Haberler

Kadınların Çalışmasını Günah Bilirdim, Büyük Hata Yapmışım

Kayseri Sanayi Odası (Kso) Başkanı ve İstikbal-boydak Grubu'nun Patronu Mustafa Boydak, Muhafazakar Olduğunu Belirterek, "25 Yıl Önce Kadınların Çalışmasına Karşıydım, Günah Olduğuna İnanırdım. Ne Kadar Hatalıymışım. Düşünsenize Nüfusun Yüzde 50'si Kadın ve Onları Eve Kapatıyorsunuz" Dedi.

Kayseri Sanayi Odası (KSO) Başkanı ve İstikbal-Boydak Grubu’nun patronu Mustafa Boydak, muhafazakar olduğunu belirterek, "25 yıl önce kadınların çalışmasına karşıydım, günah olduğuna inanırdım. Ne kadar hatalıymışım. Düşünsenize nüfusun yüzde 50’si kadın ve onları eve kapatıyorsunuz" dedi.

TÜRKİYE’nin en ’dindar ve muhafazakar’ illeri arasında yer alan Kayseri’nin Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, CNBC-e Business Dergisi’nde yayınlanan röportajında ’liberal mesajlar’ verdi. İstikbal-Boydak Grubu’nun da patronu olan Mustafa Boydak, muhafazakar bir insan olduğunu belirterek, "25 yıl önce kadınların çalışmasına karşıydım, günah olduğuna inanırdım. Ne kadar hatalıymışım. Düşünsenize müfusun yüzde 50’si kadın ve onları eve kapatıyorsunuz" dedi.

DEĞİŞİM KIZLARA YANSIMIŞ: Üçü kız, beş çocuğu olan Mustafa Boydak’ın kızları da babalarının değişen muhafazakarlığı sayesinde ’avukat, bankacı ve mimar’ olmak istiyorlar. Mustafa Boydak’ın eşi Müjgan Boydak ise eşinin sık sık mutfağa girdiğini, kendisine yardım ettiğini, pilav ve çorba yapmada usta olduğunu söyledi. Müjgan Boydak, "Boydakların eşleri olarak bizler çok şanslıyız, bize çok değer verirler, bir dediğimizi iki etmezler" dedi.

FABRİKADA MAÇ TATİLİ: Ailenin muhafazakarlık anlayışındaki değişime futboldan da örnek veren Mustafa Boydak ve Grubun Başkanı Hacı Boydak, Kayserispor’un Az Alkmaar ile UEFA maçı sırasında fabrikayı erkenden tatil ettiklerini ve çalışanlarla birlikte stada koştuklarını da anlattı.

MUTLUYUZ, ÇÜNKÜ HAYIRSEVERİZ: Boydak Holding Başkan Vekili Mustafa Boydak, Kayserili işadamları hakkında da şunları söyledi: "Kayserili iş adamları mutludur. Çünkü hayırseverdir. Bu nedenle de bizim memleketimze aç insan yoktur, çalışacak yeri vardır. En büyük gururumuz, mutluluğumuz da sağladığımız istihdamdır. ’Kendin rahat ederken toplumda ihtiyacı olanlara destek ol’ ilkesi mutluluğumuzun anahtarıdır."

28 ŞUBAT SÜRECİ VE ANTİPATİ: Kayserililer olarak ’Anadolu Kaplanları’ benzetmesini çok sevdmediklerini de söyleyen Mustafa Boydak bunun gereçkesini de şöyle açıkladı: "Çünkü 28 Şubat sürecinden sonra bizim gibi Anadolu’da yükselen şirketlere antipati olsun diye bulunmuş bir tanımlama olduğunu düşünüyorum. Son yıllarda Türkiye’de bir dönüşüm yaşanıyor. Başarı hikayeleri de Anadolu’dan çıkıyor. 20 sene önce köylerindeydi bu insanlar."

