu bavula koyup eve götürmek istiyorum" dedi.

MADONNA'YI BİZ ZİRVEYE TAŞIDIK

Madona 'nın Pepsi markasına ne kattığı sorusuna da Nooyi, "Micheal Jackson, Madonna ve Britney Spears gibi sanatçılar kariyerlerinin başında Pepsi'nin sözcülüğünü yaptı. Onları zirveye taşıyan Pepsi oldu" yanıtını verdi.

TÜRKİYE'Yİ ÖRNEK ALSINLAR

Güneydoğu Avrupa CEO'su Eugene Willemsen yatırımlarla hem büyümeyi sağladıklarını hem de iş imkânları sunduklarını belirterek, "Bu yatırımlarımızla gelecek 5 yıl içinde faaliyetlerimizi 3 katına çıkarmayı planlıyoruz" dedi. Willemsen, ülkelerin Türkiye'deki ekonomik modele bakıp ders çıkarabileceğini de söyledi. Pepsi Avrupa Başkanı Zein Abdalla ise gelişmekte olan pazarlar arasında en çok önem verdikleri ülkeleri Türkiye ve Rusya olarak saydı. Bu pazarlarla ilgilerinin bu ülkelerde büyük bir büyüme potansiyel görmelerinden kaynaklandığını anlatan Zein, "Eskiden Batı'dan Rusya ve Türkiye gibi ülkelere neler getirebiliriz diye düşünürken, şimdi durum tam tersine işliyor" dedi.

Kaynak: TheLira.com / Ekonomi

Rusya Federasyonu Indra Nooyi Türkiye Pepsi Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title