Haberler

'Damat'la Büyüdü Şimdi de Kadın Giyimine Girdi

Damat Markasıyla Yola Çıkıp, Daha Sonra Erkek Giyiminde Farklı Markalarla Büyüyen Orka Group, Kadın Giyimine de Girdi.

Damat markasıyla yola çıkıp, daha sonra erkek giyiminde farklı markalarla büyüyen Orka Group, kadın giyimine de girdi. Orka Group Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "Müşterilerden talep geldi, biz de kadın giyimine de girdik" dedi.

ELAZIĞ’da üç erkek kardeşin, 1979’da açtıkları mağazaya verdikleri ’Damat’ ismi, 1986’da mütevazı bir çıkış yapan erkek giyim markalarının da adı olmuştu. Damat markasına ekledikleri Tween, ADV, D’S ile 23 yılda 43’ü yurtdışında olmak üzere 125 mağazaya ulaşan Orka Group, 2009 yılında kadın koleksiyonuna da giriyor. Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, erkek giyim markası Tween’in Milano, Londra, Berlin gibi dünya modasına yön veren merkezlerde gördüğü ilginin yanında, kadın koleksiyonu hazırlaması yönünde talep aldığını da söyledi. "Yüksek müşteri profiline sahip bu showroom’lar 2 yıldır kadın koleksiyonu hazırlamamız için baskı yapıyordu" diyen Orakçıoğlu, 2010 yılında Tween’in kadın koleksiyonunun vitrinlerdeki yerini alacağını belirtti. Tween’in 2010 yılında koleksiyonunun yüzde 60’ını erkek yüzde 40’ını kadın oluşturacak. Tween, 2010 yılı ilkbahar-yaz sezonunda yurtdışında kadın koleksiyonlarına yer verecek ve sonbaharda Türkiye’de kadın koleksiyonunu sunacak.

Mono-brand Tween

Tween’in kadın koleksiyonları satış noktalarının yanı sıra Orka Group’un mağazalarında da satılacak. Orka Group’un diğer markalarınında bulunduğu mağazaların bir kısmı mono-brand (sadece tek bir markanın yer aldığı) Tween’e dönüştürülecek. Tween’in tek başına yer aldığı mağazalar, kadın koleksiyonlarını da satacak. Orka Group’un 43 tanesi yurtdışında olmak üzere 125 mağazası bulunuyor.

Tokyo’da showroom

Süleyman Orakçıoğlu, dünyanın üç büyük moda kentindeki showroom’a ek olarak, Japonya’nın başkenti Tokyo’da da bir showroom’a da gireceklerini belirterek, "Bu shwroom’lar, 10-12 tane çok prestijli markanın koleksiyonlarını satarlar. Girmek mümkün değil. Biz 5 yıl uğraştıktan sonra kabul edildik. Tokyo da çok önemli bir çıkış olacak" dedi.

Fas ve Kuzey Irak

İki sezondur Japonya, Filipinler, Güney Kore ve Hong Kong’a satış yaptıklarını dile getiren Orakçıoğlu şunları anlattı: "Bir grupla yaptığımız anlaşma sonucu 2009’da Filipinler, Malezya, Endonezya ve Çin’de 4 mağaza açıyoruz. Ayrıca Fas’ta 3, Irak’ın Kuzeyi’nde de 2 mağaza kesinleşti. Hindistan’da bile mağaza planımız var. Kazakistan, Makedonya’da mağazalar açacağız. Diğer taraftan Latin Amerika pazarı için Madrid, Benelux ülkeleri için Brüksel’de birer tanıtım mağazası için anlaşma yapıldı."

59 bin elbiseyi önce sattı sonra üretecek

ORKA Grup, 200 kişilik alım heyetini bir hafta boyunca İstanbul’da ağırladı. 32 ülkeden gelen alım heyetleri bir hafta boyunca bin 200 parçadan oluşan koleksiyonu inceledi. Toplam sipariş miktarı 59 bin oldu. Orka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, "Önce satıyoruz, sonra üreteceğiz böylece stok maliyetlerini sıfıra indireceğiz." dedi. Yaklaşık 300 bin TL’lik bir maliyetle organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyleyen Orakçıoğlu, 2009-2010 sonbahar kış sezonu için hazırlanan ürünlerin satışı ile 3.5-4 milyon dolarlık bir değer oluşturduklarını açıkladı. Yönetim Kurulu Başkanı, bu koleksiyonun İstanbul’dan sonra Milano ve Londra’da da görücüye çıkacağını ifade ederek, toplamda 300 bin adetlik satış hedeflediklerini duyurdu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title