MOBİLYANIN PROFESÖRÜYÜZ: Yakın zamanda Türkiye Finans’ı Arap sermayesine satan Boydak Grubu’nun sanayide iddiasını sürdüreceğini söyleyen Mustafa Boydak, "Biz mobilyanın profesörüyüz, kendimize bu konuda çok güveniyoruz. Bu know how’u parayla satın alamazsınız" dedi ve grup olarak yüzlerini en çok güldüren hükümetlerin Refah-Yol ve AKP hükümetleri olduğunu ifade etti. Boydak Holding Başkan Vekili Mustafa Boydak, grubun payına düşen 605 milyon dolarla da sanayide, enerjide yeni yatırımlar yapacaklarını, şirketlerinin özkaynaklarını güçlendireceklerini söyledi. Boydak, mobilya, tekstil ve kablo sanayisinde Rusya, Ukrayna ve diğer bölge ülkelerinde yeni yatırımlara gireceklerini de belirtti.

23 şirketleri var, 12 bin kişi çalışıyor

KAYSERİ’de Hacılar Köyü’ndeki dayanışma ile ortaya çıkan sanayi hareketinin en önemli ayağı olan Boydak Ailesi, İstikbal ve Bellona ile Türkiye’nin en büyük mobilya sanayi grubu olmayı başardı. Ayrıca tekstil, finans, kablo sanayi, kimya, lojistik ve bilişim sektörlerinde de faaliyet gösteren grubun 23 şirketinde yaklaşık 12 bin kişi çalışıyor. Grubun önümüzdeki dönemde enerji ve inşaat sektöründe de yatırım yapacağı bildiriliyor. Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak aynı zamanda Kayseri Sanayi Odası Başkanı olarak da kentin ekonomisiyle ilgili sorunları ve genel stratejileri yönlendirmekte en etkili isim.

Alkol ve gece hayatımız yok tüm lüksümüz iyi ev ve araba

CNBC-e Dergisi’ne 2007’de kuruluşunun 50’nci yılını kutlayan Boydak Grubu’nun ’aile yapısıyla’ ilgili olarak da bilgiler veren Mustafa Boydak, şunları söyledi: "Liderimiz Hacı Boydak’tır. O bütün aileyi sık sık bir araya getirir. Hiçbir zaman ayrı yollara düşmedik. Birlik beraberliğimiz bakidir. Bizi bunca yıl birarada tutan da adalet mekanizmamız ve ekip çalışmamızdır. Kaliteye çok önem veririz. Bir de kendimizi her zaman karşımızdakinin yerine koyarız. Tasarrufluyuzdur ve ailecek çok mütevazi bir yaşamımız vardır. Alkol ve gece hayatımız yoktur. En büyük lüksüm biraz aha iy ibir evde ve arabada oturmakb Ortalam bir hayatı özellikle tercih ediyorum. Bu ülkede bu kadar insan zor şartlarda yaşarken standartları korumanın gerektiğine inanıyorum. Zenginlik müsriflik değildir."

Mustafa Boydak kimdir

KAYSERİ Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Boydak, 1963’te Kayseri’nin Hacılar ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Kayseri’de tamamladı. Muğla Üniversitesi İşletmecilik Yüksek Okulu İşletme Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. HES Kablo bakır üretim biriminde iş hayatına atıldı.

1994 yılı sonunda Boydak Ailesi’nin, ticari ve sinai faaliyetleri kapsamında, yeni kurulan Merkez Çelik A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. 1999’da eski adıyla HES Grubu’nun ortaklık yapısının değişmesiyle birlikte, HES Kablo Genel Müdürlüğü ve Anadolu Finans Kurumu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlendi. Grubun, Boydak Holding olarak yeniden yapılanması üzerine HES Kablo Genel Müdürlüğü’nden Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi. Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyesi Mustafa Boydak, İngilizce biliyor, evli ve 5 çocuk babası.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title