Haberler

Ödenemeyen Kredi Borçlarına Taksit Formülü

Güncelleme:

Vatandaşın icralık 22 milyar lira borcunun olduğunu söyleyen CHP'li Sinan Aygün, borç faizini silip 36 ay taksit imkânı önerdiklerini belirtti.

Tüketicilerin, bankalara ve varlık yönetim şirketlerinin icra takibinde bulunan borcu 22 milyar liraya ulaştı. Batık kredi kartı borçlarıyla ilgili proje hazırlayan CHP'den de dikkat çekici bir açıklama geldi.

BATIK BORÇLARA TAKSİT İMKANI

Batık kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması için 2012 yılında verdiği yasa teklifi komisyonda bekleyen CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, vatandaşların tüketici kredisi ve kredi kartları yüzünden borç batağında olduğunu söyledi. Borç yüzünden cinnet geçiren ve böbreğini satışa çıkaranları AKP hükümetinin görmediğini belirten Aygün, "Vatandaş borç batağında, af kaçınılmaz. Faizleri silip 36 ay taksit önerdik" dedi.

BORÇ 400 MİLYAR LİRA

Vatandaşın 2002 yılında 6.6 milyar lira olan banka borçlarının Şubat 2015 itibariyle 357 milyar lirayı aştığını kaydeden Sinan Aygün, varlık yönetim şirketleri, tüketici finansman şirketleri ve TOKİ'ye olan borçlarla birlikte bu rakamın 400 milyar liraya yaklaştığını bildirdi.

12 YILDA BATIK KREDİLER KATLANDI

AK Parti döneminde batık tüketici kredilerinin 127 kat, batık kredi kartı borçlarının ise 24 kat arttığına dikkat çeken Aygün, "Tüketicilerin, vadesinde ödeyemedikleri için bankalar tarafından icraya verilmiş tüketici kredisi borçları 7.2 milyar liraya, kredi kartı borçları da 5.5 milyar liraya ulaştı. Yani 2002 yılında 278 milyon lira olan batık tüketici borçları Şubat 2015 sonunda 12.6 milyar lirayı buldu" dedi. Ancak bu rakamın tam olarak gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Aygün, şöyle konuştu: "Bankalar son yıllarda batık duruma gelen tüketici kredisi borçlarının büyük bir bölümünü varlık yönetim şirketlerine satıyorlar. Merkez Bankası'nın açıkladığı son rakamlara göre de varlık yönetim şirketleri tüketicilerden tam 9.4 milyar lira istiyor. Tamamı da icralık olan bu borçlarla birlikte vatandaşın toplam icralık borcu 22 milyar lirayı buluyor."

TEMERRÜT FAİZİ SİLİNSİN

Vatandaşın kredi kartı borcunu tüketici kredisi alarak kapatmaya çalıştığın Sinan Aygün, "Bu borçlar bir gün patlayacak" dedi. Aygün, yasa teklifinde takipteki kredi borçlarına uygulanan temerrüt faizlerinin silindikten sonra kalan ana paraya enflasyon oranında faiz uygulanarak 36 ay taksit yapılmasını önerdiklerini belirtti.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Sinan Aygün Ak Parti Memur Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (17)

KÜRŞAT:

AKP BUNU YAPMAZ CHP SÖYLEMİŞ YA BU VATANDAŞ BUNU GÖRMELİ

17
2
yanıtYanıtla
MEHMET:

HELAL OLSUN CHP YE ARTIK BİRİLERİNE DUR DEMENİN ZAMANI GELDİ ÖRNEK YUNANİSTAN HÜKÜMETİ SOL GELDİ VATANDAŞ NEFES ALDI ÜLKE DÜZENE GİRDİ OYUN SANA CHP VATANDAŞINI DÜŞÜNEN TEK PARTİSİN

4
2
yanıtYanıtla
seko Mobil-ANDROID:

chp yi sevmem çok doğru tespit herkes borç batağında İnşALLAH hükümet duyar particilik yapmaz

6
0
yanıtYanıtla
KanadalıMobil-IOS:

Ne güzel

4
0
yanıtYanıtla
Osman sertMobil-ANDROID:

Peki borcuna sadık olan vatandaşlar ne olacak, onlarada ödedikleri kredinin faizini geri versinler.

4
0
yanıtYanıtla
Murat Çakır:

Ak Parti Yaparsa Kazanır.

2
2
yanıtYanıtla
hasan tahsin:

ula ekonomi şaha kalkmadı mı, Milli gelir artmadı mı, bu borç neyin nesi!. .

3
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ülkede istikrar kalmadı bende oyumu akape dışında bir partiye vereceğim

2
0
yanıtYanıtla
ahmet Aktaş Mobil-ANDROID:

söylediğiniz doğru ise vede yapabilirseniz çok iyi ama sadece seçim yatırımı ise yemezler evet kredikardı sorunumuz var ama bunun şu anki iktidarla ne alakası var? eğer birileri buradan bu tepsiden parça almak istiyorsa kusura bakmasınlarda avucunu yalarlar her kesin aklı başında ve ne kör ne sağır nede bu laflara kanacak kadar enayidir saygılarımla...

2
0
yanıtYanıtla
TORNAVİDAMobil-ANDROID:

BAŞTA BEDAVA GIBI SONRA DA ACI BİBER GIBI YAKIYOR

0
2
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title