Haberler

Krize Yatırımla Meydan Okuyorlar

Türkiye'nin En Büyük Börek Üreticilerinden Aslı Börek, Yaptığı Yatırımlarla Krize Meydan Okuyor. Krizin Etkisini Arttırdığı Ekim 2008'den İtibaren 11 Şube Açan Şirket, Yıl Sonuna Kadar 70 Yeni Şubeyi Daha Bünyesine Katacak.

Türkiye’nin en büyük börek üreticilerinden Aslı Börek, yaptığı yatırımlarla krize meydan okuyor. Krizin etkisini arttırdığı Ekim 2008’den itibaren 11 şube açan şirket, yıl sonuna kadar 70 yeni şubeyi daha bünyesine katacak.

Aziz Kutlu ve Mehmet Badem’in kurduğu Aslı Börek, 2008’in ikinci yarısına kadar yedi ilde 71 şubeyle hizmet veriyordu. Şirket bulunduğu illere Konya, Balıkesir Bursa, İzmit ve Antalya’yı da eklerken, Giresun, Samsun ve Trabzon’da da şube açma hazırlıklarına başladı. Bu doğrultuda şube sayısı İstanbul’da ise 48’den 68’e, Ankara’da ise 9’dan 19’a yükselecek. Aslı Börek, personel çıkararak tasarrufa gitmenin aksine, 150 personel istihdamı sağlayarak da dikkat çekti.

Dört ülkeye de açılacak

Aslı Börek yurtiçinin yanı sıra yurtdışını da hedefleri arasına aldı. Yakın bir zamanda ABD, Fransa, Almanya ve Macaristan’da da şubelerin açılması hedefleniyor. Şu anda Avrupa’nın pek çok ülkesine günlük beş ton ürün gönderiliyor. Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Kutlu, hedeflerinin Mc Donald’s gibi önce Türkiye sonra dünyanın önemli ülkelerinde faaliyete geçmek olduğunu söylüyor.

Şirket, krizde ürün kapasitesini de arttırarak dikkatleri çekti. Ayda 150 ton olan börek üretimini, yaklaşık üçte bir oranında arttırarak 190 tona çıkardı.

Aslı Börek, kurduğu 225 kişilik "kokteyl ekibi" ile birlikte kokteyl hazırlıklarına da yeni bir boyut kazandırdı. İşletme, etkinliğin bir saat öncesinden bin kişilik kokteyl servisi hazırlayabiliyor.

Ekip, Genel Koordinatör Yasemin Alansalıoğlu önderliğinde acil yardım servisi gibi hizmet veriyor. Bu hizmet için içerisinde kokteyl masalarının ve malzemelerinin bulunduğu dokuz minibüs şubelerde hazır bekliyor. Acil bir kokteyl talebi geldiğinde bütün şubelerde yer alan ekip üyeleri haberdar edilip, en geç 15 dakika içerisinde kokteylin verileceği mekana gidiyor.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Çetin Alan, ekiple ilgili olarak, "Sipariş geldiği anda itfaiye gibi alarm veriliyor ve bütün ekip en geç 15 dakikada toplanarak araçlara binip çıkmış oluyoruz" dedi. Kokteyl menüsünü kişi sayısına göre belirlediklerini bildiren Alan, 20 kişiden az, 2 binden fazla talebi kabul etmediklerini aktarıyor. Menülerinde zeytinyağlılardan et yemeklerine kadar 38 çeşit ürünün olduğunu vurguluyan Alan, pek çok büyükelçiliğe ve kamu kurumuna hizmet verdiklerini dile getiriyor.

Kriz bir gün sona erecek

ANKARA Hürriyet’e konuşan Kutlu, kriz döneminde de büyümelerinin gerekçesini "Çeşitli nedenlerle başlayan krizlerin bir gün sona ereceğini düşünerek yatırımlarımıza devam ettik" diyerek açıkladı. "Aslı Böreğin piyasada verdiği güven duygusu ile bizleri tercih eden yatırımcıları aramıza alarak büyümeye devam ediyoruz" diyen Kutlu şöyle devam etti: "Hedefimiz bir Türk markasını dünya markası yapmaktır. Bunun için elimizden geleni tüm Aslı Börek ailesi olarak yapmaya çalışıyoruz. Krizin başlamasıyla maliyeti yüksek mağazalarımızı gözden geçirmiş, mal sahipleri ile alışveriş merkezi yöneticileri ile görüşüp kira indirimi talebinde bulunmaya devam ediyoruz. Aynı gemide olduğumuzu hatırlatıyoruz."

Tüketim azalmadı

Genel Koordinatörü Yasemin Alansalıoğlu ise krizde tüketimde bir azalmaya şahit olmadıklarını belirterek, müşteri oranından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Alansalıoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bayındırlık Bakanlığı, Başkent Üniversitesi, İller Bankası ve Macaristan Büyükelçiliği gibi önemli kurumlara da devamlı olarak yiyecek verme başarısını yakaladıklarını ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title