Haberler

Finlandiya Maliye Bakanı: Finlandiya, Avrupa'nın "Yeni Hasta Adamı"

Güncelleme:

Finlandiya Maliye Bakanı Alexander Stubb'ın, ülkesini "Avrupa'nın yeni hasta adamı" olarak tanımladı. Fin ekonomisi, 2012'den beri her sene daralıyor.

2012 yılından bu yana her yıl daralan Finlandiya ekonomisi, Eurostat verilerine göre 2015 yılının ilk üç çeyreğinde Euro Bölgesi'ndeki en kötü performans gösteren ülke oldu. Finlandiya Maliye Bakanı Alexander Stubb, ülkesini "Avrupa'nın yeni hasta adamı" olarak anmaya başladı.

"ALMANYA'NIN YÜZDE 10-15 GERİSİNDE"

Stubb, "Finlandiya, bütçe açığıyla işleyen bir ekonomi haline geldi ve rekabetçilik anlamında, İsveç ve Almanya'nın yüzde 10-15 gerisinde bulunuyor. İşte bu nedenden dolayı, durumu düzeltmemiz gerekiyor" dedi.

İŞSİZLİK ORANI KOMŞULARINDAN YÜKSEK

Vergiler ve sosyal masraflar sıralamasında Avrupa Birliği'nde dördüncü sırayı almasına karşın, bütçe açığı göreceli olarak İtalya'nın açığından fazla durumda olan Finlandiya'da işsizlik oranı da Kuzey Avrupalı komşularının üzerinde bulunuyor. Statistics Finland tarafından Çarşamba günü açıklanan verilere göre, işsizlik oranı Aralık ayında yüzde 9.2 düzeyinde gerçekleşerek, Haziran 2015'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.

Komşusu Rusya'nın azalan talebiyle zayıflayan yerli kağıt endüstrisi ve Nokia Oyj'nin tüketici elektroniği kısmının çöküşü, bir zamanlar Batı Avrupa'nın en güçlü ekonomileri arasında sayılan Finlandiya'yı olumsuz yönde etkiliyor.

Kaynak: BLOOMBERG HT


Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Alexander Stubb Finlandiya Almanya Dünya Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (9)

berk:

Adamlarin refah seviyesi türkiyenin dört kati onlar hastaysa Biz ölmüsüz haberimiz yok

15
2
yanıtYanıtla
Aynı Gemideyiz:

Eskisi Hasta adamda Osmanlı''nın son dönemleri ve durumu olduğunu unutanlara bilgi.

3
5
yanıtYanıtla
Omer:

All they need is Suriyeli multeci to get well.

6
2
yanıtYanıtla
keremMobil-ANDROID:

bizdeki sol tarafının en gözde memleketi gibi Finlandiya oralarda işsizlik yok halk çok mutlu yaşıyor para içinde yüzüyorlar gel keyfim gel sanılıyordu Komşunun tavuğu komşuya kaz gözüküyor oralarda da hiçbir şey iç açıcı değil Finlandiya Norveç oraya buraya kaçayım Türkiye'si batsın Ben de rahat edeyim diyenler sanırım memleketlerini geri dönmek zorunda kalacak

5
2
yanıtYanıtla
Lenar:

gidip de çok mu geri döndüler yobaz memleketlerine

yanıt0
yanıt0
Salih:

Koskoca ülkeyi bi Nokia ayakta tutuyormuş. Nokia bitti Finlandiya bitti komik ya

4
0
yanıtYanıtla
Çelebi Mobil-IOS:

Daha dur bu salgın keminizi eritecek o 28 sile var ya onun.

1
2
yanıtYanıtla
asdf:

emin olun bizden daha iyidirler. ne yapar eder toparlarlar kendilerini. malum eğitim sistemleri canavar gibi

2
1
yanıtYanıtla
vakvak amca:

toparlarlar tabi ortadoğuya komşu değiller değişik entrikalar içinde değiller pkk ve yandaş ülkeleri tarafından tehdit edilmiyorlar ve en önemlisi parlementolarında terör destekcisi bir partileri yook. . .

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title