Haberler

    Finans Dünyası Yenilikler Arıyor'

    Devlet Planlama Teşkilatı Eski Müsteşarı Dr.Ertan Yülek, tüm dünyadan önemli katılımcıları ve zengin konu içerikleri itibari ile Finans Zirvesi'nin önemine vurgu yaptı.

    Devlet Planlama Teşkilatı Eski Müsteşarı Dr.Ertan Yülek, tüm dünyadan önemli katılımcıları ve zengin konu içerikleri itibari ile Finans Zirvesi'nin önemine vurgu yaptı.

    Bugünkü zirvede dünyanın farklı bölgelerinden üst düzey konukların katılımda bulunduğunu belirten Dr.Ertan Yülek, "Bu seneki zirvenin konusu finans sisteminde yenilikler. Bunlardan ilki finanstaki yenilikler. İkincisi de yenilikçi projelerin finansmanı. Dünya finans sistemi yüzyıllardan beri faizciliğe ve bankacılığa dayanmaktadır. Ve bugüne kadar sermaye sahipleri bankalar aracılığıyla paradan para kazanıyorlardı. Ancak bizim inancımıza göre faiz haramdır ama ticaret helaldir. Bu batı kapitalizminin getirmiş olduğu faizli sistem 2008'de Amerika'daki ekonomik krizle bugüne kadar devam etti. Ve bugüne kadar da herhangi bir çözüm bulamadılar. Onlarla yenilikler arıyorlar. Çünkü artık batı finans sistemi yeni araçlar üretemiyor" dedi.

    İstanbul Finans Zirvesi'nde çok önemli konuların tartışıldığını söyleyen Yülek, " Bugün burada şu soru tartışılıyor: Mevcut faizci sisteme alternatif bir sistem bulunabilir mi? Bunun müzakeresi yapılıyor. Büyük ülkeler bugün İslami bankacılık modelini bir alternatif olarak öne sürüyorlar. Bu sistem faizciliğe dayanmayan gerçek değerlere dayanan bir finans sistemi. Yani krediyi verirken parası olana değil projesi olana veriyorlar. Ortak olarak projeyi finanse ediyorlar. Türkiye son iki yıldır bu modeli kullanmaya başladı. Türkiye ile birlikte Avrupa ve Amerika bankaları da bu sistemi denemeye başladılar" dedi.

    Kaynak: Wise.tv / Ekonomi

    Amerika Birleşik Devletleri Devlet Planlama Teşkilatı Türkiye Ekonomi Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title