Haberler

Enerji Verimliliği Yarışması Sonuçlandı

Panasonic Eco Solutions Türkiye’nin enerji verimliliği ve doğal kaynakların korunması konusunda çocukları bilinçlendirmek üzere gerçekleştirdiği ’Enerji Verimliliğinde Yılın Örnek Okulu Yarışması’nın kazananları belli oldu.

Panasonic Eco Solutions Türkiye'nin enerji verimliliği ve doğal kaynakların korunması konusunda çocukları bilinçlendirmek üzere gerçekleştirdiği 'Enerji Verimliliğinde Yılın Örnek Okulu Yarışması'nın kazananları belli oldu. 1 yıl boyunca sürdürülen çalışmalar sonunda birinciliği Zeytinburnu Abay İmam Hatip Ortaokulu elde etti. Bugüne dek 850 okulun katılım sağladığı yarışmada bu yıl 140 okul yarıştı, 16 okul finale kaldı.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen 'Aydınlık Bir Gelecek İçin Okullarda Enerji Verimliliği' projesi kapsamında enerji verimliliğinde örnek olan okullara yönelik olarak hayata geçirilen yarışmanın ödül töreni Adile Sultan Sarayı'nda gerçekleşti. Törene İstanbul Milli Eğitim Şube Müdürü Sevgi Yücel de katılım sağladı.

Enerji verimliliğinde yılın örnek okulu Zeytinburnu ilçesinden

Enerji Verimliliğinde Yılın Örnek Okulu Yarışması'nın bu yılki jürisinde Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlileri Engin Ayçiçek, Nur Bekiroğlu, Selin Özçıra, İstanbul MEM ARGE Üyeleri Abdullah Taşkıran, Mehmet Aydın gibi isimler yer aldı. 1. olan Zeytinburnu Abay İmam Hatip Ortaokulu, 1'incilik ödülü olan 5 bin TL'lik ödül çekini almaya hak kazandı. 2'inci olan Esenyurt Fevzi Danış İlkokulu, 3 bin TL'lik ödül çekinin ve 3'üncülüğü kazanan Zeytinburnu Celalettin Gözüsulu İlkokulu ise 2 bin TL'lik ödül çekinin sahibi oldu. Jüri Özel Ödülü, Maltepe Orhangazi İlkokulu'na giderken Tuzla Tabduk Emre İlkokulu da mansiyon ödülü almayı başardı. Ödül töreninin ardından sahneye çıkan öğrencilerin, geri dönüşümlü malzemelerden oluşturulmuş kıyafetlerle gerçekleştirdikleri defile izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

Çocuk tiyatrosu 1 milyon öğrenciye ulaşacak

'Aydınlık Bir Gelecek İçin' projesi, enerji verimliliği ve doğal kaynakların korunması konusunda geleceğin teminatı çocuklarımıza bilinç kazandırıyor. 2012 Nisan ayında Panasonic Eco Solutions Türkiye ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün imzaladığı protokol ile hayata geçirilen proje kapsamında bugüne kadar İstanbul'daki ilk ve ortaokullarda görev yapan bin 450 eğitimci için enerji yöneticisi eğitimleri verildi. Bu okullardaki öğrenciler için de enerji verimliliği kulüpleri kuruldu. Öğrencilerin projeye aktif katılımlarını ve eğlenirken öğrenmelerini sağlamak amacı ile oluşturulan çocuk tiyatrosunun sunduğu enerji verimliliği konulu oyunu 530 bin ilkokul öğrencisi izledi, hedef ise 1 milyon öğrenciye ulaşmak. Her yıl okullarda uygulanarak enerji verimliliği konusundaki sorumluluğun yerleşik bir bilinç haline gelmesini amaçlayan proje, önümüzdeki süreçte İstanbul'daki ilk ve ortaokulların enerji tüketiminde ölçülebilir düzeyde bir azalma gerçekleşmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Her öğretim yılı sonunda ise projeye katılan okullar arasında düzenlenecek yarışma ile projedeki örnek okulların ödüllendirilmesi ve diğer okulların da özendirilmesi hedefleniyor.

"Hepimiz sorumluyuz"

Panasonic Eco Solutions Türkiye Kurumsal Marka Yönetim Direktörü Aysel Daysal Özaltınok proje ve ödül töreni ile ilgili bir açıklama gerçekleştirdi. Özaltınok "İçinde bulunduğumuz dönemde, gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin ortak sorumluluğu. Hepinizin bildiği gibi doğal kaynaklarımız hızla tükeniyor, çevre kirleniyor, ülke olarak enerji için yüksek bedeller ödüyoruz. Tüm bu gerekçeler nedeni ile enerji verimliliği ve doğal kaynakların bilinçli tüketimi konularında 'Hepimiz Sorumluyuz' anlayışı ile yaşam faaliyetlerimizi yürütmek zorundayız. Sürdürülebilirliği kurumsal bir değer olarak ele alan bir kuruluş olarak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için hayata geçirdiğimiz projeler ile bugüne ve geleceğe değer katmayı görev kabul ediyoruz. Aydınlık geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilere yönelik projelerde yer almaktan ayrı biz mutluluk ve heyecan duyuyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Zeytinburnu Panasonic İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title