Haberler

Keskinoğlu Yeni Yatırımla 1,2 Milyar Adet Yumurta Üretecek

Güncelleme:

Sektörde 50. yılını dolduran Keskinoğlu, 1963 yılında başladığı yumurta üretiminde yatırımlarını artırmaya devam ediyor.

Keskinoğlu'nun dünya standartlarındaki yıllık 500 milyon yumurta üretim kapasiteli Rahmiye Yumurta Üretim Tesislerinin açılışı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'in katılımıyla yapıldı. Manisa Akhisar'da 350 bin metrekare açık alana sahip, AB normlarına uygun ve her biri 200 bin adet yumurtacı tavuk kapasiteli 11 adet kümesten oluşan tesislerin devreye girmesiyle Keskinoğlu'nun günlük yumurta üretimi U milyon adede, yıllık üretimi ise 1.2 milyar adede ulaştı. Yeni tesiste yaklaşık 125 kişiye istihdam sağlayan Keskinoğlu'nun toplam personel sayısı ise 4 bini bulacak.

Yeni yatırımıyla Türkiye toplam yumurta üretimindeki payını yüzde 8'in üzerine çıkaracak olan Keskinoğlu'nun perakende yumurta pazarındaki payı ise yüzde 70'i aşacak. Türkiye azimli ve kararlı Açılış töreninde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker "Keskinoğlu'nun 50. yılını kutlarken bugün yine önemli bir tesisin açılışını yapıyoruz. Cumhuriyet'imizin kuruluşunun 90. yılını coşkuyla kutladık, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. Bu zaman içerisinde Cumhuriyet büyük kazanımlar elde etti. Milletimiz gelişme ve kalkınma yolunda önemli mesafeler kaydetti. Artık Türkiye geleceğe büyük umutla daha büyük azimle ve kararlılıkla geleceğe doğru gelişmiş ülkeler arasında yerini almaya başladı" dedi. Üç üründe rekor kırıldı Eker "Bütün yapılan bu çalışmalar içerisinde tarım sektörü de önemli yol kat etti. Son 10 yıl içerisinde hazırlanan strateji uygulana politika ve hayata geçirilen projelerle Türkiye'de tarım sektörü 23 Milyar dolarlık hasılata çıkmıştır. Bu da milletçe iftihar edeceğimiz bir durumdur. Artık 62 milyar dolarlık para hasıla elde ediyoruz. Avrupa'da artık birinci ülke haline geldik. 10 sene önce ithalatçı olduğumuz 3 üründe, bu sene tarihin rekorlarını kırdık, 2013 yılında Türkiye tarihinin en büyük buğday rekoltesine ulaştık, tarihin en büyük 6 milyon ton mısır rekoltesine ulaştı" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Mehmet Mehdi Eker Orhan Erdem Keskinoğlu Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title